loader

En Büyük Anarşisttir Aşk

Zeyyat ŞAHİN
Yazar:Zeyyat ŞAHİN
Bu yazı

En Büyük Anarşisttir Aşk...
 
En büyük anarşisttir aşk ve en büyük anarşilerini yok eder insanın. Hayata karşı bütün tavırlarımızı ve hayata dair bütün tanımlarımızı ters yüz eder gelişiyle. Doğrularımız doğru olmaktan korkar mesela aşk gelince, cümlelerimizin cümlesi darmadağın olup her biri bir sözcükte anlam bulmaya çalışır.
 
En büyük anarşisttir aşk ve “anayasaya aykırıdır” Cemal Süreya’nın deyişiyle. Çünkü insanın ve insanlığın en büyük yasasıdır. Yaslandığı şey akıl değil kalp olduğu için de insanın kıt aklıyla ürettiği anayasalar onu dizginleyecek sınırlar koymaya yetmez.
 
En büyük anarşisttir aşk, anarşistlerin piri Prudhon “Mülkiyet hırsızlıktır” dese de o gönül mülkümüzü işgal eder. Mülkümüzü malik, kalbimize sultan, hikayemize kahraman, gönül hanemize ebedi mihman olur. Ve hüküm fermadır o. Bütün hükümleri ilga edip hayatımıza hükmeder, hükmünü icra eder.
 
En büyük anarşisttir aşk, olmadık zamanlarda olmayacak şeyler düşürür aklımıza. Muhtemelleri bir kenara itip imkansızları koyar önümüze. Bir sebep yoktur aşka. Sebeplerin peşinden koşarak sebep olur ömrümüze. Ve aslında biz, çoktan hazırızdır sebepsiz bir hikaye için ömrümüzü feda etmeye.
 
En büyük anarşisttir aşk ve dahi narsisisttir. Yalnız kendisini bilir, yalnız kendisine kıymet verir. Dışındaki her şeyi yakıp yıkmaya, bildiğimiz her şeyi bize unutturmaya gücü yeter. Gücümüzün tükendiği yerdir, gücümüze güvenmenin anlamını kaybettiği demdir aşk.
 
En büyük anarşisttir aşk. Köroğlu’na yol kestirir o, Dadaloğlu’nu isyan ettirir, Karacaoğlan’ı sekseninde divane eder. Velhasılı kelam bildiğimiz her şeyi bilinmez kılıp gittiğimiz her yolu menzilsiz eyleyen ve bizi bir tek menzile mahkum edendir aşk…
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linki Tıklayarak Yörük Kültürü Nedir ve Gazipaşada Âdet Ve Gelenekler Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 






Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.