loader
Passiflora Yetiştirilmesi Ve Bakımı Nedir?

Passiflora Yetiştirilmesi Ve Bakımı Nedir?

Yaz boyu hiç sulamazsanız bu durumda kötü etkilenir. Arsız gelişim özellikle üçüncü yıl başlar ve durdurmak mümkün değildir. Ancak düzenli budamalar yaparak kontrol altına alabilirsiniz.

Passiflora Yetiştirilmesi Ve Bakımı Nedir?
 
Passiflora İstilacıdır: Bahçede bir yere diktiğinizde bir sonraki yıl çarkıfeleğin 2-3 metre uzaklarında birkaç çarkıfelek daha çıktığını görürsünüz. Bunlar da hızlı büyür ve her yere istila etmeye çalışırlar. Önlem için her birini ilk gördüğünüzde dibini biraz kazarak söküp atmalısınız.
 
Passiflora Yetiştirilmesi, bakımı
Pasiflora direkt güneşe fazla ihtiyaç duyar. Günde en az 4 saat güneş görmesi gerekir.
 
Passiflora incarnata, mor çarkıfelek bahçelerde her tip toprakta arsız gelişim gösterir. Sulamayı seyrek tutsanız bile bir şey değişmez.
 
Yaz boyu hiç sulamazsanız bu durumda kötü etkilenir. Arsız gelişim özellikle üçüncü yıl başlar ve durdurmak mümkün değildir. Ancak düzenli budamalar yaparak kontrol altına alabilirsiniz.
 
Saksıda pasiflora: Uygundur ve saksıda kökler fazla serinde kalmayacağı için daha fazla çiçek açar. 
 
Saksıya pasiflora dikerken yanına 2m kadar uzunlukta bir değnek yerleştirin. Saksıda yetiştirilen çarkıfeleklerin toprağı süzek olmalıdır. Verimli bir bahçe-tarla toprağı bulun. bir miktar dişli kum ile karıştırın. 
 
Hazır poşet topraklar bahçe-balkon saksılarında tek başına iyi olmaz. Doğal arazi toprağı ile eşit ölçülerde harmanlamalısınız. Aslında pasiflora için en besleyici toprak karışımı bu olacaktır.
 
Gübre olarak en iyisi solucan gübresidir. Nisan başında, haziran ortasında ve ağustos ortasında (yılda üç defa) saksıda en üst yüzey toprağı eşeleyip kabartın ve solucan gübresini tüm yüzeye serpin. 
 
Peşinden sulayın. Gübre miktarı 20cm çapındaki bir saksı için tepeleme olmayan 1 tatlı kaşığı ya da 2 çağ kaşığı kadar solucan gübresi olmalıdır. Fazlası ciddi zararlara neden olur. Saksı büyüklüğüne göre veya bahçe zeminine dikili ise ona göre gübre miktarını hesaplayın.
 
Gazipaşa haberler not:
Bu linkten Pasiflora tohumu tedarik edebilirsiniz.Tropikal meyvelerden pasiflora türlerinde daha fazla detay için Passiflora Türlerinde Çoğaltma Teknikleri "Çarkıfelek" haberimizi inceleyiniz...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler