loader
Mhp’den Nevruz Mesajı...

Mhp’den Nevruz Mesajı...

Nevruz'un Türklerin yaşadığı coğrafyada yaşaya gelmiş önemli bir millet bayramı olduğunu vurgulayan MHP İlçe Başkanı Terzi, şunları kaydetti, “Ülkemizde Nevruz adıyla kutlanarak günümüze ulaşan bu bayram

Mhp’den Nevruz Mesajı...Mhp’den Nevruz Mesajı
 
MHP İlçe Başkanı Terzi, Nevruz Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Nevruz Türk’ün bayramıdır. Nevruz Türk’tür, Turan’dır” dedi
 
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Numan Terzi, 21 Mart Nevruz bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, Türk Milleti’nin bayramını kutlayarak, “Büyük Türk coğrafyasında birlik, dirlik, ümit, barış ve uyanışı sembolize eden tarih olarak coşku ve kıvanç içerisinde idrak edilen Nevruz, insanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışma heyecanıdır” dedi.
 
Nevruz'un Türklerin yaşadığı coğrafyada yaşaya gelmiş önemli bir millet bayramı olduğunu vurgulayan MHP İlçe Başkanı Terzi, şunları kaydetti, “Ülkemizde Nevruz adıyla kutlanarak günümüze ulaşan bu bayram coşkusu, birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğini bir kez daha göstermiş, özellikle son yılların yakınlaşması sonucu, Orta Asya Türk toplulukları ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve sevinçlerimizin paylaşılmasında çok önemli bir rol oynamıştır. 
 
Yalnızca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanın yetersiz kalacağı Nevruz Bayramı, aynı zamanda bolluk ve bereketin, barış ve huzurun, kaynaşma ve kucaklaşmanın da habercisi olmuştur. Nevruz yeni bir gün olduğu kadar, baharın uyanış müjdesi, barış ve kardeşliğin diriliş mevsimidir. Aynı zamanda Türk-İslam alemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin simgesidir. Nevruz huzura açılan kapı, canlanıp yeşillenen doğanın adı, sevinç ve coşkunun miladıdır. 
 
Nevruz Türk’ün Bahar Bayramıdır
 
Türk milleti Nevruzla birlikte umut dolu günlerin geleceğine inanmış, bu çok önemli kültürel mirası bugüne kadar titizlikle korumuş, dikkatle yaşatmıştır. Nevruz Türk’ün Bahar Bayramı’dır. Böylesi bir bayramı hain emellere alet etmek isteyenlere elbette fırsat verilmemeli, bin yıllık kardeşlik çınarını zedelemek isteyen mihrak ve karanlık heveslere göz açtırılmamalıdır. 
 
Nevruz, Türk kültürünün sönmeyecek varlık ateşi, silinmeyecek beka alametidir. Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın habercisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı; her zaman kardeşliğin, neşenin, coşkunun, hoşgörünün alameti olagelmiştir.  Beraber ağlayıp, birlikte gülen; bayram günlerinden, yas tutulan dönemlere kadar her şeyi birlikte paylaşan büyük Türk milleti Nevruz Bayramını hakkıyla, layıkıyla, gururla yaşayacak, inşallah geleceğe taşıyacaktır.  
 
Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin, Türk-İslam aleminin Nevruz Bayramını kutluyor, vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarıma sağlıklı, huzur dolu ve başarılarla geçecek bir ömür diliyor, selam ve hürmetlerimi sunuyorum. Diyorum ki, Nevruz Türk’tür, Turan’dır, heyecandır, hedeftir, Türkiye’nin kardeşlik ve dayanışma güvencesidir. Aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, anlamına uygun olarak kardeşlik kucaklaşma ve kaynaşma sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler