loader
Antalya Baro Başkanı Balkan; Gazipaşa Halkının Yanındayız

Antalya Baro Başkanı Balkan; Gazipaşa Halkının Yanındayız

Baro Başkanı Balkan, Eğer Antalya Barosu olarak hukuki anlamda yapmamız gereken bir şey varsa elbette Gazipaşa halkının yanında olacağız...

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan; Gazipaşa Halkının Yanındayız
Kubilay ELDEMİRCİ
 
Gazipaşa Haberler Olarak yaptığımız araştırmada;
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Gazipaşa sahillerine göz diken rant odaklarına mesaj gönderdi: “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Gazipaşa’da da kamu kaynaklarının kamu yarına kullanılması gerekir. Gazipaşa halkının özellikle denize ulaşımını önleyecek ranta yönelik projelerin her zaman karşısında olacağız.”
 
Konu Baro’nun Da Gündeminde
Gazipaşa’da  ‘koruma amaçlı’ sahil planı ve 18 uygulaması ile sahillerin halktan kaçırıldığını ve Gazipaşa turizmi destek için yapılaşmaya açıldığını belirterek örgütlenen Gazipaşa Hepimizin Platformu’na destek büyüyor. Platform sayesinde gündeme oturan sit alanları olan sahillere ilişkin tartışılan planlama, Antalya Barosu’nun da gündemine alındı. 
 
Baro Başkanı Polat Balkan, “Eğer Antalya Barosu olarak hukuki anlamda yapmamız gereken ya da yapabileceğimiz bir şey varsa elbette Gazipaşa halkının yanında olacağız” dedi. 
 
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, rant odaklarının yeni hedefi olan Gazipaşa sahilleri konusunda konuştu.
Antalya Barosu olarak konuyla yakından ilgilendiklerini belirten Balkan, “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Gazipaşa’da da kamu kaynaklarının kamu yarına kullanılması gerekir. Halkın özellikle denize ulaşımını önleyecek ve ranta yönelik yatırımlar, halkın yararına olmayan yatırımlardır. 
 
Biz bunu bu çerçevede değerlendiriyoruz. Hukuki olarak neler yapabiliriz, onun araştırması içindeyiz. Eğer Antalya Barosu olarak hukuki anlamda yapmamız gereken ya da yapabileceğimiz bir şey varsa elbette Gazipaşa halkının yanında olacağız” dedi.
 
Halk Artık Bilinçlendi
Ülkenin en önemli doğal güzelliklerini ve sahillerini bulunan Gazipaşa’da bir çok rant odağının gözünün olduğu bildiklerini kaydeden Balkan, “Bütün bunlar uygulanan kapitalist politikaların sonucunda meydana geliyor. Halk yararına politikalar üretilmektense bir grup sermayedarın rant isteklerine yönelik, toplum ve kamu yararına uzak yaklaşımlar ortaya konuyor. 
 
Ancak bilinç seviyesi her geçen gün daha da yükselen halkın, değerlerine sahip çıkmak için tepki göstermesini ve tavır alıyor olmasını çok anlamlı ve değerli buluyorum” diye konuştu.
 
Balkan, konuyla ilgili Antalya Barosu’nun Çevre ve İmar İzleme Komisyonu’ndan avukat Tuncay Koç’un görevlendirildiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti: “Kendisi bilgi ve belgelere ulaşacak. Ardından Baro olarak Gazipaşa ile ilgili yol haritası çizeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz.”
 
Tam Bir Yağma Sistemi
Avukat Tuncay Koç ise Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm kıyıların büyük bir tehlike altında olduğunu vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bir yağma sistemidir gidiyor. Yetkiyi ele geçiren ‘Ali Kıran Baş kesen’ oluyor.
 
Söylemekten dilimizden tüy bitti ama söylemeye devam edeceğiz. Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm kıyılar büyük tehlike altındadır. Serik, Gazipaşa ve Tekirova'da yapılan son bir kaç aydaki işler tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne sermektedir.
 
Anayasa maddeleri çoktan rafa kalkmış, şirket sahibi olan bakanlıklar döneminde elde kalan ne varsa son yerler tehdit altındadır.
 
Sermaye sahipleri ‘Bakan’ olursa ülke de şirket gibi yönetilir. Halk da basit birer tüketiciye dönüştürülür. Eğitim, Sağlık ve Turizm Bakanlarının bu alanlarda şirket sahibi olmalarının tüm kötülükleri gören gözler için ortadadır.”
Kaynak; www.akdenizgercek.com


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler