loader
Bağımlılık Çalıştayında Altun’dan Ortak Mücadele Çağrısı

Bağımlılık Çalıştayında Altun’dan Ortak Mücadele Çağrısı

Çalıştayda bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan durumlar ele alındı. Çalıştayda aynı zamanda halkın bağımlılıkla mücadelede daha bilinçlenmesi konu..

Bağımlılık Çalıştayında Altun’dan Ortak Mücadele Çağrısı
 
Gazipaşa Kaymakamlığı’nın koordinesinde ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün katkı sağladığı ‘Ben Olsaydım’ temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı yapıldı
 
GAZİPAŞA’DA İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Bağımlılık ile mücadele çalıştayı' düzenlendi. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan 'Bağımlılıkla mücadele çalıştayı', Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştay da ilçede mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.  
 
Çalıştayda bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan durumlar ele alındı. Çalıştayda aynı zamanda halkın bağımlılıkla mücadelede daha bilinçlenmesi konusunda nelerin yapılabileceği konuşuldu. Gazipaşa Öğretmenevi’nde yapılan çalıştaya İlçe Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Cumhuriyet Savcısı Tarık Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, 
 
İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Mehmet Çetinçelik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ateş, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Sami Polat ile bazı muhtarla katıldı.
 
Altun’dan Ortak Mücadele Çağrısı
 
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Orhan Altun, bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. Bağımlılıkla mücadeleye büyük önem verdiklerini belirten Kaymakam Altun, “Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele bizim için çok önemli. Son yıllarda uyuşturucu madde kullanımı ne yazık ki arttı. 
 
Özellikle emniyet ve jandarma olarak uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Uyuşturucu kullananları yakalıyoruz, ama yakalamak bazen çözüm olmuyor. Yakalanan şahıs ‘ben uyuşturucu kullanıcısıyım’ diyor. Öyle deyince, bizim yapmamız gereken şeyler belli, onların dışına çıkamıyoruz. Meseleyi kökünden halledebilmemiz için sadece bunları yakalamamız yetmez. İnsanlarımıza, gençlerimize pedagojik eğitimler de vermemiz gerekiyor. Bunun için ne yapabiliriz ona bakmamız gerekiyor. 
 
Bu konuda hem siz katılımcıların hem de burada olan eğitimcilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Daha önce kadına yönelik şiddete karşı nasıl çalışma yaptıysak, uyuşturucuyla mücadele de birşeyler yapmamız gerekiyor. Özellikle eğitim verirken yaş gruplarını iyi belirlememiz gerekir. Madde bağımlılığı deyince aklımıza sadece uyuşturucu, sigara gelmemeli. Günümüzde teknoloji bağımlılığı da insan sağlığını tehdit ediyor. Madde bağımlılığı deyince aklımıza insanın sosyal hayattan koparacak her şey bağımlılıktır. 
 
Günümüzde bunlardan en önemlisi de teknoloji bağımlılığıdır. Çocuklarımızı madde bağımlılığından kurtarmak için çalışmalıyız. Gençlerimizi özellikle spora ve sosyal aktivitelere yönlendirmeliyiz. Çocuklarımızı susturmak için ellerine telefon ve tablet veriyoruz. Bu hatayı herkes yapıyor. Elinde telefon tablet olan çocuklar bazen izlememesi gerekenleri izliyor. Bu da psikolojisinin bozulmasına, hayatının allak bullak olmasına neden oluyor” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler