loader
Komşuları Yaşlı Kadının Öldüğü 'nü 2 Yıl Boyunca Farketmedi!

Komşuları Yaşlı Kadının Öldüğü 'nü 2 Yıl Boyunca Farketmedi!

Komşuları polise, kimsesi olmayan kadından uzun süre haber alama -yınca taşındığını zannettiklerini anlattı. Ne kadar hazin bir tablo. Yaşlı bir kadın ölüyor ve tam 2 yıl sonra yokluğu fark..

Komşuları Yaşlı Kadının Öldüğünü 2 Yıl Boyunca Farketmedi!

Komşuları Yaşlı Kadının Öldüğünü 2 Yıl Boyunca Farketmedi!
Fatih Yılmaz
 
Avrupa toplumunda yalnızlığı ve yaşlanmayı anlatan en acı örneklerden biri İtalya'da yaşandı. 
 
Prestino şehrinde 70 yaşındaki  Marinella Beretta isimli kadının evinde mutfakta sandalyede otururken öldüğü ve 2 yıl boyunca kimsenin bunu fark etmediği anlaşıldı.
 
Komşuları polise, kimsesi olmayan kadından uzun süre haber alamayınca taşındığını zannettiklerini anlattı.
 
Ne kadar hazin bir tablo. Yaşlı bir kadın ölüyor ve tam 2 yıl sonra yokluğu fark ediliyor. Bir komşusu merak edip de kapısını çalmıyor, polise haber vermiyor. 
 
Türk toplumunun gözünü seveyim. Bizdeki komşuluk, merhamet başka. Aynı apartmanda oturanlar birbirlerinin ne yaptığını çok iyi bilir.
 
Hele yaşlı birileri oturuyorsa sık sık kontrol eder. Ama Avrupa insanı bencildir, kendinden başka kimseyi düşünmez.
 
Avrupa toplumu giderek yaşlanıyor.
 
Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (ISTAT) 2018 tarihli bir raporuna göre, sadece İtalya'da 75 yaşın üzerindekilerin yaklaşık yüzde 40'ı yalnız yaşıyor.
 
Huzurevlerine gitmek istemeyenler evlerinde tek başlarına bu dünyadan göçüp gidiyor, kimse aylarca farkına varmıyor. 
 
Ne kadar acı...
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler