loader
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Kim Durduracak !!!

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Kim Durduracak !!!

Akıncı, Türkiye'nin garantörlüğü yerine İngiltere ve Yunanistan'ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs 'ta konuşlanmasını teklif etti. Rum Kesimi teklife sıcak baktığını...

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Kim Durduracak !!!
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin garantörlüğü yerine İngiltere ve Yunanistan'ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs'ta konuşlanmasını teklif etti. Rum Kesimi teklife sıcak baktığını duyurdu.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin garantörlüğünü istemediğini açıkça dile getirdi.
 
Basına yansıyan açıklamalarına göre Akıncı, adada Türk askeri yerine İngiltere ve Yunanistan’ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs’ta konuşlanmasını teklif etti.
 
Güney Kıbrıs ise Türkiye dışında üçüncü ülkelerden oluşacak bir teklife sıcak baktı.
 
Akıncı, daha önce de Kıbrıs Barış Harekatı’nı ‘savaş olarak’ nitelendirmiş ayrıca Türkiye’nin bölgedeki varlığı ‘Kırım tarzı ilhak’ olarak nitelendirmişti.
 
Kktc Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının Daha Önceki Rum Ve Yunan Gazetelerine Açıklamaları…
 
Türkiye'ye Bağlanmak Korkunç !!!
The Guardian'a konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceği savundu. Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirten Akıncı, Türkiye'ye bağlanma ihtimalini 'korkunç' diye niteledi. Akıncı'nın bu sözleri Rum basınında geniş yer buldu.
 
"Anavatan-Yavruvatan Değil, Bağımsız Ve Kardeşçe"
The Guardian'a Erdoğan'ın Türkiye-Kuzey Kıbrıs ilişkisini anavatan-yavruvatan diye tanımlamasına karşı çıktığını tekrarlayan Akıncı, "Ben bağımsız, kardeşçe ilişkiler istiyorum" derken, hükümetin faturalarını ödeyen Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için daha fazla şey yapmaları gerektiğini belirtti. Bunu başarabilmek için de Güney'in desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
 
"Laik Demokratik Ve Çoğulcu Kimliğimiz Koruma İstiyoruz"
Kıbrıslı Türklerin kendilerine özgü bir kimliklerinin olduğunu, bunun laik, demokratik ve çoğulcu bir kimlik olduğunu' aktaran Akıncı, "Bunu korumak istiyoruz" dedi.The Guardian, sivil toplum aktivistlerinin 'Ankara'nın İslamcı etkisini yavaş yavaş artırma kampanyası yürüttüğünden yakındığını', 'bunun karakteristiğinin cami inşa etmek, Kuran kursları açmak ve müfredattan evrim kuramını çıkarmak olarak' görüldüğünü kaydetti. 
 
Aktivistlerin 'Türk ordusunun Kuzey Kıbrıs'ta tümden kontrolü ele almasının düşük olasılık olduğu, ama imkansız olmadığı' görüşünü aktardı.
 
Barış Pınarı Harekatı Sözleri De Tepki Çekmişti
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı hakkında skandal açıklamalarda bulunmuştu. Akıncı "Barış Pınarı desek de akan kandır" sözleri Türkiye'den sert tepki görmüştü.
 
Kıbrıs Rum Basını Geniş Yer Ayırdı
Akıncı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıkladığı konuşması ve The Guardian mülakatı, Kıbrıs Rum basınında geniş yer buldu.Haravgi'de şu başlıklar yer aldı:
 
"Kıbrıs Sorununa Kapsamlı Değinme- Akıncı Sorumluluk Yüklenmesi Oyununu Takip Etmeyeceğini Söyledi- İki Devlet Çözümü Nasıl Ortaya Çıktı- Türkiye'yle İlişkiler Sağlıklı Bir Zeminde Bulunmuyor- Doğal Gaz İçin Üç Yol"Alithia, "Mustafa Akıncı'nın Cesur Açıklamaları- Türkiye'ye Bağlanmaya Karşı Mücadele İlan Etti- Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı Türkiye'nin Boyunduruğu Altında Olmayı Kabul Etmediklerini İlan Etti- Linç Kültürüne İlişkin Mücadele" başlıklarını kullandı.
 
Fileleftheros, "Akıncı Çözüm Veya Türkiye'ye Daha Fazla Bağımlılık İkilemini Ortaya Koyuyor - Linç Kültürü" başlığını attı.
 
Akıncı'nın The Guardian'a açıklamalarını öne çıkaran Politis, "Adil Federal Çözüm- Akıncı Ertesi Güne İlişkin Vizyonunu Açıkladı- Kıbrıs Türk Lideri Gerek Adaylığını Açıkladığı Konuşmasında Gerek de Guardian'a Verdiği Demecinde Kıbrıs Sorununun Hemen Çözülmesinin Acil Bir İhtiyaç Olduğunu Söyledi" başlıklarını kullandı.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler