loader
Tarih Bilinciyle Geleceği Okumak

Tarih Bilinciyle Geleceği Okumak

Geçmişte kudretli bir geçmişe sahip olan devletimiz çöküş süreci içindeydi, şimdi küresel güç olarak yükselme süreci içine girmiştir. Geçmişte donanmamız yoktu. Geçmişte ordumuz, imkansız...

Tarih Bilinciyle Geleceği Okumak Ve Sarsılmaz Birliğin Ruhuna Ulaşmak…Tarih Bilinciyle Geleceği Okumak Ve Sarsılmaz Birliğin Ruhuna Ulaşmak…
Av. Sedat Çetinkaya
 
TARİH, onu okumasını bilen kabiliyetli ve nitelikli insanların nezdinde, geleceğin nasıl şekilleneceğini gösteren ve İLERİYE DOĞRU YANSITMA YAPAN bir ayna gibidir. Ancak bu aynanın yansıttıkları, geçmişten geleceğe doğru ilerlerken, zamanın kendisine kattıklarını da içine alarak, GELECEK BOYUTUNDA YENİ BİR GÖRÜNTÜ ortaya koymaktadır. İşte tarihten hareketle geleceği tasavvur etmeye çalışan kişiye düşen şey ; geçmişteki görüntüye, zamanın kattıklarını ekleyerek yeni durumu analiz edip, kırılmaların ve değişimlerin gücünü de görüntüye dahil ederek, ortaya çıkacak YENİ GÖRÜNTÜYÜ TARİF ETMEKTEN ibarettir.
 
Bu bakış açısının bir de İLAHİ TAKDİRİ KAVRAMA BOYUTU vardır ki onu okumak için ise ;  insanlık tarihine TÜMDENGELİM metoduyla bakarak yaşananları kavramamızı kolaylaştıracak ve ilahi kudretin, zaman içindeki takdirini anlamaya müteallik dokunuşlarını idrak etmemizi sağlayacak bir bakış açısını ve hissiyatı edinmek gerekmektedir.
 
Bu bağlamda son yüzyıla ilişkin tarihimize kabaca bir baktığımızda ; 15 Temmuz darbe girişiminin ; Serdar- ı Hakan II.Abdülhamid Han’ın, dönemin siyonistleri ve onların güdümündeki işbirlikçi çapulcular tarafından alçak bir kalkışma ile tahtan indirilmesiyle eşleştiğini söyleyebilmek mümkündür. İşte bu noktadan hareketle aynayı günümüze tuttuğumuzda ; geçmişte yaşananların, yeniden bir güç olarak doğuşumuzu destekleyecek biçimde ve adeta bir geri sarımla açıklanabilecek şekilde günümüzü şekillendirdiğini söyleyebilmek mümkündür. 
 
Zira ;
 
• Geçmişte kudretli bir geçmişe sahip olan devletimiz çöküş süreci içindeydi, şimdi küresel güç olarak yükselme süreci içine girmiştir.
• Geçmişte donanmamız yoktu , şimdi bölgenin en güçlü donanmasına sahibiz.
• Geçmişte ordumuz, imkansızlıklar içinde ve yorgundu, şimdi ise ordumuz her türlü imkan ve kabiliyete sahip, eğitimli ve dinamik bir yapı içindedir.
• Geçmişte yönetim sisteminde zafiyetimiz sözkonusuydu şimdi ise kendimize özgü Başkanlık Sistemi’yle güçlü ve etkin bir yönetime sahibiz.
• Libya elimizden çıkmıştı, şimdi bizim kontrolümüz altına girmektedir.
• Rusların silahlandırdığı Ermeniler, milletimize büyük zulümler yapmıştı, şimdi ise yaptıklarının bedelini ödedikleri bir sürecin içinden geçmektedirler.
• Rusya’ya karşı devamlı gerilediğimiz bir sürecin sonuna gelmiştik, şimdi ise Rusya’yı pasifize etme cihetinde ilerlediğimiz bir sürecin başlangıcında bulunuyoruz.
• Geçmişte tüm yurtlarımız tek tek elimizden çıkmıştı, şimdi ise Katar- Kuveyt- Arnavutluk- Somali gibi noktalardan hareketle tek tek kontrolümüze girecekleri bir dönem başlamış bulunmaktadır.
• Geçmişte Pakistan bize yardım etmişti, şimdi ise bizim Pakistan halkına yardım edeceği bir sürecin başındayız.
• Geçmişte Arap topraklarında yerel işbirlikçilerin ihanetine uğramıştık, şimdi o işbirlikçi yönetimleri yıkacağımız ve hesap soracağımız bir dönemin içinden geçmekteyiz.
• Geçmişte Orta Asya ile bağımız kopmuştu, şimdi açılmaktadır ve daha da açacağız…
• Geçmişte Doğu Türkistan bize karşı büyük oranda ilgisiz kalmıştı, şimdi maalesef onlar ilgisizlikle karşı karşıyadır.
• Geçmişte bizi terk etmeyen, sadakatle mücadele eden devletler, milletler, halklar vardı, şimdi biz de onların yanındayız.
• Geçmişte farsiler Türk Milleti’ne karşı fırsatçılık yapmıştır şimdi ise biz fırsatçı olacağız.
• Geçmişte Ege Adaları terk edilmiş, peşkeş çekilmişti, şimdi hakimiyetimiz altına girmek için zaman sürecindeki sıralarını beklemektedir.
• Geçmişte bize karşı kurulan ittifakla büyük bir savaşa girmiş ve kaybetmiş sayılmıştık şimdi aynı savaşa yeniden gireceğiz ancak bu sefer Allah’ın izni ve yardımıyla şanlı bir zafer kazanacağız ve kaybedenler de karşımızdakiler ve hükmen yenik sayılan Almanlar olacaktır.
• Geçmişte ülkemizde yeni bir düzen kurulmuştu şimdi ise daha yeni bir düzen kurulacak ve milletimize rağmen ortadan kaldırılanlar ve yok edilen hasletlerimiz yeniden kazanılacaktır.
• Geçmişte NATO’ya üye olmuştuk, şimdi çıkacağız.
• Geçmişte ABD güçleniyor ve ayrılıkçı kürtleri destekliyordu şimdi ise zayıflamakta ve ayrılıkçı kürtleri terk etmeye hazırlanmaktadır.
• Geçmişte İngiltere çok güçlüydü şimdi ise tıpkı Devleti Aliyye gibi geçmişin gücü ve imajıyla yürümeye çalışmaktadır.
• Geçmişte İsrail kurulmuştu, şimdi ise kurulduğu tarihlere denk gelen süreçte yıkılacaktır.
 
Ve işte bu bakış açısından hareketle her şeyi yeniden değerlendirdiğimizde, geçmişten geleceğe tutulan aynanın günümüzde hangi gelişmelere ışık tutuğunu görebilmek de olanaklı hale gelecek, yaşananlardan hareketle yaşanacakların gerçekleşeceğinin doğrulaması da yapılmış olacak ve böylece kader tecellisi de hissiyatın ve fütühatın dışında akılla da okunmuş olacaktır. 
 
İşte bu süreç değerlendirilirken, kendimizi tatmin için bunu yapmak da elbette boş bir uğraş hatta hayalperestlik olarak tanımlanabilecektir. Ancak günümüzdeki İngiliz Muhipleri’nin, ABD mandacılarının, Kürt Teali Cemiyetinin temsilcilerinin, Jön Türklerin, İttihat ve Terakki Partisi ile aynı işlevi gören Zillet ittifakı temsilcilerinin mahiyetini anlamak , yapılan zihni faaliyete büyük bir anlam katacaktır. 
 
İşte böylece herkes ; gerçek milli kuvvetlerin Cumhur İttifakında tezahür eden mahiyetini, Yıldız Teşkilatının günümüzdeki Milli İstihbarat Teşkilatı ile şekillenen karşılığını, gerçek kurtarıcıların ve mücadele insanlarının Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olduğunu, neden Cumhur İttifakının safında bulunmamız gerektiğini, iman-vatan ve:
 
dava bilincinin ve de mücadele ruhunun tüm eksikliklerimizi kapatma gücünü taşıması gerektiğini, birlikten ayrılmanın her şeye ihanet ile aynı anlama geldiğini, birliğe ihanet edenlerin iki cihanda da yüzlerine tükürüleceğini, bu uğurda verilen her mücadelenin Allah yolunda mücadele, her ihanetin de önce Allah’a sonra milletimize sonra da tüm geçmişimize ve kutsallarımıza ihanet anlamını taşıdığını idrak edecektir. 
 
Bu idrake ulaşamayanlar ile tüm yakınlığımız, bu ülkenin topraklarında birlikte yaşıyor olmamızdan ibarettir ki yeri geldiğinde onların, fırsatını yakaladığında milletimize alçakça saldırmış vahşilerden hiçbir farkının olmadığını da görülmelidir.
 
Bilinmeli ve asla unutulmamalıdır ki küfür ehli, tek milletten ibarettir ve onların çıkarları bir ittifakı her zaman mümkün olacak güçte ve mahiyettedir.
 
Herkes etrafına değil, kendi durumuna bakmalı ; haklı ve doğru da olsa fitne üretmekten büyük bir ihtimamla sakınmayı başarmalıdır.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşada Siyaset ve Antalya Ve İlçeleri Gündemi Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler