loader

Tarımda Üretim Seferberliği

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Tarımda Üretim Seferberliği...
 
Tarımda üretim seferberliği ilan edilmeli, ticari tohumlar yerine yerel tohumlar ekilmeli, çiftçi desteklenmeli gibi öznesi belli olmayan hayata geçirilmesini birilerinden beklediğimiz birçok fikir uçuşuyor havada. 
 
Aynı zamanda sistemi ve kötü gittiğini düşündüğümüz her şeyin sebebi olarak da kolayca suçlayabileceğimiz özneler var hayatımızda.
 
Hayatim boyunca fikirlerimi ve hayallerimi hayata geçirmenin yollarını aradım. Ne güzel söylemiş, Mamatma Gandhi ''Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol!'' diye.
 
Aslında o kadar güzel şeyler oluyor ki bu ülkede!
Gözümüzü açıp görmemiz gerekiyor. Kendi değişimlerini yarattığı gibi çevresini de bu değişime ortak eden bir çok insan var! Bu insanları da destekleyen öncü insanlar var. 
 
Değişimler zordur sancılıdır. En çok da bir şeyi kafasına koyan ve tek başına harekete gecen biri için!
 
Plaza hayatını bırakıp toprağa, tarıma dönen eğitimli beyaz yakalı çiftçiler var hayatımızda. Ben bir çoğu ile tanıştım. Onların varlığı ve sayılarının artması beni umutlandırıyor.
 
Geleneğin tarım toprak bilgisini, eğitimleri ve vizyonları ile birleştiren, alışıla gelmiş kuralların yalnızlarını görebilen, tarımda ve üretimde değişim başlatan, bunu yaparken beraberindeki diğer çiftçileri de harekete geçiren insanların farkında olmamız gerekiyor.
 
Yazımın başında bahsettiğim ve hepimizin düşünüp ortaya attığı fikirleri hayata geçirebilen özneler onlar. Onların farkında olmamız, destek vermemiz, hedefledikleri değişimleri gerçekleştirme süreçlerine katkı sağlayacaktır.
 
Hatta bu katkı sadece onları değil;
Toprağı, tarımı, çiftçiyi, ürünü hep birlikte ayakta tutmamıza destek verecektir.
 
İşte birlikte harekete geçmek için önemli bir dayanışma konusu;
Bu değişimlerin öncüsü olarak bildiğiniz yeni çiftçileri ve üretimlerine güvendiğiniz çiftçileri yazın. Hep birlikte paylaşıp herkesle tanıştıralım. Hep birlikte yerelleşmeyi destekleyerek katkı sağlayalım..
 





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.