loader
Gazipaşa'da Muhteşem Konser

Gazipaşa'da Muhteşem Konser

2022 yılının ilk konseri 15 Mart Salı günü akşamı Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saat 20.00’de başlayan Türk Sanat ve Halk Müziği konserini Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gökt

Gazipaşa Musiki Derneği’nin, Türk Sanat ve Halk Müziği konseri büyük ilgi gördü. Koro ve solistler tarafından seslendirilen eserler kulakların pasını sildi...
 
GAZİPAŞA Musiki Derneği, müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı. 2006 yılında kurulan Gazipaşa Musiki Derneği tarafından düzenlenen Türk Sanat ve Halk Müziği konseri, müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi. 
 
2022 yılının ilk konseri 15 Mart Salı günü akşamı Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saat 20.00’de başlayan Türk Sanat ve Halk Müziği konserini Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özkurt, Ahmet Kalaycı, Adem Kaya ile birlikte vatandaşlar katıldı. 
 
Kültür Merkezi’ndeki konser büyük ilgi görürken, onlarca vatandaş konseri  ayakta izlemek zorunda kaldı. Konser öncesi sahneye çıkan Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı İsmet Özalp, kendilerini yalnız bırakmayan müzikseverlere teşekkür etti. Dernek Başkanı Özalp, konserlerin devam edeceğinin müjdesini de verdi.
 
MÜZİKSEVERLER SALONA SIĞMADI
 
Gecenin sunuculuğunu İpek Orcan yaptı. Şef Enes Yıldız’ın yönettiği konserde 13 Türk Sanat Müziği eseri, 16 tane de Türk Halk Müziği eseri seslendirildi.  Konserde Mustafa Kemal Öncü (ud), Çetin Polat, İsmail Hakkı Özersin (Keman-Tambur), Akif Eslik (Kanun), Ebubekir Doğan (Gitar), İsmail Yıldırım (Kaval), Kemalettin Koca ve Turan Can (Ritim) yer aldı. Koroda ise Filiz Sarıkaya, Habibe Güler Hınçal, Sultan Dursun, Tahir Arıcan, Zeynep Yılaz, Ayfer Özden, Refik Erdal,Dilek Özgürü, Ahmet canan, İbrahim Uyar, Reyhan Yağmur, Simge Tuncer Ergin, Halenur Kro, Seda Eren Erdoğan, Ferruh Cengiz, Önder Akça, Akile Güven, Çiçek Doğan, Hacer Koca, Güven Değirmencioğlu, Meral Önen, Samet Öztürk, Nasıf Yaman, Birgül Yıldız, Masil Gül, Emine Nihal, Merve Özkızılcık, Meryem Yüksel ve Mustafa Orcan Yer aldı.
 
ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDULAR
 
Gazipaşa'da Muhteşem Konser
Koristler ve solistler tarafından seslendirilen eserler büyük alkış oldu. 2 bölümden oluşan konserde 29 eser seslendirildi. Konser koronun getirdiği ‘Sefalar Getirdiniz’ ile başladı. Konserin ilk bölümünde koro tarafından Eski Dostlar, Ellerim Böyle Boş, Tel Tel Taradım ve Erkilet Güzeli seslendirildi. Konserin ilk bölümünde solistler de sahne aldı. Reyhan Yağmur-Söyle Nazı Bu Kaş Çatış, Halenur Kor-Sevmekten Kim Usanır, Ayfer Özden- Ağlama Değmez Hayat, İbrahim Uyar-Bir Demet Yasemen, Habibe Güler Hınçal-Aşka Gönül Vermem, Simge Tuncer Ergin-Kapıldım Gidiyorum, Seda Eren Erdoğan-Bir Kere Sevdim Diye, Refik Erdal ise Ne Gelen Var’ı seslendirdi.
 
GÖKTEPE DAVETİ
 
Konserin ilk bölümünün ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, şef Enes Yıldız ve sunucu İpek Orcan’a çiçek takdim etti. Belediye Başkanı Yılmaz, şef Enes Yıldız ve koro ekibini tebrik ederek, “Gazipaşa Musiki Derneği’nin düzenlediği Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konserine Göktepe Belediye Başkanımız Mustafa Doğan’la birlikte katıldık. Şef Enes Yıldız başta olmak üzere; saz heyetini, solist ve koristlerimizi ve bu muhteşem konser için emek veren herkesi can-ı gönülden tebrik ediyor, salonu tamamen dolduran müzik sevdalısı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan ise, Gazipaşa Musiki Derneği üyelerini ilçesinde konser vermeye davet etti. Başkan Doğan, “Konseri dinlemek ikinci kez nasip oldu. İlk konserde mest olmuştum, bu konserde ise aşık oldum. Sizleri tek tek tebrik ediyor ve kutluyorum. Sizleri Göktepe’de ağırlamak isterim” dedi.
 
BAĞA GEL BOSTANA GEL İLE FİNAL YAPTILAR
 
Konserin ikinci bölümünde birbirinden güzel 16 Türk Halk Müziği eseri seslendirildi. Koro ve solistler tarafından seslendirilen eserler büyük beğeni aldı. Koristler tarafından Çamlığı Başında Tüter Bir Tütün, Varın Söyleyin Urfaniye, Çamdan Sakız Akıyor, Kar mı Yağmış Şu Harput’un Başına, Ben Giderim Batum’a, Bağa Gel Bostana Gel eserlerini seslendirdi. 
 
Solistler Güven Değirmencioğlu-Keklik Gibi, Meryem Yüksel-Nar Ağacı, Simge Tuncer Ergin-Gülüm Soldu, Melis Gül-Nazende Sevdiğim, Çiçek Doğan-Erzurum Dağları, Şu Dağlar Kömürdendir, Hacer Koca-Dal Boylum, Refik Erdal-Ağ Gelin Yar Demedim, Yar Demedim, Meral Önen-Altın Hızma Mülayim, Ahmet Canan-Kerimoğlu, İbrahim Uyar-Bahçelerde Mor Meni isimli eseri seslendirdi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler