loader
Türkspor Mannheim...

Türkspor Mannheim...

Mannheim kentinin en köklü futbol kulüplerinden biri olan ve 50 yıllık mazisi bulunan Mannheim Türkspor, Baden Württemberg Eyalet Kupası finaline kalarak büyük bir başarıya imza attı. FC Türkspor Mann

Türkspor Mannheim...Türkspor Mannheim
Fatih YILMAZ
 
Amatör ligde mücadele eden, başkanlığını iş adamı Hüseyin Adalı’nın yaptığı Mannheim Türkspor tarihi bir başarıya imza attı. 
 
Mannheim kentinin en köklü futbol kulüplerinden biri olan ve 50 yıllık mazisi bulunan Mannheim Türkspor, Baden Württemberg Eyalet Kupası finaline kalarak büyük bir başarıya imza attı. FC Türkspor Mannheim, finalde karşılaştığı güçlü rakibi 3.lig temsilcisi SV Waldof Mannheim’a 3-0 yenilmesine rağmen gönülleri fethetti. 
 
Waldof Mannheim’ın bu yol Avrupa ligi kupasını kazanan Frankfurt’u Almanya Federasyon Kupası’ndan elediğini hatırlatalım. 
 
Mannheim Waldof, Baden Württemberg eyalet kupasını müzesine götürmeyi başardı. Mannheim Türkspor teknik heyeti ve futbolcuları ikincilik madalyasını alırken, Waldhof Mannheim teknik heyeti ve futbolcuları ile taraftarları ayakta alkışladı.
 
Kupa gelmedi belki ama amatör bir futbol takımı olarak Mannheim Türkspor, hem futbolcuları, hem teknik heyeti, hem de coşkulu taraftarları ile gönülleri kazandı. 
 
Maçı naklen dönüşümlü olarak yayınlayan ARD Televizyonunda spikerin, Mannheim Türkspor’un bünyesinde çok sayıda farklı milletlerden oyuncu barındırdığını, entegrasyonun en güzel örneğini sergilediğini söylemesi bu takımın önemini ortaya koyması açısından dikkat çekiciydi.
 
Mannheim Türkspor amatör ligde mücadele etmesine rağmen turnuvanın en çok konuşulan takımı oldu, Alman medyasında hakkında çok sayıda haber yapıldı.
 
Tebrikler Mannheim Türkspor.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler