loader
Olması Gereken Askeri Perspektifimiz...

Olması Gereken Askeri Perspektifimiz...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, günümüzdeki askeri kapasitesi itibariyle dahi dünyanın en güçlü ordularından birisine sahip bulunmakta. Sedat Çetinkaya...

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Olması Gereken Askeri Perspektifi…
Av. Sedat Çetinkaya
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, günümüzdeki askeri kapasitesi itibariyle dahi dünyanın en güçlü ordularından birisine sahip bulunmaktadır. Ancak bu bizim için asla yeterli kabul edilmemesi gereken bir durumdur. Zira ellerinde bulunan silahlarla, varlığımızı tehdit edecek nitelikte askeri güce sahip ülkeler olduğu gibi bunların tarihte olduğu gibi birleşik bir cephe oluşturarak bizi yok etme amacı ile hareket edebilmesi de mümkün bulunmaktadır.
 
Bu bağlamda bir değerlendirme yaptığımızda öncelikle, bağımsız birlik olarak savaşacak en küçük kara gücü tanımımızı yeniden yapmamız , günümüzün savaş ufkuna bağlı olarak bu gücün silahlarını , donanımını ve kabiliyetlerini de yeniden tespit etmemiz gerekmektedir.
 
Ayrıca kara konuşlu tüm savaş araçlarını hem imha edilmekten korumak hem de hızlı ve bağımsız nakil kabiliyetine ulaştırmak için mobil hale getirmek, bu araçların beka kabiliyetlerini güçlendirmek, çatışma hattını dağıtarak ordumuz için alan açacak insansız savaş birlikleri oluşturmak ve ordumuzun muharip gücünün tamamını mobilize etme gereği bulunmaktadır.
 
Diğer taraftan, günümüzden çok daha uzun menzilli obüs topları, güdümlü mermiler,  uzun menzilli seyir füzeleri, kıtalararası balistik ve hipersonik füzeler de ordumuz envanteri içindeki yerini hızla almalıdır. 
  
Deniz kuvvetleri açısından ise  her biri 18 hücumbot, 6 korvet  6 fırkateyn, 2 muhrip , 8 denizaltı, 1 LHD, yeterli ölçüde çıkarma, istihbarat, elektronik harp , lojistik ve mayın gemilerinden oluşan ve Karadeniz- Adalar Denizi ve Akdeniz donanması olmak üzere asgari  3 adet donanmaya, çeşitli görevler için hazırda bekletilen yedek görev gücüne ve stratejik güç aktarımları için asgari 1 adet Uçak gemisine sahip olmamız da gerekmektedir... 
 
Zira bu donanmalarımızın her birinin, diğer donanmalardan destek almadan tek başına bölgemizdeki düşmanlarımızla karşı karşıya gelebilecek güçte olması büyük öneme sahiptir. Bu kabiliyette bir donanma gücü, Türkiye’nin farklı deniz bölgelerinden askeri bir tehditle sıkıştırılmasını önleyeceği gibi zor durumlarda mevcudundan yapacağı eksiltme ile askeri bir zafiyete neden olmadan ihtiyaç duyulan noktalara rahatlıkla güç aktarılmasına da olanak sağlayacaktır. 
 
Yine tüm kıyılarımız bir deniz savaşını desteklemek ve ülkemize yapılacak çıkarmaları engellemek üzere öncelikle Atmaca füzesi sonrasında ise asgari  600 kilometre menzilli ve hipersonik hızda seyreden kara konuşlu gemisavar füzeleri ile donatılmalıdır. Böylece donanmamıza ihtiyaç dahi olmadan, düşman donanmalarının kıyılarımıza yaklaşmasına olanak verilmeyecek, düşmanın tüm deniz unsurları karadan yok edilebilecektir.
 
Ayrıca tüm deniz helikopterlerinde kullanılabilecek ölçülerde uzun menzilli gemisavar füzesi üretimi yapılmalı, tüm denizaltılarımız da uzun menzilli seyir füzesi ve balistik füze fırlatabilecek bir kapasiteye ulaştırılmalıdır. Bu bağlamda tüm denizaltılarımız, havadan bağımsız tahrik sistemine ve gelişmiş batarya kapasitesine sahip denizaltılardan kurulu hale getirilmelidir. Ayrıca insansız denizaltıların üretimi için de ciddi çalışmalar yapılmalıdır.
 
Kara ve deniz sahalarında kullanılabilecek, etkili mühimmat gücüne sahip, yapay zeka ile hareket eden, yüzlercesi hatta binlercesi bir arada harekat icra edebilen sürü dronelardan oluşan saldırı birlikleri oluşturulmalı ve bunlar hava platformlarından da koordine edilmek suretiyle kullanılabilmelidir. Böyle bir gücün oluşturacağı saldırıyı ve oluşturacağı etkiyi karşılayabilecek hiçbir kara ve deniz ve hava gücünün olmadığı hususu özellikle dikkate alınmalı ; bu sürü droneların, menzil ve patlayıcı madde gücünün arttırılmasına özellikle önem verilmelidir.
 
Çok yüksek irtifada görev yapabilen, seyir füzesi , gemisavar füzesi ve Hava- Hava füzesi kullanabilme imkanına sahip insansız hava araçlarından oluşan filolar oluşturulmalıdır. Bu filoların ; düşman kuvvetlerine seyir füzeleri ile baskın yapmak, onları yüksek kapasiteli AESA radarları ile tespit etmek ve bir saldırı durumunda öncelikli olarak karşılamak için 24 saat havada bekleyen güçler olduğu unutulmamalıdır.
 
Ayrıca kısa mesafelerden, LHD ve uçak gemilerinden iniş- kalkış imkanına sahip jet motorlu insansız hava araçları geliştirilmeli ve bu araçlar üzerinden, TFX savaş uçağımız ile insansız savaş uçağı üretimi arasında bir kesişme noktası oluşturularak, insansız ve yapay zekalı jet üretimi gerçekleştirilmelidir. Ara çözüm noktasında ise TFX savaş uçağımızdan ve devamında geliştirilecek seriden hızla ve asgari 1000 civarında bir savaş uçağı kapasitesine ulaşmayı başarmalıyız.
 
Savaş helikopterlerimiz ise ; daha hızlı, sessiz ve daha uzun menzilli füzeler kullanabilen platformlar haline getirilmeli, nokta uçar birlik harekatları için tek seferde bir tugayın nakli mümkün hale getirilmedir.
 
Hava savunma sistemlerinin, alçak- orta ve yüksek irtifa açısından yeterli bir seviyeye ulaştırılması kısa sürede temin edilmeli, Çok Yüksek İrtifa Hava Savunması ve Hipersonik Füze savunması için S 500 benzeri özel bir sistem geliştirilmesi çalışmalarına da şimdiden başlanmalıdır. Bu sistemle düşman uydularına yapılacak saldırılar noktasında özel planlamalar yapılması da unutulmamalıdır.  
 
Hava- Deniz ve Kara görev gücü açısından dost devletlerde görev ifa etmek için hazırlanmış, ordu envanterine dokunulmadan dost ülkelere kuvvet nakli için her türlü Tank- Obüs- Zırhlı Muharebe Aracı- Helikopter- İnsansız Hava Aracı- Hava Savunma Sistemi Bataryası-  Elektronik Karıştırma ve Saldırı Silahı- Savaş Uçağı gibi silah donanımına ve savaş kabiliyetine sahip özel birlikler oluşturulmalıdır.
 
Olması Gereken Askeri PerspektifimizDüşman birliklerin savaş araçlarını elektronik olarak bloke edecek ve üzerimizde kullanılacak elektronik saldırıları pasifize edecek sistemlerin, tek başına savaş kazandıracak sistemler olduğu dikkate alınarak, hava/kara ve deniz sahasında etkili olacak elektronik savaş sistemleri, yüksek kapasiteli radarlar ve casus uydular geliştirmeli ve uzay teknolojisi alanında kendi uydularımızı fırlatacak ve yörüngeye yerleştirecek teknolojiye ulaşmalıyız.
 
Ayrıca elektromanyetik ateşlemeli silahlar ve lazer silahları konusunda da çalışmalarımızı yoğunlaştırmalı, yüksek kapasiteli lazer silahlarının tüm savaş stratejilerini değiştirebileceğini unutmadan bu konuya özel bir önem atfetmeliyiz.
 
Ve en önemlisi bizim karşımızda zor duruma düşecek düşmanlarımızın, tüm dengeyi değiştirebilecek nükleer silah tehdidine karşı onları tehdit edecek nükleer silah kapasitesine ve ikincil saldırı yapacak denizaltı ve üs yeterliliğine ulaşmayı da mutlaka başarmalıyız…
 
Ne kadar cesur olursak olalım, kaba katlarını çizdiğim bu kapasiteye ulaşmadan  birçok savaşı kazanabilecek olsak da her savaşı kazanma imkanına sahip olamayacağımızı  ve dostlarımızı güçlü kılarak küresel gücümüzü arttırma ve derinleştirme olanağına kavuşamayacağımızı hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir.
 
Türkiye bu askeri kapasiteye ulaştığında, hiçbir askeri güç, Türkiye’nin karşısına çıkmaya cesaret edemeyecektir… Bu gerçeklikten çıkan sonuç ise bizimle savaşma gerekliği üzerinden plan yapanlar için en uygun tarihin, önümüzdeki 5 yıllık dönem olduğudur. Bu dönemi kaçıranlar için ise her gün küresel güç olmaya bir adım daha yaklaşan bir Türkiye’nin mevcudiyeti söz konusu olacaktır...
 
Askeri altyapısını sağlam temeller üzerine kurmuş ve yeterli kapasiteye ulaşmış bir Türkiye’nin karşısına çıkabilecek , cesaret ve asalette zirveye ulaşmış ve Allah’ın ismini yeryüzünde hakim kılmak için Allah En Büyüktür diyerek savaşan Müslüman- Türk milletini yenilgiye uğratabilecek bir dünyevi güç yoktur…
 
Ve bu durum, önümüzdeki süreçte karşımıza çıkma cesaretini gösterenler ve tüm izleyenler tarafından ibretle müşahade edilecektir.
 
Yeşermesi ektiğimiz tohumun haktır,
İşte o gün ruhlarımız şad olacaktır….


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler