loader
Mart Kapıdan Baktırdı Kazma-Kürek Yaktırdı...

Mart Kapıdan Baktırdı Kazma-Kürek Yaktırdı...

Gazipaşa'da bu yılki soğuk havanın son 25 yıldır görülmediği söyleniyor. Cemreler havaya, suya ve toprağa düştü. Cemrelerin düşmesinin ardından ilçede bir kaç gün sıcak giden havalar, geçtiğimiz..

Mart Kapıdan Baktırdı Kazma-Kürek Yaktırdı...
 
GAZİPAŞA'DA atalarımızın yüz yıllar önce söylediği ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktır’ atasözü gerçek oldu. Tam bahar geldi denilen Gazipaşa’da hava sıcaklıkları düştü.
 
Özellikle kırsal mahallelerde ağaçlar, çeşmeler, güneş enerji sistemleri ve çay ve dereler buz tuttu. Gazipaşa son günlerde deyim yerindeyse buz kesti.
 
Gazipaşa'da bu yılki soğuk havanın son 25 yıldır görülmediği söyleniyor. Cemreler havaya, suya ve toprağa düştü. Cemrelerin düşmesinin ardından ilçede bir kaç gün sıcak giden havalar, geçtiğimiz haftasonu yerine soğuğa bıraktı. 
 
Bazı kırsal mahallelerde ise don olayı yaşandı. İlçe merkezinde ise aşırı soğuk ve fırtına etkili oldu. Bahar geldi diye sevinen vatandaşların sevinci yarım kalırken, “Atalarımız ‘Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktır’ diye boşuna dememiş. 
 
Biz 25-30 yıldır böyle bir soğuk hava görmedik. Havaların ısınmasını ve baharın gelmesini dört gözle bekliyoruz” dediler.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler