loader
Parsel Parsel Satmak

Parsel Parsel Satmak

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir B.Ş.B.’leri olmak üzere pek çok belediye yönetiminin halkın mesajını dikkate aldıkları görülmektedir. Nitekim bunun bir sonucu olarak bu belediyelerin halk desteği artarak devam etmektedir. An

Parsel Parsel Satmak
Osman UYSAL
 
Bülent ARINÇ tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih GÖKÇEK’e yönelik olarak söylenen “Parsel parsel sattılar” sözünü ülke gündemini az da olsa takip eden herkes bilir.  Bu söz, söylenmesinin üzerinden epey bir süre geçmiş olmasına rağmen sıcaklığını korumaya devam ediyor. Özellikle ana muhalefet partisi CHP sözcüleri tarafından ne zaman AK Partili bir Belediye eleştirilecek olsa ilk alan gelen sözlerden biri olmaktadır.
 
Aslında bu sözde ana eylem “sattılar” olmasına rağmen, asıl mesaj yapılan bu satışların gerçekleşme yöntemine ilişkindir. Yani açık ihalelere konu olmadan, gizli kapaklı görüşmelerle, gerçek değerlerinin altında bedellerle kamu mülklerinin birilerine rant sağlanarak devredilmesidir söylenmek istenen ki herkes de sözü bu şekilde anlamaktadır. 
 
Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Ak Partili birçok belediye yönetiminin bu şekilde çok sayıda satış gerçekleştirdiği söylenir. 2019 yılındaki yerel seçimlerde uzun yıllardan beri AK Partili Yönetimindeki Belediyenin Millet İttifakı adayları tarafından kazanılmasında bu yönde kamuoyunun sahip olduğu düşüncenin de önemli bir etkisi olduğuna inanıyorum.
 
Yani vatandaş millet ittifakına mensup adaylara oy verirken “Onlar gibi parsel parsel satma, kamu mülklerine sahip çık ve kamusal amaçlar için kullan” talimatını vermiştir. Bu nedenle başta CHP’li Belediyeler olmak üzere tüm Millet İttifakına mensup Belediye yönetimlerinin belediyeye ait mülkleri birer emanet olarak kabul etmesi, satmak bir yana belediye hizmetlerinin etkin olarak gerçekleştirilebilmesi için sayılarını arttırması bir zorunluluktur. 
 
Başta İstanbul, Ankara ve İzmir B.Ş.B.’leri olmak üzere pek çok belediye yönetiminin halkın mesajını dikkate aldıkları görülmektedir. Nitekim bunun bir sonucu olarak bu belediyelerin halk desteği artarak devam etmektedir. Ancak bazı Millet ittifakı Belediyeleri borçların yüksek olması, gelirlerin düşmesi gibi nedenlerde yapısal çözüm aramak yerine işin kolayına kaçarak sahip oldukları mülkleri satarak finansal rahatlık kazanmaya çalışmaktadır. Maalesef Gazipaşa Belediyemizin de bu şekilde kolay yolu seçtiği yönünde ciddi işaretler ortaya çıkmaktadır. 
 
Haziran ayı meclis toplantısında Gazipaşa Belediye Meclisi tarafından bazı belediye mülklerinin satışı konusunda encümene yetki verildiğine ilişkin bilgi almış bulunmaktayız.  Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde bulunan 14 adet taşınmazın satışı için çalışma yapıldığı ifade edilmektedir.
 
Ancak alınan kararda satışı için yetki verilen arazilerin niteliği, satış amacı, satış sonucunda elde edilecek kazançla ne yapılacağı konusunda Gazipaşa halkına bilgi verilmemiştir.  Eğer toprak satılıyorsa yerine aynı, hatta daha yüksek değerde bir şey konulması veya ilçemizin can alıcı sorunlarının birine çözüm getirilmiş olması gerekir.  Yoksa gelecek kuşakların sağlıklı yaşama hakkını ellerinden almış oluruz. 
 
Gazipaşa Belediyesine çağrıda bulunuyoruz. İş işten geçmeden yapılmak istenen arazi satışları konusunda şeffah olunuz ve halkımıza ayrıntılı bilgi veriniz. Eğer satıştan elde edilecek kazançla halkımız adına çok daha büyük kazanımlar elde edilmeyecekse satıştan vazgeçiniz. Eğer satışın yapılması kamusal yarar için zorunlu ise satışı şeffah ve rekabet eşitliğini sağlayacak şekilde yapınız ki ileride kimse size “parsel parsel sattılar” diyemesin.
 
Unutmayın ki halkımız kamu mülklerinin parsel parsel satılmasını isteseydi bu işi sizden çok daha iyi yapabilecek tecrübeye sahip kadroları seçerdi. Sizler kamu mülklerini satmak için değil, kamusal kaynakları kamu yararına en iyi şekilde kullanmak için seçildiniz. 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler