loader
Gazipaşa Lisesinde İdareye Gittiysen Vay Haline Derlerdi

Gazipaşa Lisesinde İdareye Gittiysen Vay Haline Derlerdi

Özel günlerden biriyse gerçekten saygı durulur, istiklal marşı söylenirken dimdik durulur kıpırdanmazdı. Öğretmen ile dalga geçilmez veli toplantısı...

Gazipaşa Lisesinde İdareye Gittiysen Vay Haline Derlerdi...Gazipaşa Lisesinde İdareye Gittiysen Vay Haline Derlerdi...
 
80'li yıllarda ve 90'lı yıllarda biz öğrenciydik ve nasıldık: Saçlara jöle tırnaklara oje sürülmez. Beden dersi yoksa spor ayakkabısı giyilmezdi. Erkekler kravat kızlar fiyonk takmadan derse giremezlerdi. Sabahları ve öğle bahçede sıra olunur pazartesi sabah Cuma akşam üzeri müdür konuşma yapardı. 
 
Özel günlerden biriyse gerçekten saygı durulur, istiklal marşı söylenirken dimdik durulur kıpırdanmazdı. Öğretmen ile dalga geçilmez veli toplantısı ailemize korkarak bildirilirdi. 
 
Okulda konuştuğun varsa sadece bahçede yan yana yürünürdü. Kravat ve forma çıkartmanın cezası büyük olurdu. Saçlar uzun ise veya kızlarda görülmemişse idareye gidilirdi. Cep telefonu Internet yoktu ama yine de öğrenciler birbirleri ile haberleşebilirdi. Biyoloji dersi üreme konusunda utanılır milli Güvenlik dersinde askeri hocalar disipline sokmaya çalışırlardı. 
 
Okul kitapları klasörler sevilen sanatçıların fotoğrafları süslenirdi. Dönem ödevleri için kütüphanede Meydan Larousse ve Temel Britanika kitapları tek tek taranırdı. Ödevler elle ve mutlaka dolma kalem ile çizgisiz kağıda yazılır çizgisiz kağıdın altına çizilmiş kağıt konurdu. Dönem Ödevi için bakkallardan çizgisiz kayıt alınırdı. 
 
Kütüphane kimliği çıkartılır kitap alınırdı...
 
İşte biz böyle bir öğrenciydik. Bence biz çok güzel bir öğrenciydik. Çok zor da olsa hayatın bir anlamı vardı. Biz bunu bilmesek de hissederdik.
 
Antalya Gazipaşa lisesinde idareye gittiysen vay haline derlerdi. Rahmetli Kazım CAN vardı. 
 
Şimdi bir Öğretmen Olarak tek istediğimiz bizlere gösterilecek saygı ve sevgidir. 
 
Gazipaşa Lisesinde İdareye Gittiysen Vay Haline Derlerdi...Artık biz öğretmenler çocuğuna bağırdı, çocuğuna kızdı diye  şikayet edilir olduk. Öğretmenlerin kral olduğu zamanlarda öğrenci idik. Öğrencilerin kral olduğu zamanda öğretmen olduk. Çok şey istemedik birazcık itibar birazcık saygı. Biz çocuklara bağırıp çağırıyorsak onun iyiliği içindir. 
 
14 sene öncesinden bir öğrencim yazdı "öğretmenim ben  şuradan şuyum beni hatırladınız mı" dedi. Tabiki hatırladım unutmadım ki dedim. Keşke  bize  biraz  daha  çok bağırıp kızsaydınız hatta  dövseydiniz de okusaydık dedi. 
 
Başta baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk okuldan başlayarak  ortaokul lise üniversite öğrenimindeki tüm öğretmenlerimi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerin verdiği ışık ile görevimizi yapmaya çalışıyoruz.
 
Ayrıca Mardin' deki ilk öğretmen arkadaşlarım izmir'deki tüm öğretmen arkadaşlarımın ve benimle birlikte okuyup öğretmen olmuş tüm öğretmen arkadaşlarının öğretmenler Günü kutlu olsun. İYİKİ ÖĞRETMENİM.
 
Kaynak:
Sn. Hasan Barışkan'ın Sosyal Ağından Alıtı 'dır...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler