loader
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı

Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı

Rant ve ihale skandallarının bitmedi CHP'de rüşvet olayının da perde arkası ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski CHP Ankara Milletvekili..

Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
 
Mansur Yavaş 25 milyon liralık rüşvetten haberdar! İşte CHP'deki rüşvet skandalının Türkiye gündemini sarsan dökümanı...
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak edindiğimiz bilgiye göre:
 
Rant ve ihale skandallarının bitmedi CHP'de rüşvet olayının da perde arkası ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 2 belediye meclis üyesi hakkındaki 25 milyon lira rüşvet istedikleri iddiasına ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor. Sinan Aygün, bir televizyon kanalında 25 milyonluk rüşvet skandalına ilişkin ses kaydının dökümünü yayınladı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 2 belediye meclis üyesi hakkındaki 25 milyon lira rüşvet istedikleri iddiasına ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor..
 
Sinan Aygün; bir özel televizyon kanalında 25 milyonluk rüşvet skandalına ilişkin ses kaydının dökümünü yayınladı. Sinan Aygün, Sinan Aygün'ün kızı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Aygün ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir'in, Sinan Aygün'ün ofisinde ve araçta yapılan görüşmelerin ses kaydı dökümünde, Mansur Yavaş'ın rüşvetten haberinin olduğu açıkça görülüyor.
 
RÜŞVETİN SES KAYDININ DÖKÜMÜ YAYINLADI
 
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
Sinan Aygün, bir özel televizyon kanalında 25 milyonluk rüşvet skandalına ilişkin ses kaydının dökümünü yayınladı.
Sinan Aygün, Sinan Aygün'ün kızı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Aygün ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir'in, Sinan Aygün'ün ofisinde ve araçta yapılan görüşmelerin ses kaydı dökümünde, Mansur Yavaş'ın rüşvetten haberinin olduğu açıkça görülüyor.
 
DEMİR: "MANSUR BEYLE BİRAZ EVVEL KONUŞTUK"
 
13 Aralık 2019 saat:19:56'da Sinan Aygün'ün, aynı araçta bulunan Sibel Aygün ve Haydar Demir'le araç telefonuyla yaptığı görüşme şöyle:
 
Sinan Aygün: "Peki ne gerek vardı bunlara abicim yok 25 ver yok 5 ver yok 3 ver yani yazık değil mi abi ya birbirimizi gerdik bu kadar 10 gündür 15 gündür ya, ne diyor Mansur Bey şimdi."
 
Haydar Demir: Mansur beyle biraz evvel konuştuk. Sonra konuşalım Başkanım ben ablama söylerim."
 
AYGÜN: "BU BANT BENİM EN BÜYÜK İSPATIM"
 
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Mansur Yavaş ile CHP'li 2 belediye meclis üyesi hakkındaki 25 milyon lira rüşvet istedikleri iddiasına ilişkin ses kaydının çözümünün yapıldığını söyledi. Aygün, bir özel televizyonda yaptığı açıklamada; "Bant var. O bantı savcılığa teslim ettim. Orada ne olduğu çok güzel anlatılıyor. Savcılıktan kriminale gitti, savcılıkta çözüldü. Bu bant benim ispatım. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi iki kişinin nasıl geldiği anlaşılacak?" ifadelerini kullandı.
 
İŞTE O İKİ GÖRÜŞME
 
Sinan Aygün, Sinan Aygün'ün kızı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Aygün ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir'in, ofiste ve araçta yaptıkları iki görüşmenin dökümü şöyle:
 
OFİS DEŞİFRE ( 13 Aralık 2019 Saat: 17.47)
SİNAN AYGÜN: Alo, alo
HAYDAR DEMİR: Efendim Abi
SİNAN AYGÜN: Haydar Abi ben Sinan Aygün nasılsın
HAYDAR DEMİR: Buyurun Başkanım
SİNAN AYGÜN: Ya şimdi abi biz dilekçeleri aşağıya verdik. Özel kaleme verdik. Özel kalemden gelmiştir. İki yere birden yani buna dava açmazsanız şöyle olur böyle olur diye sende en son bir gelişme var mı?
HAYDAR DEMİR: Başkanım ben size dönüş yapacağım kapatın siz.
SİNAN AYGÜN: Tamam peki bekliyorum abi görüşürüz.
ARABA TELEFON GÖRÜŞME DEŞİFRE (13 Aralık 2019 SAAT 19.56)
SİBEL AYGÜN: İstinafa gitmiş bu bir.
SİNAN AYGÜN: Gitmiş mi?
SİBEL AYGÜN: Evet, Haydar Bey yanımda iki
SİNAN AYGÜN: Ver bakıyım bir
SİBEL AYGÜN: Tamam
HAYDAR DEMİR: Efendim Başkanım
SİNAN AYGÜN: Haydar Abi ne yapıyorsun ya, seni de çok yoruyorum kusura bakma ne olursun ya hakkını helal et.
HAYDAR DEMİR: Olur mu öyle şey Başkanım.
SİNAN AYGÜN: Ne oldu şimdi, ne oldu şimdi?
HAYDAR DEMİR: Gitti istinafa gitti Başkanım.
SİNAN AYGÜN: Peki ne gerek vardı bunlara abicim yok 25 ver yok 5 ver yok 3 ver yani yazık değil mi abi ya birbirimizi gerdik bu kadar 10 gündür 15 gündür ya, ne diyor Mansur Bey şimdi.
HAYDAR DEMİR: Mansur beyle biraz evvel konuştuk.
Sonra konuşalım Başkanım ben ablama söylerim.
SİNAN AYGÜN: Ya merak ettim de o yüzden soruyorum eve gidiyorum da gitti mi istinafa
HAYDAR DEMİR: Sıkıntı yok gitti gitti
SİNAN AYGÜN: İyi peki o zaman hadi görüşürüz.
HAYDAR DEMİR: Görüşürüz saygılar
SİNAN AYGÜN: Sağol, sağol..
 
25 MİLYON RÜŞVET İDDİASININ KRONOLOJİSİ
 
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
27 MART 2017- CHP eski Ankara Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün, Eskişehir Yolu üzerindeki arazisine 2017 yılında TOGO İkiz Kuleleri'ni dikme kararı aldı ve inşaat ruhsatı aldı.
 
NİSAN 2017- TOGO İkiz Kuleleri'nin temelini atıldı
 
13 ARALIK 2019-Saat:15.00: Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi kardeşi Sibel Aygün vasıtasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasında sekiz Meclis üyesiyle toplantı yaptı. Sekiz Meclis üyesi, Sinan Aygün'e 'Ne vereceksin?' diyerek rüşvet istediği iddia edildi. Sinan Aygün, söz konusu rüşvet talebine kabul etmeyerek toplantıdan ayrıldı.
 
13 ARALIK 2019-Saat:15.35: Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan iki Meclis üyesi, Sinan Aygün'ün ofisine geldi ve Sinan Aygün'den yeniden rüşvet istendiği iddia edildi.
 
Sinan Aygün'ün ifadesiyle rüşvet pazarlığı şöyle gelişti:
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi: "Abi bize bir şey söyle de bu rakamı bağlayalım"
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi: "25.. 25 milyon"
Sinan Aygün: 'Ben Sinan Aygün'sem, ben hayatımda kimseye haraç vermedim. Kimseye para vermedim. Benden bu parayı isteyemezsiniz. Bu parayı verenin…'
 
14 ARALIK 2019: Sinan Aygün, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Aygün, Mansur Yavaş ile CHP'li 8 belediye meclis üyesi hakkındaki '25 milyon lira rüşvet istedikleri' iddiasıyla hazırlanan suç duyurusunu Kemal Kılıçdaroğlu'na gösterdi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün'e, "Dur, sakin ol. Ben Bülent Kuşoğlu ile görüşürüm, senin Mansur'la işini halleder" dedi.
 
Bülent Kuşoğlu, CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
 
14 ARALIK 2019: Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu görüşmeden yarım saat sonra Sinan Aygün'ü aradı ve "Bülent Kuşoğlu Ankara dışındaymış, yokmuş, sonra görüşeceksin" dedi.
 
16 ARALIK 2019- Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı görevlilerince zabıta eşliğinde TOGO İkiz Kuleleri'nin inşaatı mühürlendi.
 
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
17 ARALIK 2019- Sinan Aygün, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'yla yeniden görüştü.
Aygün, Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun kendisini aramadığını söyledi. Aygün'ün, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bana niye Cumartesi dilekçeyi verdirmediniz? Niye çözemediniz? Benim durumum çok kötü" dediği öğrenildi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün'e, sorunun çözülmesi için partide yeni isimleri görevlendireceğini söyledi.
 
18 ARALIK 2019- Sinan Aygün, '25 milyon lira rüşvet' sorununun çözülmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen isimleri aradı, 'Genel Başkan sizi aradı mı?' diye sordu, 'Aramadı' cevabını aldı. Sinan Aygün, söz konusu kişilere 'Siz arayın genel başkanı' dedi. Sinan Aygün'e yine dönüş olmadı.
 
19 ARALIK 2019: Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 8 belediye meclis üyesi hakkındaki '25 milyon lira rüşvet istedikleri' iddiasıyla ilgili yaptığı suç duyurusunda bulundu.
 
23 ARALIK 2019: Sinan Aygün, rüşvet skandalına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
Sibel Aygün; ağabeyi Sinan Aygün'ün, 25 milyon lira teklifini kabul etmemesinin ardından kendi aracıyla Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'la birlikte giderken, Haydar Demir'in Sinan Aygün'le telefonda görüştüğünü anlattı.
 
 
Sibel Aygün; "Haydar Demir, Sinan Aygün'e '3 lira (milyon), 5 lira (milyon) versen olur mu? 10 lira versen olur mu?' dedi. Mansur bey 5 lirayı kabul etmemiş, 'Olmaz' demiş" ifadelerini kullandı.
 
"8 MECLİS ÜYESİ VE BEN MANSUR BEYLE GÖRÜŞTÜK"
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Sibel Aygün'ün açıklamaları şöyle:
 
"12 Aralık 2019 Perşembe günü Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gittim. (…) 8 Meclis üyesi ve ben Mansur beyle görüştük. Mansur bey konuyu yanlış anlattı. Hatta ben kendisini ikaz ettim. Kendisine, 'Mansur bey konu sizin anlattığınız gibi değil. Arkadaşlarımızı yanlış yönlendiriyorsunuz. Bu konunun muhatabı Sinan bey. Sinan bey gelsin, sizin hukuk müşaviriniz, imar başkanı gelsin' dedim. 'Sinan bey de belki yanlış konuşacak. Sizin bürokratlarınız da burada olsun' dedim. 'Arkadaşlarımızı doğru bilgilendirelim. Sinan beyin yanlışı varsa, kesilir cezası, yoksa da bu şekilde olmaz' dedim."
 
"MANSUR YAVAŞ, 'OTURUN, KONUŞUN. KARAR VERİN, KARARI DA BANA BİLDİRİN. İSTİNAFA GİDİLSİN Mİ, GİDİLMESİN Mİ?' DEDİ"
 
Mansur Yavaş' ın Rüşvetin Ses Kaydının Dökümü Yayınladı...
"Mansur bey 'İşim var, Sinan beyle görüşemem. Siz Coşkun beyin odasında 8 Meclis üyesiyle görüşün. Sinan beyi de çağırın' dedi. 8 Meclis üyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasına indik. Sinan bey geldi. Sinan bey olayı anlattı. Mansur bey, 8 Meclis üyesini Coşkun beyin odasına gönderirken 'Oturun, konuşun. Karar verin, kararı da bana bildirin. İstinafa gidilsin mi, gidilmesin mi?' dedi. 8 Meclis üyesi istinaf mahkemesine gidilmesinin zorunlu olduğunu, gidilmezse belediyeye zarar verileceğinin kararı verdi. Meclis üyeleri sürekli 'Ne vereceksin abi' dediler. Coşkun beye istinafa gidilmesi gerektiğini Mansur beye bildirilmesi gerektiğini söyledik."
 
"BENİM MANSUR YAVAŞ'LA GÖRÜŞMEME İLİŞKİN KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VAR"
 
(Mansur Yavaş'ın, 'Sibel Aygün'le görüşmedim' iddiası) "Kamera görüntüleri vardır, müfettişler çıkarır."
 
"ABİNLE GÖRÜŞ, ABİNİN GÖNLÜNÜ YAP"
 
(TOGO İkiz Kuleleri'nde Sinan Aygün'le görüşmenin ardından Sibel Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'la Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gidilmesi): 'Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Haydar Demir ve Berkay Gökçınar, 'Abinle görüş, abinin gönlünü yap' dediler."
 
"Haydar Demir, aracımda giderken, 'Abine söyle versin' dedi. Demir'e, 'Ben karşıyım, niye ağabeyim para versin. Konuşursan sen konuş' dedim. Ben gidene kadar 'Abine söyle, versin' dedi."
 
(Arabada giderken Haydar Demir ve Sinan Aygün'ün telefon görüşmesi) Haydar Demir, Sinan Aygün'e '3 lira (milyon), 5 lira (milyon) versen olur mu? 10 lira versen olur mu?' dedi. İnanın ben araba kullanıyorum. Mansur bey 5 lirayı kabul etmemiş, 'Olmaz' demiş. Hatta 'Aç telefon, abine söyle' dediler. 'Ne kadar ayıp bir şey' dedim ya. Bu nasıl iştir ve ahlaksızlıktır. Bunun pazarlığımı olur ya.. Kendi kendilerine '5'e anlaşır mıyız?' diye pazarlık oluyor. '5 verse olur mu?' diye... 'Hayır' dedi Mansur bey, 'Olmaz' dedi. Haydar bey, kendisi 5 lirayı uygun gördü."
 
"Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Haydar Demir, aracımda giderken Sinan Aygün'le benim telefonumdan konuştular. Kendi telefonundan da aramadı."
 
"Okul işin kılıfı… Dersin ki; '32 derslik okul istiyorum.' Bitti. Niye para konuşuluyor? Veya dersin ki: 'Sağlık ocağı istiyorum.' Yaptığımız okul da yarım kalmış. Bu para nereden çıkıyor. Niye para mevzusu açıyorsun? 'Abi, 32 derslik okul yap' de, geçsin gitsin. Niye para telaffuz ediliyor?
 
"OKUL YAPIMI İSTİNAF MAHKEMESİYLE BİRLEŞTİRİLMEZ"
 
(13 Aralık'ta istinaf mahkemesine başvurulması ve 28 dakika sonra başvurudan vazgeçilmesi): "Son gün bunlar böyle olur mu? Bu olay bugün, yarın çıkmadı ki! Bu olay beş ay önce de vardı. Beş ay önce de 'Sinan bey okul yap, sağlık ocağı yap' denirdi. Zaten okul yapıyordu, inşaat yarım kaldı. Kanun okul yapmayı yasakladı. Bunu niye anlamıyorlar? Okul yapımı istinaf mahkemesiyle birleştirilmez. Bu hayır işidir. Bize istinafı önümüze sürerekten 'Eğer şunu yaparsanız istinafa gideriz, gitmeyiz.' Böyle bir şey olmaz. İstinaf mahkemesine haklıysa gidilir, haklı değilse gidilmez. Kanunen de istinafa gitmek zorunda…
 
"TALİMAT YAZILI VERİLİR, ŞİFAEN TALİMAT VERİLMEZ. HUKUK MÜŞAVİRİNİ NEDEN GÖREVDEN ALIYORSUN?"
 
"Sayın Mansur Yavaş, 'Ben talimat verdim, şifaen' diyor. Talimat şifaen verilmez. Böyle iş mi yürür belediyede? Şifaen talimat verilir mi? Talimat yazılı verilir. (Ankara Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Saraynaz Karahan) Hukuk Müşavirini görevden almış. Görevden nasıl alıyorsun? Kanunen bayan yapması gereken görevi yapmış, sen (Mansur Yavaş) onu görevden alıyorsun. Ne hakla? Kanunen istinafa gidilmesi gerek. Bu sorulmaz. İstinaf mahkemesine kanunen gidilmesi lazım… İstinaf dilekçesi de hazırlanmış. İstinaf dilekçesi iki dakikada hazırlanmaz."
 
"12 Aralık'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasında 8 meclis üyesi bulunuyordu ve 'Ne vereceksin abi' dediler. Sürekli 'Ne vereceksin abi?' diye sordular. 25 milyon lira konusu Sinan Aygün, Meclis üyeleri Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'ın TOGO İkiz Kule ofisinde gündeme geldi. Sinan Aygün'ün odasına girdiler, odanın kapısı kapandı. Görüntülerle sabittir. Haydar bey, 'Kapılar açıktı' diyor, kapıları kapattılar. 25 milyon orada telaffuz edildi. 25 milyonu alenen söylediler, 'okul yapılacak, 25 milyon' dediler. Sinan bey, '25 milyona okul olur mu? Okul 3-5 milyon' dedi."
 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler