loader
AK Parti İlçe Başkanı Doğan; Telefonum 24 Saat Açık

AK Parti İlçe Başkanı Doğan; Telefonum 24 Saat Açık

Türkiye bu konuda en önce tedbir alan ve bütün şartları ve imkanları olası en kötü senaryoya göre hazırlamış bir ülke...

AK Parti İlçe Başkanı Doğan; Telefonum 24 Saat Açık
 
AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin eksiksiz olarak uygulandığını söyledi. Basın açıklamasına koronavirüs salgının ciddiyetine dikkat çekerek başlayan Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, “Kaymakam Beyle, İlçe Sağlık Müdürü ve Başhekimle, Emniyet Müdürüyle, Garnizon Komutanıyla ve muhtarlarla sürekli iletişim halindeyiz. 
 
Bu konuyla, iktidar olarak, Ak Parti olarak yapabileceğimiz her şeye 24 saat telefonumuz açık ve hazırız. Senkronize halde çalışıyoruz. Bu kapsamda, hastanemiz yoğun bakım ve karantina odaları dahil her şeyiyle, Allah korusun olası bir pozisyona hazır vaziyette. Sağlık personelimiz hazır, sağlım müdürümüz sürekli takipte. Biz ille istişare halinde koordineli bir şekilde takipteyiz. Bu işin şakası yok. Çocuklar oynasın, gençler dışarıya çıksın diye bir şey yok. Çocuklar getiriyor evdeki yaşlı vatandaşlarımıza bulaştırıyor. Yaşlılar da bu hastalığı kaldıramıyor. 
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi, Türkiye bu konuda en önce tedbir alan ve bütün şartları ve imkanları olası en kötü senaryoya göre hazırlamış bir ülke. Ama işte biz, en az sıyrıkla, en az ziyanla, en az sıyrıkla atlatmayı düşünüyoruz. Hem sağlık açısından, hem ekonomik veriler açısından. Ben tekrar şu çağrımı yapmak istiyorum. Evde kal Gazipaşa’m, evde kal Antalya’m, evde kal Türkiye’m. Bu çok önemli. İnsandan insana geçiyor bu virüs. 
 
Rüzgarla gelmiyor, başka yolla bulaşmıyor. İnsandan insana geçiyor. İnsan temasıyla, dokunarak geçiyor. Dolayısıyla biz, insan hareketini kısıtladığımız zaman, özellikle evde kaldığımız zaman, risk grubu olan 65 yaş üstü insanlarımız evde kaldığı zaman önüne geçebiliriz. Bunun başka bir yöntemi yok. Vakayı minimize etmenin tek yolu bu” dedi.
 
Okullar 30 Nisan’a Kadar Açılmayacak
Okullarımızın verdiği ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Evden eğitim sürecine devam edilecek. Bu bir tatil değil. Çocuklar, bugün buraya gidelim, parka gidelim diye düşünmesin. Evde kalacaklar, derslerini takip edecekler. Anne-babalar da, çocukları evde tutmayla görevli. Üzülerek görüyorum ki, gençlerimiz sokaklarda yakın temas halinde dolaşıyorlar. Bu çok riskli. Bunlara dikkat edilmesi lazım. Herkes kişisel hizmete önem vermeli. 
 
Şunu tekrar hatırlatıyorum, biz ilçe olarak gerekli her konuda hazırlıklıyız. Oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu olarak da her türlü sonuca hazırlıklıyız. İnsanlarımız da sağlıkçılarımızın işini kolaylaştırsın, evde kalmaya devam etsin diyoruz. 
 
Hastane Hazır
Hastanemiz, en olumsuz şartlara göre hazırlandı. Kaymakam Bey, hastanemizde eksik olan bazı personellerle ilgili takviye çalışması yaptı ve görevlendirildi. Bunların hepsi olağanüstü şartlara göre planlandığı için yapıldı. Benim aldığım bilgiler, yoğun bakımın, karantina odalarımızın hazır olduğu yönünde. Bunların hepsi biliyorsunuz tedbiren alınmış unsurlar. Biz istiyoruz ki vaka gelmesin. 
 
Biz de, 65 yaş üzeri tüm oartili üyelerimizi arayacağız. Partili-partisiz ayırt etmeden gelen tüm telefonlara cevap vereceğiz. Çünkü bu nihayetinde parti meselesini aşan bir unsur, milli bir mesele. Sağlık meselesi. Yaklaşımımız, partili yada değil, herkese eşit mesafede hizmet sunmak olacak. Parti adına konuşmam gerekirse, bütün üyelerimize mesaj atacağız. 
 
65 yaş grubu üzerinde olanların tespitini yapıyoruz şu anda. Yönetim kurulu olarak bizzat telefonla ulaşığp, ihtiyaçlarının olup olmadığını soracağız. Bize bu konuda gelen tüm telefonlara, üyemiz olsun yada olmasın, 65 yaş üstü olsun olmasın dönüş yapacağız. Mahalle başkanlarımız vasıtasıyla da köylerdeki 65 yaş üstü grubunun evde kalmasının takibini yaptıracağız. Onların evde kalması gerektiğini tatlı bir dille, onları kırmadan anlatacağız. Bu sürece nasıl olumlu katkı sağlayabiliriz düşüncesinde, sevdasındayız. Bunu da gerçekleştireceğiz. 
 
İlçemizde; yaşlı, engelli, dul ve öğrenci yardımı alan ile 65 yaş maaşı alan yaklaşık 2 bin civarında vatandaşımızın hesabına bin lira destek yatacak. Bununla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Bankayla ve maaş aldıkları yerlerle iletişime geçilip hesap numaraları alınıyor. Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanımızın talimatyı gereği hemen en kısa sürede biner lira destek hesaplarına geçecek. İlk yardım grubuna ilk etapta bu destek aktarılacak. 
 
