loader

Hani Halk Sahilleri Kullanabilecekti?

Mustafa AKKOCA
Yazar:Mustafa AKKOCA
Bu yazı

Hani Halk Sahilleri Kullanabilecekti ?
 
03/04/2020 Tarihli Gazipaşa ........ gazetesinde Gazipaşa Belediye başkanımızın açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla hayret içerisinde kalarak okudum.
 
Gazipaşa ....... gazetesinde çıkan yazıda; Selinus sahilindeki, Nanu Beach’ten Kızılin’e kadar yeşil alan ve büfelerin Adil Üstündağ’ın tapulu arsası içinde olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “İsterse adam şu anda kapatır orayı.
 
‘Burası benim tapulu yerim, ben kiraya vereceğim’ diyebilir. Adil Üstündağ istese şu an oradaki büfelerin kirasını isteyebilir. Ecrimisil davası açıp alabilir. 18 yaparken bizim bu durumu kurtarmamız gerekiyor. 
 
Dolayısıyla, Adil Üstündağ’ın alanını alıp, kendi otel arazisinin içine yerleştiriyoruz. İmar Planında, Selinus Sahili’nde şu an kullanılan yolun kalkacağı, kapanacağı diye bir durum söz konusu değil” şeklinde beyanat verdiğiniz belirtilmekte idi.
 
Sayın Başkan Gazipaşa halkı; sizi kendini temsil etsin, haklarını korusun diye başkan seçti. Hem de 30 yıldır Gazipaşa’da yaşamadığınız Gazipaşa’nın hiçbir probleminin çözümüne katkı sağlamadığınız halde. Neden böyle diyorum Gazipaşa’nın başına bela edilen bu koruma planından haberimiz olmadı dediğimizde “nasıl haberiniz olmaz Ankara’da 30 yıldır benim bile haberim vardı” dediniz. 
 
30 yıldır böyle bir planın halkın aleyhine olduğunu görüp Gazipaşa halkını bilinçlendirmeye ihtiyaç duymadığınız için diyorum. (“Gazipaşa hepimizin” platformunu eleştirirken sık sık kullandığınız “Gazipaşa’da yaşamıyorlar” sözünüze istinaden Gazipaşa’da yaşamadığınızı belirttim, yoksa yüreğinde memleket sevgisi taşıdıktan sonra nerede yaşarsanız yaşayın bizim için Gazipaşalısınız. Bu arada platformda bulunan ben ve birçok arkadaşım ya on yıllardır Gazipaşa da yaşıyor ya da Gazipaşa’dan hiç ayrılmamış)
 
Sizin öncelikli göreviniz Gazipaşa halkının haklarını savunmak Gazipaşa için doğru turizm geleceğini planlamak. Tamam bir yatırımcı planlı şekilde belirli arsaları toplamış kritik noktalardan arazi almış olabilir. Bunu halkın yararına düzenleyesiniz diye siz oradasınız. Sonra bütün kıyılarımızı tek kişi mi satın aldı ki durmadan aynı kişinin adını zikrediyorsunuz. Siz belediye başkanı olarak şu yatırımcı bu yatırımcıdan önce Gazipaşa’nın belediye başkanısınız ve öncelikli göreviniz Gazipaşa halkının çıkarları.
 
Nanu Beach’ten Kızılin’e kadar yeşil alan ve büfelerin Adil Üstündağ’ın tapulu arsası içinde olduğunu belirtiyorsunuz. Adil Üstündağ isterse orayı kapatır isterse kiraya verir diyorsunuz. O zaman oraları yeşil alan yapan sizden önceki belediye başkanları bizi kandırmışlar mı? Birisinin arazisini yeşil alan yaparken kamulaştırma yapmadan üzerine yeşil alan mı yapmışlar? Ya da o tapulu arazilerin sahibi tapulu arazisine yeşil alan yapılırken neden müdahale etmemiş. 
 
O zaman o yeşil alanları hazırlayan belediye başkanlarının yatırımcıyla özel ilişkileri mi varmış ki hiçbir dayanağı olmadan, bir şahsın arazisine yeşil alan ve günübirlik tesisler kurmuşlar. Ya da daha sonra yapılacak 18 uygulamasında alınan arazilerinin yerine toplu bir şekilde bir ada verilecek sözü mü vermişler ne olmuş sayın başkan bizi aydınlatırsanız seviniriz.
 
05. 02.2020 Tarihinde belediye kültür salonunda yaptığınız 18 uygulaması bilgilendirme toplantısında, ben söz alarak planda sahilde yol olup olmadığını vatandaşın sahili kullanıp kullanamayacağını sordum. Siz de tabi ki vatandaşların sahili kullanacağını, sahildeki yolun da inşaat süresince devam edeceğini, sonrasını bilemediğinizi şehir içi yolların bile zamanla değişebileceğini söylediniz.(Kamera kayıtlarında var) 
 
Side Belek Kemer gibi bölgeleri örnek vererek buralarda vatandaşın sahili kullanamadığından bahsederek, ısrarlı şekilde sahilin vatandaş tarafından kullanılıp kullanılmayacağını sorduğumda, "sahiller herkesin, siz de hakkınızı koruyun 30 yıldır neredeydiniz" şeklinde bir açıklamada bulunarak kendinizden önceki dönemleri suçladınız.
 
Sayın Başkan 03/04 2020 tarihli Gazipaşa Sahil Gazetesindeki açıklamanızda ; “Planda açık olarak yolun aynı şekilde durduğu görülüyor” diyorsunuz. Salon toplantısında bu yolun yaya yolu olduğunu siz kendiniz söylediniz. Sonradan kapanabileceğini de söylediniz. Bu planları şehir plancıları odasına incelettiğimizde; sizin de söylediğiniz gibi yolun yaya yolu olarak çizilmiş olduğunu belirttiler. Şimdi ne değişti de yolun kalacağını söylüyorsunuz. Yoksa Bakanlık koruma planını mı değiştirdi de bizim mi haberimiz yok.
 
Sayın başkan koruma planının nasıl uygulanacağını açıklayan plan notlarını incelediğimizde, bir önceki planın plan notlarında günü birlik tesis alanlarını açıklarken “ bu alanlar toplum yararına açık olmak kaydıyla” şeklinde bir ibare var. Sizin ısrarla savunduğunuz en son planın notlarındaysa “toplum yararına açık olmak kaydıyla” ibaresi çıkarılmış. 
 
Eğer sahiller halkın kullanımına açıksa bu ibare neden çıkarıldı. Bu plan için 30 yıl beklediğimizi bir 30 yıl daha kaybetmek istemediğinizi sık sık dile getiriyorsunuz. Dünya’da 30 yılda devletlerin bile sınırları değişti. 30 yıl öncenin ihtiyaçlarıyla hazırlanmış bir planı günümüze nasıl uygun bulabiliyorsunuz.
 
Sayın Başkan, halkta yanlış algı yok. Halk sahildeki sözde yaya yolundan Kızılin bölgesine ulaşamayacağının farkında. Dağ tarafından denize inen 12 m lik yolların çıkışında yeterli otopark alanın olmadığının farkında. Adalar arasına konularak halkın kolay denize ulaşmasını sağlayacak olan yeşil alanların dağ tarafında ormanlık alana neden toplandığının da farkında.
 
Sayın Başkan bütün dünyanın yaşamakta olduğu Covid-19 pandemisi Dünyayı kalıcı şekilde değiştiriyor. Siz ise yangından mal kaçırır gibi yaptığınız ve o nedenle de kendi yaptığınız teknik hata nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığınız 18 Uygulamasını, iptal kararını aldığınız gün yenileme kararını da aldınız. Bu aceleniz niye? Zira artık Dünya Covid-19 pandemisinden önceki günlere bir daha geri dönemeyecek gibi görünüyor. 
 
Devletlerin birbirinin tıbbi malzemesine bile el koyduğu, modern korsanlıkları yaşamaya başladığımız günler de bu acele niye? Zira artık geleceğin dünyasında sizin ısrarla savunduğunuz her şey dahil sistemi turizm, gelmemek üzere gidiyor farkında değil misiniz? Hadi siz bunun farkına varmıyorsunuz diyelim iktidarıyla muhalefetiyle belediye meclisi olarak bu konuda nasıl uzlaşabiliyorsunuz. İktidarıyla muhalefetiyle meclis nasıl bir sessizlik içerisinde?
 
Sayın Başkan ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz zor günlerde söz konusu hastalığı en az hasarla ilçemiz nasıl atlatır, bu hastalığın ekonomik yansımalarından ilçe halkını korumak için ben ne yapabilirim derseniz, Gazipaşa halkına çok daha faydalı olacağınızı düşünüyoruz. İstesek te istemesek te önümüzdeki günlerde ülkemizin gıda ihtiyacı artacak bu bağlamda her mevsim, her ürünün yetiştiği Gazipaşa’mızda üretim seferberliği başlatabilirsiniz. 
 
Bu konuda platform olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Hastalık sürecinde veya sonrasında ülkemizin büyük şehirlerinde ortaya çıkacak gıda açığında ilçe olarak önemli bir tedarikçi olabiliriz. Hem üreticimiz kazanır hem de ülkemiz kazanır. Yeter ki isteyin yeter ki bu konularda sizi başkan seçen ilçe halkına liderlik yapın.
 
Kaynak;
"Gazipaşa Hepimizin Platformu" ve Mustafa Akkoca 'nın Sosyal Ağı...





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.