loader
Tencerede Tavuk Yemeğini Mutlaka Denemelisiniz!!!

Tencerede Tavuk Yemeğini Mutlaka Denemelisiniz!!!

Tavuk eti Yöresel mutfaklar -ımızdan Gazipaşa mutfağında gerek kebap olarak, gerekse fırın yemekleri olarak farklı çeşitlerde yapılmaktadır. Tencerede Tavuk Yemeği lezzeti...

Tencerede Tavuk Yemeği; Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağın da kümes hayvanları belirli bir dönem vazgeçilmez yemek menüleri arasında hatırı sayılır derecede vazgeçilmez yerini almıştır. Tavuk eti Yöresel mutfaklarımızdan Gazipaşa mutfağında gerek kebap olarak, gerekse fırın yemekleri olarak farklı çeşitlerde yapılmaktadır. Tencerede Tavuk Yemeği lezzeti tabi ki fiyatı ile de orantılıdır. Gazipaşa Haberleri Olarak bu özel Tencerede Tavuk Yemeği çeşidini sizler için hazırladık.
 
Gazipaşa mutfağı 
Gazipaşa mutfağında Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi
Tavuk Yahnisi Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Bütün Tavuk
*    3 Soğan
*    100 Gr Tereyağı
*    1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*    1 Demet Kıyılmış Maydanoz
*    Tuz
*    Karabiber
 
Tencerede Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?
Tavuğu iri parçalar şeklinde kesin. 
Bol suyla yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanları bir parça tülbentin içine alıp sıkarak suyunu süzün.
Tavuk parçalarını tuz ve soğan suyuyla ovarak buzdolabında 1 saat dinlendirin. 
Terbiye ettiğiniz tavuk etlerini ızgarada pişirin.
Kırmızı pul biber ve karabiber eklediğiniz tereyağını tavada kızdırın.
 
Izgarada pişirdiğiniz tavuk etlerini tabanı yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine suyunu süzdüğünüz soğanları ekleyin. 
Biberli tereyağı sosunu soğanların üzerine gezdirin. 
Tuz ve karabiberle tatlandırın. 
Kıyılmış maydanozları ilave edin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Tavuk Etinde Bulunan Besinler
Tavuk eti, C vitamini, tiamin (vitamin B kompleks), riboflavin (B-2 vitamini), niasin, B-6 vitamini, folat, B-12 vitamini, A vitamini, E vitamini, D vitamini ve K vitamini içermektedir. Ayrıca, 100 gram tavuğun yapısında bulunan besin değerleri ise şu şekildedir; Enerji → 215 kcal Protein → 18 gram Yağ → 15 gram Doymuş yağ → 4 gram Kolesterol → 75 miligram Kalsiyum → 11 miligram Demir → 0.9 miligram Magnezyum → 20 miligram Fosfor → 147 miligram Potasyum → 189 miligram Sodyum → 70 miligram Çinko → 1.3 miligram
 
Tavuk Etinin Faydaları Nelerdir?
Kırmızı ete nazaran daha kolay hazmedilen ve yağ oranı daha düşük olan tavuk etinin bazı faydaları aşağıda belirtildiği şekildedir;
 
Tavuk Eti Kilo Vermeye Yardımcı
Yüksek protein içerikli diyetlerin kilo vermekte etkili olduğu bilinmektedir. Tavuk eti ise, oldukça yüksek oranda protein içermektedir ve bundan dolayı da kilo vermeye yardımcıdır. Yapılan çalışmalara göre, düzenli olarak tavuk eti tüketilmesi, kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
 
Tavuk Etinin Tansiyon Kontrolü
Düşük yağ içeriği sayesinde tavuk eti, kan basıncının yani tansiyonun kontrol altına alınıp, dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Yapılan bazı araştırmalara göre ise tavuk eti, hipertansiyonun düşmesini sağlamaktadır. Tabi tavuğun yağsız ve kızartma değil de haşlama şeklinde tüketilmesi daha faydalı olacaktır.
 
Kolesterol Kontrolü
Kırmızı ete göre, çok daha az miktarda doymuş yağ ile kolesterol içeren tavuk eti, kandaki kötü kolesterol yükselmesini önlemeye yardımcıdır. Böylece tavuk eti kalp hastalıkları gelişmesi riskini de düşürmektedir. Öte yandan, balık eti de az miktarda doymuş yağ içermektedir. Fakat, hem tavuk hem de balık etinin aşırı tüketilmesi, kalp hastalıkları gelişmesine neden olabileceğinden, kontrollü tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.
 
Nezle
Bilindiği gibi tavuk eti özellikle de tavuk çorbası, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Buna göre tavuk çorbası, burun ve boğaz tıkanıklığının açılmasına yardımcı olarak, nezle semptomlarının hafifletilmesini sağlamaktadır.
 
Tavuk Eti Protein Kaynağı
100 gram tavuk etinde 18 gram protein bulunmaktadır. Bu miktar yüksek bir değerdir. Proteinler ise amino asitlerden meydana gelmektedir ve amino asitler kasların yapı taşını oluşturmaktadır. Bunlardan dolayı tavuk eti yüksek protein içeriği sayesinde, vücut işlevleri için büyük önem taşımaktadır.
 
Vitamin ve Mineral Kaynağı
Tavuk sadece iyi bir protein kaynağı değil aynı zamanda çok iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Tavuk etinde bulunan özellikle de B vitamini, katarakt ve cilt bozuklukları gibi sorunları önlemektedir. Ayrıca B vitamini, bağışıklığı desteklemekte, halsizliği gidermekte, sindirimi düzenlemekte ve sinir sistemini geliştirmektedir. 
 
Bunlara ek olarak B vitamini, migren, kalp hastalıkları, saç beyazlaması, yüksek kolesterol ve diyabeti önlemektedir. Tavuğun içeriğinde bulunan D vitamini ise, kalsiyum emilimi sağlayarak, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Yine tavuk etinde bulunan A vitamini, demir gibi bazı minerallerin yapılanmasını sağlayarak, hemoglobin oluşumunu desteklemektedir. A vitamini, kas aktivitelerini desteklemekte, göz sağlığını korumakta ve anemiyi de önlemektedir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler