loader

"Gazze" Yüreğimdesin...

Ateş Filistin’i yakarken dünya ve özellikle de İslam coğrafyası aymazlık içinde sırıtıyor. İnsanlık Bosna ve Çeçenistan’da olduğu gibi kötü bir sınav veriyor ve korkarım bu sınavda da başarı...

"Gazze" Yüreğimdesin...
Zeyyat ŞAHİN
 
Gazze ateşler içinde, bombalar yağıyor ve benim yüreğim kan ağlıyor. Çünkü insanım ve bir yerlerde insanlar acımasızca bombalanırken duymamazlık görmemezlik etmeyi beceremiyorum. Çünkü ademoğluyum ve ademoğullarından bir kısmının uykularının orta yerine bombalar düşerken uzun uykularda olmayı beceremiyorum.
 
Evlere, bahçelere, okullara bombalar yağdırıp çocukların düşlerini paramparça ediyorlar; gözleri sürmeli Arap kızlarının hayallerini ateşe veriyorlar. Ve maalesef ateş yine düştüğü yeri yakıyor.
 
Ateş Filistin’i  yakarken dünya ve özellikle de İslam coğrafyası aymazlık içinde sırıtıyor. İnsanlık Bosna ve Çeçenistan’da olduğu gibi kötü  bir sınav veriyor ve korkarım bu sınavda da başarısızlık kaçınılmaz olacak.
 
Uykularına bombalar düşen çocuklar, hayalleri ateşler içinde yok olan genç kızlar öte dünyada yakamıza yapışıp soracaklar: 
 
NEREDEYDİNİZ? BİZ UYKULARDA ÖLÜRKEN SİZ NASIL UYUDUNUZ? BİZ HAYALLERİMİZİ KAYBEDERKEN SİZ RAHAT YATAKLARINIZDA NASIL KOKLAŞTINIZ? Ve biz cevap olarak kocaman bir suskunluk ve kocaman bir utanç sırıtışı sunabileceğiz. Bu öyle bir utanç olacak ki Tanrı’nın huzuruna bile çıkmaya çekineceğiz.
 
Namık Kemal Osmanlı’ya seslenerek: “Uyan ey şîr-i jiyan hâb-ı gafletten.” diyor 19. asırda, yani “Ey yaralı aslan gaflet uykusundan uyan!” diye haykırıyor. Aynı çağrıyı bugün daha yüksek sesle yenilemek gerekiyor. Aksi halde hepimizin uykularına bombalar yağabilir, hepimiz ateşin orta yerinde bulabiliriz kendimizi. 
 
Gazze yüreğimdesin. Siz uykularınıza kavuşmadan uykular haram olsun bana ve aymazlık içinde uzun uykularda olanların uykuları ebediyen haram olsun onlara.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler