loader
Canan Kaftancıoğlu'na Kaç Yıl Hapis Cezası İstendi

Canan Kaftancıoğlu'na Kaç Yıl Hapis Cezası İstendi

Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede şüpheli Canan Kaftancıoğlu'nun suçlamayı kabul etmediği ve şüpheli..

Canan Kaftancıoğlu'na Kaç Yıl Hapis Cezası İstendi ?
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesi'ndeki evinin yanında usule aykırı yapılaşma olduğuna ve bu yapılaşmaya İBB tarafından müdahale edildiğine dair kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili olarak CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı paylaşımlar ters tepti.
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak Türkiye gündeminde ahaber kaynağından  edindiğimiz bilgiye göre;
 
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evinin fotoğraflaması sonucu Özçağdaş hakkında 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Özçağdaş ise mahkemedeki savunmasında 1 tane fotoğraf çektiğini, partisinin il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'nu da konuyla alakalı bilgilendirmek için fotoğrafı gönderdiğini belirtmişti.
 
Suçlamaları Kabul Etmedi
 
Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Türkiyede Siyasi Gündeminde hazırlanan iddianamede şüpheli Canan Kaftancıoğlu'nun suçlamayı kabul etmediği ve şüpheli tarafından yapılan açıklamaya konu yapı faaliyetine ilişkin temin edilen adli evraka göre müştekinin ikamet ettiği çevrede yapılan yapıya İBB tarafından müdahale edildiği aktarıldı.
 
İbb Görevlilerine De Dava Açılmış
 
Hazırlanan iddianamede müştekinin eyleminin suç teşkil ettiği iddiasıyla yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında alınan ve yapılaşmanın hukuka uygun olduğunu belirten bilirkişi raporuna da yer verildi. Bilirkişi raporuna göre kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, ayrıca valilik ön inceleme raporuna göre de yapıya usule aykırı müdahalede bulunan İBB görevlileri hakkında da kamu davası açıldığı kaydedildi.
 
İncitici Ve Tahrik Edici Söylemler
 
Şüphelinin müştekiyi hedef alarak dile getirdiği 'kaçak iş yapmak, kaçak işler peşinde koşmak, dolandırıcılık, görevden kaynaklı nüfuzunu kullanmak' şeklindeki söylemlerin düşünce açıklaması kapsamında dile getirilmesinde zorunluluk bulunmayan, incitici ve tahkir edici söylemler olduğunun vurgulandığı iddianamede, şüphelinin eyleminin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı ve bu suretle şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğu belirtildi.
 
2 Yıl 4 Ay Hapis Cezası İstendi
 
Düzenlenen iddianamede tüm bu nedenlerden dolayı şüpheli Canan Kaftancıoğlu'nun 'Kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi sonucu Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler