loader
Mermer Ocağı Tepkisi

Mermer Ocağı Tepkisi

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hidayet Bilgiç, Kaledran’a mermer ocağı açılmaması gerektiğini belirterek, “Kaledran, Mersin-Antalya sınırında olan bir koydur. Yarısı Mersin tarafında diğer yarısı..

Ziraat Mühendisi Bilgiç, Kaledran’da açılması planlanan mermer ocağının muz ve tropik meyve üretimine zarar vereceğini söyledi
 
ZİRAAT Mühendisi Hidayet Bilgiç, Gazipaşa ile Anamur sınırındaki Anıtlı Köyü (Kaledran) mermer ocağı yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Ziraat Mühendisi Bilgiç, mermer ocağının yapılması durumunda muz ve tropik meyve üretimine zarar vereceğini söyledi. Kaledran’ın doğal güzelliğinin de bozulacağını belirten Hidayet Bilgiç, yetkililerin kararı yeniden gözden geçirmesini istedi.
 
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hidayet Bilgiç, Kaledran’a mermer ocağı açılmaması gerektiğini belirterek, “Kaledran, Mersin-Antalya sınırında olan bir koydur. Yarısı Mersin tarafında diğer yarısı da Antalya tarafında kalmaktadır. Dolayısıyla da Gazipaşa-Anamur sınırının da ortasındadır. Sınırı da Kaledran çayı belirler. Gazipaşa tarafında kalan kısmı Yakacık Köyü, Anamur tarafında kalan kısım ismi ise Anıtlı Köyü olarak adlandırılmıştır. 
 
Bu koy Halk arasında Kaledran olarak bilinir. Türkiye’de organik muz sadece Anamur, Gazipaşa ve Alanya kıyı bandında yetiştirilir. Dolayısıyla Kaledran Köyünde çok yoğun muz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Serada muz üretimi başka bölgelerde yaygınlaşsa da Kaledran, açık tarla muz bahçeleri ile ünlüdür. Son yıllarda bölgede Tropik Meyve yetiştiriciliği de yoğun olarak üretilmektedir. Özellikle avokado, mango ve passiflora başlıca yetiştirilen ürünlerdir. 
 
Eşsiz doğası, muz ve tropik meyve yetiştiriciliği ile bildiğimiz Kaledran koyunun Mersin sınırındaki Anıtlı Köyüne Mermer Ocağı yapılmak istendiğini öğrendim. Üzüntü duydum. Türkiye’nin her tarafına yayılan Mermer ve Taş ocakları maalesef Anıtlı Köyüne de yapılmak istenmekte. 
 
Ocakların doğaya verdiği tahribat ortadayken nasıl böyle bir karar alınabiliyor hayret verici. Hem gürültüsü, hem ağaç katliamı hem de görüntü kirliliği yaratan bu ocaklar ülkemizin çok özel bir bölgesi olan Kaledran’a yapılmamalı. Özellikle ocaktan etrafa yayılan tozlar bölgede muz ve meyve ağaçlarına zarar vereceği ve bölgede tarımsal üretimi bitireceği aşikârdır. Yetkililerden gerekli duyarlılığı göstererek kararın yeniden gözden geçirilmesini diliyorum” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler