loader

Delal Bebek Senin Ne Suçun Vardı?

Fatih YILMAZ
Yazar:Fatih YILMAZ
Bu yazı

Delal Bebek Senin Ne Suçun Vardı?
 
Sabah tv'de izledim Suriyeli Delal bebeğin dramını. İzlemez olaydım, kahroldum, Suriye'deki kanlı savaşın acı yüzlerinden sadece birisi o. Delal, aşağıdaki fotoğrafta göreceksiniz dünya tatlısı, gülünce gözlerinin içi gülen bir bebekti. İlk adımını atarken hem kendisi hem de ailesi çok mutluydu. Yürümeye başladığı için gülücükler saçıyordu. 
 
Ama daha bir buçuk yaşında acıların en büyüğünü yaşadı. Savaş yüzünden evini terk eden ailesi, İdlib’deki bir kampta çadırda yaşıyordu. Çıkan yangında vücudunun üst kısmı tamamen yandı. Ablası onu kurtarmak isterken alevlerin arasında kalıp, hayatını kaybetti. 
 
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezine getirildiğinde yüzde 90 yaşamaz dendi ama o küçücük bedeniyle ölüme direndi, 16 ameliyat ve 3,5 aylık mücadele sonunda hayatta kalmayı başardı.
 
Delal bebek belki hayata tutundu ama vücudunda ağır tahribat var. Yaşıtları gibi olamayacak hiçbir zaman. Sayısız kez estetik ameliyat olacak. Yüzü, başı, kulakları, burnu,  bacakları yandı. Ellerini kullanamayacak, zira öpülesi o minicik parmakları yok artık. O hastanede yaşam mücadelesi verirken annesi maddi imkansızlıklar yüzünden kızını görmeye bile gelemedi.
 
Hepimiz insanız, çoluğumuz, çocuğumuz var. Bizim çocuğumuz öksürse, hafif ateşi çıksa mahvoluruz. Kendimi o çocuğun ailesinin yerine koyuyorum ve kahroluyorum. Delal bebeğin şu halini görüp de üzülmeyen var mıdır? Onun gibi niceleri bu kalleş savaşta ölüp gitti. Suriye'deki bu kirli savaşı bitirmeyen, göz yuman, sebep olan, bebeklerin ölümünü görmezden gelen, onlara bu acıları yaşatan herkese lanet olsun.
 
Delal Bebek Senin Ne Suçun Vardı?





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.