Gazipaşa Haberler olarak hazırladığımız haberde Çiftçiye Destek Yağacak
Tarımla ilgili de ciddi bilgiler geldi. Çiftçilerimiz, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanacak, 50 bin liranın üzerindekiler ise yarı faizli kullanabilecek. Besiciler ise, 100 bin TL’ye kadar faizsiz, onun üzerindeki miktarları yine 1 bölü 2 yani yarı faiz ödemeli olarak kullanabilecek. Hükümetimiz, tarımla ilgili paketin olmadığı ile ilgili eleştiriliyordu. 
 
Ama aslında çalışma devam ettiği için o süreçte eşgüdümlü olarak açıklanamadı. Hükümetimiz esnaf, çiftçi, turizmci ve diğer ekonomik grupların tamamıyla ilgili ciddi bir hasar olmaması için çalışmalar gerçekleştirecektir. Allahın izniyle, benim bu süreci en az sıyrıkla atlatan ülkelerin arasında olacağımıza inancım tam.
 
Her türlü siyasi ayrımcılığı bir tarafa bırakarak, toplumun her kesimi olarak mana olarak kol kola girme zamanı. Şimdi uzak duracağız, ama bu hastalık geçtikten sonra gerçekten kol kola girip düğünlerimize, cenazelerimize devam edeceğiz. Şimdi, gönülden birleşme, gönülden destek verme, tek bilek olma zamanı. Haydi bunu atlatalım, siyasetimizi sonra yapalım diyorum. 
 
Ayrışma Zamanı Değil Gazipaşa'da Siyaset zorlaniyor...
Din adamları ile ilgili yapılan eleştirileri, bilim ile dini kıyaslamayı şu dönemde tamamen ayrıştırıcı buluyorum. Bunun hiç birinin muadili yok. Öyle bir zaman geli ki, bir imam olmadan olmaz. Herkes hayatının sonunda bir imamın önüne gelecek. Öyle zaman olur ki, bir hasta doktor olmadan olmaz. Hayat kurtarıyor. Mutlaka hepimiz bir gün bir doktorun önüne gideceğiz. Öyle zaman oluyor ki, her birimiz bir gün bir öğretmenin tedrisatından geçeceğiz. 
 
Onun için bana göre bu tür ayrımcı lafları telaffuz eden ya da bununla ilgili sosyal medyada destek veren arkadaşlarımızın kendi tutum ve davranışlarını bir kez daha gözden geçirmelerini, bu süreçte fanatizme kaçan siyasi anlayışlarını ya da siyasi taassup ve düşüncelerini bir kenara bırakıp bana göre imamıyla doktoruyla, öğretmeniyle mühendisiyle, şoförüyle işçisiyle, çiftçisiyle esnafıyla, yaşlısıyla genciyle hep birlikte tek yumruk olma zamanı. Ben bunu diyorum Bunun dışında söylenenlere itibar etmediğim gibi ciddiye almıyorum.   
 
Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın evde temizlik hizmetleri devam ediyor. Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Telefon numaralarımız 112, 155,156, 0541 572 64 06, 0541 572 64 06. Benim telefonum 0505 783 10 11. Bütün vatandaşlarımızın emrinde olduğumu, hizmetinde olduğumu, bugün itibariyle siyasi parti başkanlığından öte Ali Doğan sıfatıyla ve iktidarın temsilcisi sıfatıyla, iktidar sorumluluğu, bilinciyle bütün Gazipaşa halkının ve bize ihtiyacı olan herkesin emrinde olduğumu beyan etmek isterim.
 
Yeni Sağlık Personeli Alınacak
32 bin sağlık personeli alınacak. Bu sağlık personelinin yaklaşık 18 bini KPSS ile atanacak. 16 bini de noter huzurunda kurayla belirlenecek. Dolayısıyla alımda da sosyal adalet gözetilecek.  Şartı tutan arkadaşlarımız başvurularını zamanında yaparak hak kaybına uğramamaları istiyorum. Başvurusunu yapanların KPSS puanı yeterliyse ya da şansı iyiyse atanmış olacaktır. Bugün itibariyle başvurular başladı.  İŞKUR üzerinden başvurular yapılacak. 
 
Ben vatandaşlarımızın şartı uyanların, özellikle gençlerimizin bu konuda duyarlı olup, başvurularını yapmalarını bekliyorum. Okullar 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitime devam edecek. Yani sınıfları eve taşıdık. Evde çocuklarımız bir tatilde değiller. Bir izinde değiller. Bana göre, sabah kalkması gereken saatte kalkıp, EBA’yı açıp, derslerini takip etmeliler. Öğretmen olrak bunları çocuklarımıza tavsiye ediyorum. Bu süreçte bir bilgiyi ıskalamayalım, bir bilgiyi kaçırmayalım. Çünkü EBA’da da çok kaliteli öğretmenler hizmet veriyor. 
 
Tekrar izleme şansı da var. Öğrencilerimiz ders başına televizyon başına diyorum. Velilerimizden de duyarlılık bekliyorum. Bunu fırsata çevirelim. Çocuklarımızla görüşemediğimiz, buluşamadığımız ve onlarla geçiremediğimiz zamanı da onları evde tutarak, evde beraber olarak sosyal olarak bir kazanımla bu süreçten çıkalım diye de bir tavsiyem olsun güzel Gazipaşa’ma.”
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Orhan Karaca
    27.03.2020

    Baskanimizi tebrik ediyorum bu davranisindan dolayı bence güzel bir davranis

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler