loader

Eba Ve Baba...

Zeyyat ŞAHİN
Yazar:Zeyyat ŞAHİN
Bu yazı

Eba Ve Baba
 
Babam 85 yaşında ve ilkokul diploması bile yok. okuma yazmayı askerde öğrenmiş. Eğer deseydim  ki" Baba okulları açamıyoruz ama  internet üzerinden bir eğitim  yapacağız , nasıl yapalım?"  Cevabı şu olurdu: 
 
- Aman oğlum sizin bakanlığın  yaptığı gibi yapmayın da nasıl yaparsanız yapın!
 
O  ne öyle, insan görmediği ve kim  olduğundan emin olmadığı birine ders mi anlatırmış? Önce herkes öğrenci de öğretmen de kamera açmalı, sonra bir de beden eğitimi gibi derslerin  uzaktanı mı olurmuş?  
 
Temel derslerden  temel konuları öğretmek için program yapılır, o ne öyle okul  varmış gibi 40 saat program? hem açık olmayan okulun yoklaması mı olurmuş? Bir de 40 kişilik sınıftan 5- 10 kişinin  katıldığı dersten nasıl sınav yapacaksınız, SINIFTA MI BIRAKABİLECEKSİNİZ? 
 
Yani oğlum aklın tersine kürek çekilmez, oturun oturduğunuz yerde bari milletin aklını bulandırmayın!
 
Daha çok şey derdi de ben babamı yormaya kıyamazdım, sustururdum onu ama bu kadarı bile yeterdi şu an yaşadığımız saçmalığı izah etmeye.
 
Uzaktan eğitim aldatmacadır, göz boyamadır. 40 kişilik sınıftan 10 kişinin katıldığı ya da katılabildiği eğitim zaten baştan fiyaskodur. Bunun niteliğini tartışmak abesle işgaldir.
 
Amma velâkin yalakalığın erdem sayıldığı bir çağda kimse bunu dillendiremez. Hatta listemdeki öğretmenlerin çoğu bu gönderiye beğeni bile koyamaz. 





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.