loader
Dünya Savaş Konseptini Değiştirecek Gelişmeler...

Dünya Savaş Konseptini Değiştirecek Gelişmeler...

Küresel Bir Güce Dönüşmek Ve Düşmanlarımızı Korkuyla Sindirebilmek İçin ; Savunma Sanayimizi, Atalarımızın Yaptığı Gibi Dünya Savaş Konseptini Değiştirecek..

Dünya Savaş Konseptini Değiştirecek Gelişmeler...Küresel Bir Güce Dönüşmek Ve Düşmanlarımızı Korkuyla Sindirebilmek  İçin ; Savunma Sanayimizi, Atalarımızın Yaptığı Gibi Dünya Savaş Konseptini Değiştirecek Gelişmeler Üzerinden Şekillendirme Mecburiyetimiz Bulunmaktadır…
Av. Sedat Çetinkaya
 
Atalarımızın yaptığı gibi cihan hakimiyeti mefkuresi doğrultusunda ve büyük hedefler ufkunda yeniden mücadele etmeye başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ; yakın geçmişindeki gibi edilgen, sinmiş, kafasını kuma gömmüş, batının ve ABD’nin ileri karakol görevini yerine getiren bir ülke olarak kalmasını temin etmek için , içimizdeki işbirlikçilerini harekete geçirerek FETÖ darbe girişimini gündeme taşıyan güçler ; Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, bilumum siyonist- masonik yapılar ve bağlıları olarak ortaya çıkmış bulunmaktadır.
 
Amerika Birleşik Devletleri ve istihbarat teşkilatı olan CIA, Sayın Erdoğan’ı iktidardan düşürme ve Türkiye’yi parçalama planından hiçbir şekilde vazgeçmemiştir. ABD Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat servisi CIA ; FETÖ darbe girişimi sonrasında her sahada ortaya koymuş olduğumuz bozucu//dağıtıcı etki, savunma sanayinde gerçekleştirmiş olduğumuz ilerlemeler, silahlı güçle desteklenmiş dış politika stratejisi, küresel konjonktürün ortaya çıkardığı zorunluluklar ve bağlar ve de Türkiye’yi tam anlamıyla karşılarına alma konusunda yaşadıkları korku nedeniyle şimdilik sinsice hareket etmeyi tercih etmektedir. 
 
Ülkemiz entelektüelleri büyük oranda uyuyor olsa da ileri değerlendirmeler yapan CIA analistleri, Türkiye ile ABD’nin eninde sonunda karşı karşıya geleceğini ve Türkiye ile Nato ittifakının bir noktada, varoluşsal gerçeklik ikileminde ayrı düşeceğini gayet iyi bilmektedir.
 
ABD’yi yöneten küresel güçler, Çin’den Doğu Akdeniz limanlarına uzanacak ve varlığı hedeflenen Büyük İsrail’i zengin kılacak bir ticaret yolunun, Türkiye’nin etkisi ve kontrolü altına girmesini hiçbir şekilde istememekte ; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını bu nedenle kabullenememekte , Yunanistan’ın maksimalist hedefleri doğrultusunda şekillendirdiği akıl ve hukuk dışı Ege ve Doğu Akdeniz politikasını bu nedenle desteklemekte, Pkk//Pyd/Ypg//Sdg yapılanmasını Türkiye ile Büyük İsrail arasına set oluşturması ve Türkiye’nin İslam dünyası ile fiziki irtibatını kesmesi için finanse etmektedir. 
 
Türkiye ile ABD’nin mutlaka karşı karşıya geleceği üzerinden kendisini şekillendiren ABD stratejisi ; Türkiye’nin hava savunma sistemi oluşturmasını engellemek, hava gücünü zayıflatmak, donanma gücünün gelişmesini engellemek üzerine oluşturulurken, Türkiye karşıtı cephenin hava savunmasını güçlendirmek, hava gücünü etkin kılmak ve donanma gücünü geliştirmek üzerine de ayrı bir kanaldan faaliyet icra etmek üzerine bina edilmektedir.
 
Dikkat edilecek olursa, yıllarca Türkiye’ye hava savunma sistemi satılmamış, Türkiye’nin bu hususa ilişkin açtığı ihale sürecinin uzaması yönünde faaliyetlerde bulunulmuş, Türkiye’nin S – 400 Hava savunma sistemi almasına içimizdeki işbirlikçiler de devreye sokulmak suretiyle karşı çıkılmış, Samp- T sisteminin geliştirilmesi için oluşturulan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu ortaklığın faaliyetleri baltalanmış, Türkiye’nin kendi sistemini geliştirme çalışmaları ise gizli ambargolarla geciktirilmeye çalışılmıştır.
 
Diğer taraftan donanmamızın zafiyete uğratılması için donanmamız üzerinde sinsi bir CIA operasyonu yürütülmüş, üretimini yapmakta olduğumuz fırkateyn- denizaltı gibi platformların hemen her kaleminde sinsi ambargolarla gecikmelerin yaşanmasına sebebiyet verilmiştir. Elbette bu hususlar ; gemi baş topundan, nokta savunmasına, gemisavar füzesinden VLS hücrelerine, torpidolardan denizaltıların radar soğurucu malzeme ile kaplanması ve boyanmasına kadar bir deniz savaş platformunun hemen hemen tüm sistemlerinin, milli ve yerli üretim projeleri ile teçhiz edilmesini de sağlamıştır. Yaşadığımız zorluklar ve oluşan gecikmeler, önümüzdeki süreçte çok daha büyük kabiliyetlerle ve ambargolardan etkilenmeksizin üretim yapmamızın da önünü açmıştır.
 
Bu arada Türkiye , bize kötülük amacıyla yapılan ancak aslında çok hayırlı sonuçlar doğuran bir kararla F 35 üretiminden çıkarılmış şimdi de bir anlamda F 35 projesi bağlamında ödediğimiz paraya mahsuben almak istediğimiz yeni F 16 ve elimizdeki F16’lar için modernizasyon kiti alımı talebimiz de Yunanistan’a karşı pasif tutum takınmamız ve Yunan tezlerini ihlal edecek şekilde hareket etmemek şartına bağlanmıştır. 
 
Böylece ABD, Yunanistan üzerinden bizi tehdit etmeye ve üzerimizde yeni bir baskı unsuru oluşturmaya çalışmaktadır. Zira ABD ve müttefikleri, gerek donanma gücü ve gerekse hava unsurları açısından, kağıt üzerinde de olsa Yunanistan’ı güçlendirmeye devam ettiğini açıkça gösterdiği gibi Yunanistan’da kurulan ABD üsleri ve ikili savunma anlaşmaları vasıtasıyla da Yunanistan’ı koruma altına aldığını ilan ederek bize gözdağı vermenin peşine düşmüştür...
 
ABD’nin bu kirli emelini, kendi varlığıyla birlikte savaş meydanına gömmek boynumuzun borcu haline gelmiştir ve bunu gerçekleştireceğimiz gün de emin olunuz ki tarih perspektifinde çok uzak değildir.
 
Bu arada ABD’nin,  savaş uçağı konusunda takındığı tavırdan fazla etkilenmemek ancak bu tavrın intikamını da her fırsatta ve adı konumlamamış bir düşmanlık stratejisiyle almak gerekmektedir.
 
Baykar firmamızın ilan ettiği Kızılelma Projesi’ndeki İnsansız Savaş Uçağı’nın Mach 1,2 - 1,8 gibi bir seviyeye ulaşacak hızdaki bir modelinin, aynı platformun çok daha küçük ancak uzun (100km+) ve görüş içi hava- hava füzeleri atabilen ve ağ merkezli harp konseptiyle savaşabilen başka bir modelinin, Kargı isimli platformumuzun daha gelişmiş şeklini ifade eden, havada kalış süresi ve menzili arttırılmış dolanan mühimmatların, tüm platformlardan atılabilen – uzun menzilli – lazer güdümlü- radar ve kızılötesi arayıcı başlığa sahip- karıştırmaya karşı dayanıklı ve yüksek hassasiyetle hedefi imha eden güdümlü mermi ve seyir füzelerinin, manyetik ateşlemeli topların, uzun menzilli lazer platformlarının, insansız ancak ciddi bir savaş gücü barındıran deniz ve denizaltı platformlarının ve çok gelişmiş elektronik savaş platformlarının geliştirilmesine ve üretilmesine önem verilmesi, ABD’nin Yunanistan üzerinden ülkemize  yönelik olarak uyguladığı stratejiyi boşa çıkaracak, Hava ve Deniz hakimiyetinin kısa sürede ve tamamen Türkiye’nin eline geçmesine olanak sağlayacaktır.
 
İlahi takdirin emrinde tarih, hava savaşıyla birlikte vuku bulacak yeni bir Preveze Deniz Savaşı’nı adım adım yaklaştırmaktadır.
 
Bizi engellemeye çalışanlar, bir savaş dahisi olan Büyük ve Müslüman Türk Milleti’ni engelleyemeyeceklerini// yenilgiye uğratamayacaklarını acı tecrübelerle hatırlayacaklar, atalarının yaşadıklarını analiz etmeden kuru – sıkı bir cesaretle hareket etmenin bedelini  çok ağır ödeyeceklerdir…
 
Ve ABD’nin  çöküşü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Müslüman- Türk milletinin elinden olacaktır diyerek sözlerime son verirken ; küresel güçlerin ve onların içimizdeki vatan haini konumundaki işbirlikçi yandaşlarının darbe girişimine ve milletimizi // devletimizi hedef alan saldırılarına canlarını feda ederek karşı duran tüm şehitlerimizi saygı ile yad eder, onlar için Allah’tan rahmet diler, tüm gazilerimize ve bu kutlu karşı duruşa katılan tüm kardeşlerime de gönülden şükranlarımı sunarım…
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler