loader
Abd Bölgemizi Paramparça Etti

Abd Bölgemizi Paramparça Etti

Amerika, 1991 yılında Saddam Hüseyin'i nükleer silah üretiyor yalanıyla hedef alıp, Irak'ı işgal ettiği an uzun vadeli planını devreye koymuştu. O dönem hala ABD'nin Irak'a demokrasi getirece..

Abd Bölgemizi Paramparça EttiAbd Bölgemizi Paramparça Etti
Fatih YILMAZ
 
ABD'nin, içinde bulunduğumuz bölgeyi parçalama ve yok etme planını 30 yıl önce devreye soktuğunu bir çoğumuz daha yeni anlamaya başladı. 
 
1990 yılından sonra doğanlar bilmez ama bizim gibi yaşı 50'ye merdiven dayamışlar, Libya Devlet Başkanı Kaddafi ve Irak Devlet Başkanı Saddam'ı çok iyi tanır. 
 
Amerika, 1991 yılında Saddam Hüseyin'i nükleer silah üretiyor yalanıyla hedef alıp, Irak'ı işgal ettiği an uzun vadeli planını devreye koymuştu. O dönem hala ABD'nin Irak'a demokrasi getireceğine inananlar bu işgale çanak tutmuş ve deli gibi sevinmişti. Evet Saddam bir diktatördü, acımasız biriydi, birçok katliam da yaptı ama şu anki Irak'ta yaşananlar Saddam dönemini bile aratır oldu.
 
Ortada ne merkezi hükümet var ne de sınırlarını kontrol edebilen bir ülke. Irak, adeta aşiret devletine döndü, aşiretler kendi devletlerini kurdu.  
 
Libya'da Kaddafi sonrası ülkenin geldiği durum içler acısı. Görünürde ortada iki devlet, bir sürü aşiret devletçiği var. Kaddafi sonrası iç çatışmalarda yüzbinlerce Libyalı öldü. Libya ne için bu hale getirildi? Başını Fransa'nın çektiği aç gözlü Batı ülkeleri Kaddafi'yi bahane ederek ülkenin zengin petrol yataklarını işgal etti. 
 
Sırf kendi maddi çıkarları için yüzbinlerce Libyalı'yı öldürdü veya birbirine düşman etti. 
 
ABD, Afganistan'dan çekilerek yine uzun vadeli bir planını uygulamaya koydu. Sözde demokrasi havarisi ABD, kısa vadeli plan yapmaz, dış politikada en 30 ve 50 yıl sonrasını planlayarak hareket eder. Ömrümüz yeter de görür müyüz bilmem ama Afganistan sonrası bölgemiz daha da karışacak. Türkiye, bu ülkeden gelen göç yüküyle daha da sarsılacak. İç huzurumuz bozulacak, sosyal patlamalar yaşanacak. İnşallah ayakta durmayı başarırız. 
 
Ortadoğu'yu, Afganistan'ı darmadağın eden ABD defolup gitti, bütün sorunları bize bıraktı. Şimdi 15 bin km öteden eserini gururla seyrediyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler