loader

Tuba Vural Çokal İyi Parti'den İstifa Etti

İYİ Parti'de istifa depremi yaşanıyor. Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, dün gece Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisine...

Tuba Vural Çokal İyi Parti'den İstifa Etti
İYİ Parti Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal'dan flaş bir istifa kararı geldi. Çokal dün gece Twitter'dan sert açıklamalar yaparak istifa ettiğini duyurdu.
 
İYİ Parti'de istifa depremi yaşanıyor. Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, dün gece Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisine yönelik sert eleştiriler yaparak İYİ Parti üyeliğinden ve İYİ Parti’deki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Zehir zemberek açıklamalar
Açıklamasında, “Eğer emekler kişisel hırs ve egolara ezdirilir, değersizleştirilmeye çalışılırsa ve bu durum bir siyasi partide alışkanlık haline geldiyse, ne yazık ki ülkeye ümit olamaz, yol arkadaşlarım ve şahsımda uzun zamandır değersizleştirmeye ve tacizlere maruz kalmaktadır. 
 
Türk milliyetçiliğini daha etkin ve Türklerin iktidar yürüyüşüne Meral Akşener'in önderliğinde ulaşmak adına çıktığımız bu yol beklentileri karşılayamamıştır. 
 
En önemlisi şahsımı Antalya seçmeni seçmiştir. Antalya dışında zorlama bir siyasetin Antalya'ya dayattığı bu siyasal durumun adı üzüm yemek değil, bağcı dövmektir. Bağban olarak çekiliyor, dağdan gelenlerin önünü açıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eylül 2019’da Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer’i merkez teşkilattaki görevinden alarak Antalya İl Başkanı olarak atadı. Çokal’ın istifasının, Temizer ile yaşadığı anlaşmazlığa dayandığı ileri sürüldü. 
 
Çokal, dün yaptığı açıklamada, bir siyasi parti için millete güven vermenin ve iktidar hedefine doğru ilerlemenin öncelikli yolunun, dile getirdiği genel ilkelerin uygulamadaki uygunluğunun görünürlüğü olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: 
 
“Ancak bu süreçte gördüm ki kişisel hesaplar ve egolar, bu ilkelerin önünde bir engel olarak duruyor ve en yetkili makamlar dahi bu ilkelerin önündeki engelleri yönetemiyor. Bu durum siyasi bir partide alışkanlık haline geldiyse ne yazık ki ülkeye ümit olamaz.”
 
Sayı 38’e düştü
Millet İttifakı’yla seçime katılan İYİ Parti, Meclis’e 43 vekille girdi. Ancak parti içi krizler, istifaları da beraberinde getirdi. Çokal’ın istifasıyla, İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 38’e düştü. 
 
Kriz çıkaran atama
Antalya, İYİ Parti’nin seçimlerde en başarılı olduğu illerden biri olarak öne çıktı. Akşener’in, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer’i il başkanlığına getirmesiyle, kriz çıktığı öne sürüldü. Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ile Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç’in, Çokal’ın ekibinde olduğu ve Temizer tarafından görevden alındıkları ifade edilirken, Çokal’ın tepki olarak istifa ettiği bildirildi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler