loader

Malazgirt 1071

Ali YILDIZ
Yazar:Ali YILDIZ
Bu yazı

Malazgirt 1071
26 Ağustosta yayınlayacaktım, hamaset paylaşımları içinde kaybolup gitmesin diye geciktirdim.
Uzun uzun anlatmayacağım..
1071 Ağustos Cuma Günü ordusunun önünde Cuma namazını kıldırıp atının kuyruğunu Türk usulünce bağlayan ve ölürsem beni bu beyaz elbisemle gömün kefenim olsun diyen Alparslan samimi bir Müslümandı.
Ordusunda Müslüman Türkler, Tengri inançlı Kumanlar, Kıpçaklar, Yuvalı Türkmenleri vardı. Halep'teki Fatımiler  üzerine yaptığı sefer dolayısı ile ona katılan sünni kürtler de vardı.
Ama Bizans'ın büyük bir ordu ile Sivas'a doru geldiğini öğrenince geriye döndü. Bizans'ın düşmanı olan bazı Ermeni beyleri de ona katıldılar. Böylece Müslüman Türkler, Kök Tengri İnançlı Türkler, sünni Kürtler, bir kısım Ermeniler bu savaşta Alparslan ordusunda yer aldılar..
Çünkü, Malazgirt bir din savaşı değildi. Bir egemenlik savaşı idi.
Bu egemenlik savaşının kaderini Bizans ordusundaki Hristiyan Türkler değiştirdi. 
 
Malazgirt 1071
 
İki ordu arasında sayıca ve silahça üstünlük Bizans'ta idi. Savaş uzun sürdü..
Savaşan iki kuvvet arasında atılan naralar, bağrışmalar, hücumlar arasında; Bizans ordusundaki 20.000 civarındaki Hristiyan Türkler Peçenekler, Kumanlar ve Uzlar;  karşısındaki ordunun kendileri gibi Türkçe konuştuğunu anlayınca onlarla savaşmak istemeyip saf değiştirdiler.
Böylece savaşın kaderi değişti ve Alparslan galip geldi..
Bu galibiyeti TÜRKÇE'YE BORÇLUYUZ..
Malazgirt bir Türk zaferidir.
TÜRKÇENİN  DE İLK ZAFERİDİR.
NE MUTLU TÜRKÇE KONUŞANLARA..
BİZE ANADOLUYU SON BİN YILDA VATAN BIRAKAN, BÜYÜK HAKAN VE KOMUTAN ALPARSLAN'IN VE ONUN KAHRAMAN TORUNU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ORDUSUNUN ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşanın Tarihi Ve Özellikleri ve Antalya Ve İlçeleri Gündemi Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 






Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.