loader
İçimizdeki Fırsatçılar!

İçimizdeki Fırsatçılar!

Antalyalı olduğum için turizmi çok iyi bilirim. Turizmde ne zaman işler kötüye gitse, havayolları, otelciler, gastronomi sektörü, öldük-bittik diye ağlamaya başlar. Bir bakıma haklılar da, Akdeniz ve Ege'de milyonlarca insan bu sekt

İçimizdeki Fırsatçılar!İçimizdeki Fırsatçılar!
Fatih Yılmaz
 
Malum uzun yıllardır yurtdışında yaşıyoruz. Dışarıdan bir göz olarak memlekette olan bitenleri biraz daha duygusallıktan uzak, objektif gözlemleyebiliyoruz. Avrupa'da yaşayan Türkler olarak memleket özlemini, hasretini içimizde biriktirir, her yıl tatil mevsiminin gelmesini dört gözle bekleriz.
 
Antalyalı olduğum için turizmi çok iyi bilirim. Turizmde ne zaman işler kötüye gitse, havayolları, otelciler, gastronomi sektörü, öldük-bittik diye ağlamaya başlar. Bir bakıma haklılar da, Akdeniz ve Ege'de milyonlarca insan bu sektörden ekmek yiyor. 
 
Ancak çalışanları tenzih ederek söylüyorum ki havayolları, otel sahipleri ve patronları fırsatçılık yapıyor. Bu yaz turizmde patlama yaşanıyor. İki yıldır salgın nedeniyle tatil yapamayan Almanlar ve Avrupalı Türkler Türkiye'ye akın ediyor. 
 
Hal böyle olunca fiyatlar geçen yıla oranla 4-5'e katlanmış. Antalya'ya bir kişi uçak bileti 700 Euro'lara dayanmış durumda. Dört kişilik ailenin sadece uçak için ödeyeceği parayı siz hesaplayın. 
 
Oteller de uçmuş, günlüğü kişi başı 200 Euro'dan otel bulmak neredeyse imkansız. Bunun adı fırsatçılıktır. Bu fırsatçılık sadece turizm sektöründe değil Türkiye'de her sektörde her şehirde var. İnşaatçısı, marketçisi, kasabı, restorancısı, otelcisi, havayolu, herkes kafasına göre fiyat belirliyor. 
 
Bir hafta önce bir restoranda 50 TL'ye gözleme yiyen bir arkadaşım 5 gün sonra aynı restorana gittiğinde bu kez 80 TL hesap ödediğini söyledi. Restoran şefine "Bir hafta da ne değişti" diye sorunca da, "memleketin halini görmüyor musun abi" şeklinde pişkin bir cevap almış.
 
Güzel ilçem Gazipaşa'da geçen yıl 180 bin TL olan 1+1 50 m2 dairenin fiyatı bugün 1 milyon 150 bin TL olmuş. Ne oldu da bir yılda fiyat 10 kat arttı diye kimse sormuyor, denetlemiyor. 
 
Evet ekonomik kriz var, ancak krizi biraz da bu fırsatçılar, ahlaksızlar körüklüyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler