loader
Gazipaşa’da Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

Gazipaşa’da Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara..

Gazipaşa’da Çocuk Oyunları Şenliği Başladı
 
Gazipaşa’da Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı. Şenliğe katılan öğrenciler geleneksel çocuk oyunlarını öğreniyor.
 
GAZİPAŞA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen okullar arası Geleneksel Çocuk Oyunları dün itibariyle başladı. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara ve gençlere yeniden hatırlatmak amacıyla başlatılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' şehir stadında başladı.
 
69 okuldan 793 öğrencinin katılığı şenlikte, geleneksel sokak oyunlarıyla geçmişten günümüze bağ kurarak fiziksel aktiviteye özendirilmesi amaçlanıyor.
 
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, şenlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı. Şenliğe merkez ve kırsalda bulunan okullardan öğrencilerimiz katılıyor. Şehir stadında düzenlenen şenlik 4 oyun ve 6 farklı kategoride yapılacak. Toplam 69 okul takımından 793 sporcumuz şenliğe katılıyor. 
 
Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız atalarımızın geçmişte hangi oyunları oynadıklarını öğrenmiş oluyorlar. Biz atalarımızdan öğrendik. Biz de şimdi bu oyunları çocuklarımıza öğretiyoruz ki, geçmişimizle geleceğimiz kopuk kalmasın. 
 
Ayrıca, çocuklarımız kazanmayı, kaybetmeyi öğreniyor. Kazanınca sevinmeyi, kaybedince üzülmeyi, üzüleni teselli etmeyi, kazananı kutlamayı öğreniyorlar. Böylece toplumsal kaynaşmayı, toplumsal barışı sağlıyoruz. Tüm öğrencilerimize iyi eğlenceler dilerim” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler