loader
Akraba Cinayetine Müebbet

Akraba Cinayetine Müebbet

2017 yılında işlediği cinayetten dolayı tutuklu yargılanan A.Ç., 2020 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karar üzerine Oğuzhan Yılmaz’ın ailesinin avukatı Fırat Aksungur, zanlıya verilen cezanın az olduğunu belirterek..

Akraba Cinayetine Müebbet 
 
GAZİPAŞA’DA yaklaşık 5 yıl önce işlenen akraba cinayetinde karar verildi. Akrabası Oğuzhan Yılmaz’ın av tüfeğiyle öldüren A.Ç’ye müebbet hapis cezası verildi. Gazipaşa’da 10 Ekim 2017 yılında yaşanan cinayet ile ilgili karar duruşması yapıldı. Akrabası Oğuzhan Yılmaz’ı av tüfeğiyle vurarak öldüren A.Ç., Alanya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müebbet hapse mahkum edildi.
 
Yargıtay Kararı Bozmuştu
 
2017 yılında işlediği cinayetten dolayı tutuklu yargılanan A.Ç., 2020 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karar üzerine Oğuzhan Yılmaz’ın ailesinin avukatı Fırat Aksungur, zanlıya verilen cezanın az olduğunu belirterek karara itiraz etmişti. Ancak Aksungur’un itirazı bir üst mahkeme tarafından reddedildi. 
 
Av. Aksungur, kararı Yargıtay’a taşıdı. Ailenin avukatı Aksungur’un yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin A. Ç.’ye verdiği 18 yıl hapis cezası kararını bozdu. Kararın bozulmasının ardından yeniden yargılanmaya başlayan A.Ç. müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. 
 
Av. Aksungur, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın ailenin acısını bir nebze de azalttığını belirterek, “Yargıtay’ın bozma kararı sonrasında Alanya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada müebbet hapis cezası kararı verildiği doğrudur. 
 
Türk Yargı Sistemi’ne olan güvenin isabetliliği bir kez daha görüldüğü gibi kamu vicdanının da rahatladığını düşünüyoruz. Ayrıca bu ve benzeri dosyaların aydınlatılmasında büyük emeği geçen Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkürü bir borç biliriz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine bir kez daha sabırlar diliyoruz” dedi.
 
Olayın Geçmişi
 
Cinayet olayı, 10 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelmişti. Saat 02.00 sıralarında otomobiliyle gezen A.Ç., Karadağ mevkiinde akrabası Oğuzhan Yılmaz ve V.Ç. ile karşılaştı. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan A. Ç. ile Yılmaz arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine otomobilinden av tüfeğini alan A. Ç., Oğuzhan Yılmaz'a ateş ederek olay yerinden kaçtı. 
 
Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, Oğuzhan Yılmaz'ı ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki müdahalenin ardından Alanya'ya sevk edilen Yılmaz, kurtarılamadı. Akrabasına öldüren A.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler