loader
Bir Yanımız Yaz Bir Yanımız Çocuk

Bir Yanımız Yaz Bir Yanımız Çocuk "Zeyyat Şahin"

Sokaklarda şehevi salınışlarla dolaşan kadınları ve bıyıklarını burarak volta atan erkekleri her akşam telaşlı adımlarla eve taşıyan yazdır. Çünkü evlerin en kuytu..

Bir Yanımız Yaz Bir Yanımız ÇocukBir Yanımız Yaz Bir Yanımız Çocuk...
Zeyyat Şahin
 
Yaz geçer, sızısı kalır. Bazen bir ömür sürer bu sızı; bazen de yer değiştiriz bir başka sızıyla bir başka yazda. Ama hep söze ya da yazıya dönüşür, yıldızları saymaktan yorgun düşmüş bir çocuk olarak. Bu çocuk , olmadık mevsimlerde karşımıza çıkıp sırıtır ve sızlatır yüreğimizi.
 
En çok yaz çocukluklarını hatırlarız ve en çok onları unutmak isteriz. Oysa yazdır , yapışkan ve ıslak bir mevsimdir. Aylar geçer , mevsimler geçer ; o ,hep kalır. Aslında hiç de itirazımız yoktur kalmasına çünkü insanın bir tarafı hep yaz , bir tarafı hep çocukluktur. Ve aslında insan, kocaman bir yaz çocuğudur.
 
Sokaklarda şehevi salınışlarla dolaşan kadınları ve bıyıklarını burarak volta atan   erkekleri her akşam  telaşlı adımlarla eve taşıyan yazdır. Çünkü evlerin en  kuytu köşelerinde onları bekler yaz çocuklukları. Bütün kaygılardan azade ve geçmiş yazlardan kalmadır evleri. 
 
En kadın ve en erkek hallerini  sokaklara terk edip; en çocuk hallerini takınırlar evlerde. Evlerin ve yazların hep sıcaklıkla anılması boşuna değildir ve boşuna değildir günahların unutulması yazlarda; hiçbir şeyin günah sayılmaması çocuklukta.
 
Yaz işte…..  Mevsimlerin  en sıcağı, mevsimlerin en çocuğu ve mevsimlerin en avaresi…….Bütün günahlarını ve yüklerini eylüle devreden bir avareliktir yaz, saflıktır bembeyaz. Ve insan çocuktur , çocukluktur yazlarda. 
 
Bir Yanımız Yaz Bir Yanımız Çocuk "Zeyyat Şahin"Bu yaz çocuğu, en çok eylülde, “okul yolunda” büyür. Bu yüzden, “alpay” ; o ,evlerimizin en kuytusunda sakladığımız yaz çocukluğuna seslenir yıllardır.: “ EYLