loader

Almanya Neden Mülteci Çocuklarını İstiyor?

Mülteci Çocuklarının Organları Yedek Parca Olarakmı Kullanılı 'yor? Almanya'da Kaybolan Mülteci Çocukları Nerede? Mülteciler Üzerinden Organ Ticareti Haberleri...

Almanya Neden Mülteci Çocuklarını İstiyor?  Suriyeli Mülteci Çocuklarının Fuhuş'a sürüklendikleri Dogrumu?
Mülteci Çocuklarının Organları Yedek Parca Olarakmı Kullanılıyor? Almanya'da Kaybolan Mülteci Çocukları Nerede? Mülteciler Üzerinden Organ Ticareti Haberleri Gerçekmi? 
 
Almanya, Yunanistan'daki reşit olmayan sığınmacıların ülkeye girişine izin vereceğini açıklaması sonrası akıllara kayıp 9 bin çocuğu getirdi...
 
Mülteciler için Almanya'dan yeni karar...
Türkiye, İdlib ve mülteciler konusunda Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği sözleri yerine getirmemesi ve pasif duruşu sonrası, Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler için kapıları açmıştı.
 
Bu karar sonrası başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkeleri paniğe düşmüştü.
 
Almanya'dan "Reşit Olmayanları Alalım" Kararı...
Yaşanan bu gelişmeler sonrası Almanya Başbakanı Angela Merkel ve koalisyon ortakları gece yarısı göçmen krizi ile ilgili Yunanistan'a yardım etmek adına bir araya geldi.
 
Toplantı sonucu Almanya Yunanistan ve adalarda bulunan reşit olmayan yaştaki göçmenleri ülkeye kabul etme kararı aldı.
 
 
Koalisyon hükümeti yaptığı açıklamada da, Yunanistan'da reşit olmayan sığınmacıların Almanya'ya geçişine izin verileceğini ifade etti.
 
Almanya'da 9 Bin Mülteci Çocuk Kayıp...
Avrupa'da artan ırkçılık saldırıları sonrası yapılan araştırmalarda, 2019 yılında sadece AB üzerinde 96 bin mülteci çocuğun kayıp olduğu açıklanmıştı.
 
Bu çocukların nerede olduğu bugüne kadar bilinmiyor...
Kayıp olan mülteci çocukların en çok maruz kaldığı durumlar, cinsel istismar, tecavüz, insan kaçakçılığı, şiddet, kölelik ve organ mafyası...
 
Mülteciler, Avrupa'ya gidebilmek için 'böbreklerini satıyor'...
Yeni bir yaşam umuduyla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Afrikalı mültecilerin, insan kaçakçılarına ödeyecekleri parayı denkleştirmek için böbreklerini sattıkları ortaya çıktı.
 
Hollanda Televizyonu'nda Çarşamba akşamları yayınlanan Zembla adlı haber programı, Mısır'daki organ ticaretinin izini sürdü.
 
Kahire'de organ nakli yapan hekimler adına çalışan organ tüccarları ve onlarca mülteci, yasa dışı organ ticareti konusunda çarpıcı bilgiler verdi.
 
Erasmus Üniversitesi'nden kriminolog Frederike Ambagthheer'e göre, mültecilerin Avrupa'ya seyahatlerini finanse edebilmek için organlarını sattığı iddiası ilk kez bu kadar net kanıtlandı.
 
Organ tüccarları, hekimlerden böbrek başına 20 bin dolar alıyor. Organının satan mülteciye 13 bin dolar ödeme vaadinde bulunuyor. Ancak, bu miktar genellikle organ tüccarının istediği miktarda oluyor.
 
Sudanlı mültecinin eline geçen para 2 bin dolar...
Kamera karşısında yüzünü gizleme gereği duymayan bir organ tüccarı, en az otuz kişinin böbreğini satın aldığını anlatıyor. Bu kişilerin insan kaçakçıları aracılığıyla Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsveç ve Norveç'e gittiklerini söylüyor.
 
Ancak herkes onlar kadar şanslı değil. Organ tüccarları genellikle Mısır'da sokaklarda ve kötü koşullardaki mültecilerin çaresizliğini kullanıyor.
 
Genellikle Sudan ve Eritre kökenli mültecilere, daha iyi bir yaşam için böbreğini satması konusunda baskı yapılıyor.
 
Sudanlı bir mülteci, 13 bin dolara böbreğini satmak için anlaştığını ama kendisine sadece 2 bin dolar ödendiğini söylüyor.
 
 
Bu mülteci, Avrupa'ya gidebilmek için karaciğerinin bir bölümünü de satmak istediğini anlatıyor...
 
Mısırlı insan hakları savunucusu Hamdi Alazazi'ye göre, zor koşullarda yaşayan bazı mültecilerin ise, sağlık kontrolü gerekçesi ya da sahte beyanlara götürüldükleri hastanelerde organları çalınıyor.
 
Doktorlar da yasa dışı organ ticaretinin içinde...
Alazazi, Eritreli bir kadın mültecinin, kontrol için götürüldüğü hastanede uyandığında böbreğinin tekinin alınmış olduğunu gördüğünü söylüyor.
 
Mültecilerden alınan organlar, Ortadoğulu zengin hastalar için kullanılıyor. Hollandalı gazetecilere göre Avrupalı hastalar da böbrek nakli için yurt dışına gidiyor. Ülkelerine döndüklerinde ise, organı yakınlarının bağışladığını söylüyorlar.
 
Mültecilere yardım eden bir sosyal hizmet görevlisi, ülkedeki doktorların yaklaşık dörtte üçü yasa dışı organ ticareti ile bağlantılı olduğunu öne sürüyor. Kahire'deki Şeyh Zayed Hastanesi'nin, yasa dışı organ ticaretinin yoğun biçimde gerçekleşttiği merkezlerden biri olduğu ileri sürülüyor.
 
İnsan hakları savunucusu Alazazi, insan ve organ kaçakçılığı ile ilgili olarak topladıkları bulguları güvenlik birimlerine ilettiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını savunuyor.
 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler