loader
Bulgurlu Çorba Tarifi

Bulgurlu Çorba Tarifi

Gazipaşa Mutfağından Gazipaşa haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini deneyiniz. Bulgurun faydaları nelerdir...

Bulgurun faydaları nelerdir?
 
Bulgurun faydaları arasında ilk bilinmesi gereken, kemoprotektif etkisi sayesinde kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğudur.
 
Diyabet2 riskinin, metaforik sendromlar riskinin azalmasına yardımcı olur. Bulgur tansiyonu düzenlediği için, tansiyon hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri bir tahıl ürünüdür.
 
Kilo problemi olanlar ve zayıflamak isteyenler özellikle beyaz pilav yerine bulgur pilavını tüketmelidirler.
Bulgur, çocuklardaki astım rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur. Sindirim sistemini rahatlatır ve temizlenmesine yardımcı olur.
Sıkça tüketilen bulgur, iltihabın neden olduğu bazı rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırır. Kronik iltihap oluşumunu hafifletir.
 
Bulgur, safra kesesi taşlarının gelişimi ve oluşumunu engeller. Diversikül rahatsızlıklarının başlangıç noktası olan kolondur ve kolon sağlığı için bulgur önemli bir besindir.
 
İçeriğindeki yüksek orandaki liflerle bulgur, menopoz öncesi kadınlarda meme kanseri riskini azaltır. Vücudu metabolik sendromlardan korumaya yardımcı olur. Bulgurun faydaları azımsanmayacak kadar fazladır.
 
Obezite, yüksek tansiyon, insülin seviyesinin düşmesi veya yükselmesi gibi metabolik rahatsızlıkların önüne geçmektedir.
 
Bulgurun zararları nelerdir?
Bulgurun saymakla bitmeyen faydasının yanında bulgurun zararları az da olsa bulunmaktadır.
 
Her insanın bünyesi farklıdır. Bazı insanların vücutları tahıllara karşı oldukça hassastır. Bu tip insanların tahıl tüketmeleri çok tehlikelidir.
 
Bulgur tüketildikten sonda kusma, şişkinlik, karın ağrısı, ishal gibi vakalarla karşılaşılırsa çölyak hastalığı olma şüphesi yüksektir.
 
Bulgurlu Çorba Tarifi
Bulgur Çorbası'nın Malzemeleri 
 
*  1 Çay Bardağı Bulgur
*  1 KüCük Kâse Doğranmış Pastırma
*  1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
*  3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*  Kırmızı Pul Biber
*  Tuz
*  5 Su Bardağı Su
 
Bulgurlu Çorba Yapılış Tarifi
Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır.
Yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Pişmesine yakın içerisine tuz, bulgur, nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir.
Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.
 
Gazipaşa Haberleri Alternatif Videolu Tarif !!!
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeceğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis Çorba tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Gazipaşa Mutfağında Bulgurlu Çorba Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Gazipaşa Haberler Tanıtım Notu:
Yeni Restoran Nasıl Açılır? Hakkında Bilgi Almak İçin Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'in Gastronomi Danışmanlığı Hakkında Web Sitesini Ziyaret Edebilirsiniz. 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler