Gıda Sektöründeki İsraf ve Dijital Çözümler Fazla Gıda ile “Sirha İstanbul”da Ele Alınacak...
Fazla Gıda, Uluslararası Sirha İstanbul Fuarı’nda gıda israfı ve atığının nasıl önlenebileceğine dair konuları ve geliştirdiği çözümleri, konuklarıyla birlikte düzenleyeceği panellerle ayrıntılı olarak ele alacak.
2016 yılında kurulan ve şimdiye kadar 20 bin ton gıdayı israf olmaktan kurtararak 65 bin tondan fazla karbon salımını engelleyen Fazla Gıda, bu yıl sürdürülebilirlik temasını sahiplenen en iyi fuar ve festivallerden Sirha İstanbul fuarında gıda sektöründe oluşan gıda kaybı ve israfını nasıl önlenebileceğine dair konuları üç ayrı panelde ele alınacak.
Türkiye gastronomi turizmine de katkıları olacağı bilinen Panellerin ana başlıkları, Fazla Gıda’nın B2B ve B2C çalışmaları kapsamında “Dünyayı birlikte kurtaracağız”, “HoReCa’da gıda israfıyla mücadele ve tüketicilerin rolü” ve “Teknolojiyle gıda atığına nasıl dur deriz?” şeklinde belirlendi.
Moderatörlüğünü Fazla Gıda Pazarlama Müdürü Koray Koçer’in yapacağı ve gastronomi haberlerinde de yayınlanan 20 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek panellerde; Arbella Satış Direktörü Eftal Varhan, Dinçer Lojistik İş Geliştirme ve Müşteri İlişkileri Direktörü Ufuk Toptaş, Carrefour İSG, Çevre, Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Lideri Tayfun Akusta, Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, Plus Kitchen Kurumsal İletişim ve Pazarlama Sorumlusu Şuayip Zengin, Fermenté Baking Co. Kurucusu İbrahim Dalfiliz, Mimar'ca Bakery Kurucusu Öznur Şahin, Youth for Good İçerik Üreticisi ve Editör Aleyna Koca ve Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı konuşmacı olarak katılacak.
Tarih: 20 Kasım Cumartesi
Yer: Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi / Yenikapı
Panel Programı
13.00 - 13.45 Dünyayı birlikte kurtaracağız!
14.00 - 14.45 HoReCa’da gıda israfıyla mücadele ve tüketicilerin rolü
15.00 - 15.45 Teknolojiyle gıda atığına nasıl dur deriz?
Fazla Gıda Hakkında:
Fazla Gıda 2016 yılında kurucuları Olcay Silahlı ve Arda Eren’in İklim Eylemi’ne yönelik teknoloji tabanlı bir girişim ile çözüm bulma amacı ile fikir olarak ortaya çıkmıştır. Gıda atığı kaynaklı oluşan karbon salımı iklim değişikliğine sebep olan karbon salımının %8’ini oluşturmaktadır.
Gıda tedarik zincirinde oluşan gıda atığının 2030 yılına kadar %50 azaltılması için teknoloji tabanlı çözümler oluşturmak amacı ile yola çıkan kurucular, 2016 yılında Fazla Gıda’yı resmi olarak kurarak özel sektörde konu üzerinde farkındalık yaratma çalışmalarına başlamış ve etki odaklı bir girişim olarak 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dikkat çekmeyi ve yeni girişimlerin oluşması konusunda örnek oluşturmayı hedeflemiştir.
Gıda atığı kaynaklı karbon salımını önlerken üç önemli Küresel Amaç olan Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim ve Açlığa Son amaçlarını da pusula edinerek dönüşüm ekonomisi oluşturma konusunda niyetini ve sağladığı altyapı ile başarılı örnekleri ortaya çıkartan Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) tarafından desteklenen Accelerate 2030 Hızlandırma Programı’na seçilen dünyadaki 9 etki odaklı girişimden biri seçilmiş ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından organize edilen 2017 Cenevre Sosyal Fayda Zirvesi’nde Türkiye’den tek temsilci olarak yer almıştır.
Günümüzde sosyal sorunların çözümü için devlet kurumları ya da dernek ve vakıfların tek başına tüm sorunlar ile başa çıkmasının mümkün olmadığı görüşü ve kar amacı güden işletmelerin de en az dernek ve vakıflar kadar sorumlu olduğu düşüncesi ile iş yapış şekillerini sosyal sorumlu şekilde değiştirmeleri ya da kurmaları gerektiğini düşünerek bu konuda örnek olma misyonu ile çalışan Fazla Gıda, sadece Türkiye’de değil Dünya’da da etkin şekilde gıda atığı ve açlık ile mücadelede sağladığı teknoloji altyapısı ile çözüm üretmektedir.