loader
Kombine Verimli Sığır Irkları..

Kombine Verimli Sığır Irkları..

Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir? Kombine Verimli Sığır Irklarının özellikleri nelerdir? nasıl beslenirler? kaç kg. ağırlığa ulaşırlar? erkek ırklar ve dişi arklar arasında beslenme özellik..

Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir?
 
Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir? Kombine Verimli Sığır Irklarının özellikleri nelerdir? nasıl beslenirler? kaç kg. ağırlığa ulaşırlar? erkek ırklar ve dişi arklar arasında beslenme özellikleri nelerdir?
 
Simental Sığır Irkı:
 
Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir?
Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre‘dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Kombine bir sığır ırkı olması dolayısıyla bazı ülkelerde eti bazılarında da sütü için yetiştirilmektedir. Simental sığırlarının kıl renkleri sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır. 
 
Simental sığırlarının kıl renkleri sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır. Simental ırkı sığırlarda canlı ağırlık; Ergin dişi Simental inekler 600 – 650 kg. Erkek simental boğalar 700 – 900 kg. civarındadır. Simental boğalarda ekstremde olsa Türkiye ‘ de bazı bölgelerde 1100 kg’ a kadar canlı ağırlığa ulaştığı görülmüştür. Ancak simental boğalarda bu durum ortalama canlı ağırlığı yükseltmemektedir.
 
Verimli Sığır Irklarından Fleckvieh (Sarı Alaca) ;
 
Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir?
Esmer ırk gibi kombine verimli-iki verim yönlü ırk olan Sarı-Alaca’da İsviçre kökenlidir. Renk sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır. Baş genellikle beyazdır. Oldukça sağlam yapılı ve iri cüsseli bir ırk olan Sarı-Alaca ineklerin canlı ağırlığı 650-800 kg’yi bulur. 
 
Süt verimi 4000-5000 kg civarındadır. Erkeklerin besi yeteneği yüksektir. Sütçü ırkların dişileri Sarı Alaca boğalarla çiftleştirildiklerinde besiye oldukça uygun kasaplık materyal elde edilebilmektedir.
 
Verimli Sığır Irklarından Brown Swis (Montofon);
 
Kombine Verimli Sığır Irkları Nelerdir?
İsviçre’nin Alp dağlarında yetişen bir sığır cinsi olmakla beraber dünyanın en büyük süt ırklarından birisi olma özelliğini de taşımaktadır. (2. Sırada) 1906 – 1907 yıllarında yapılan bir araştırmaya göre Montofon Sığırı olarak bilinen bu ırkın 1862 yılında Pinzgauer ırkı ile melezleştirilerek oluşturulduğunu savunmaktadır. 
 
Rengi Koyu kahverengi veya Gri – Kahverengi, Ağız kenarı açık renktedir. Erkek ve dişileri boynuzludur. Büyük kulaklı, kulak içi açık renkte yoğun tüylüdür. Güçlü kas yapısına sahiptir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler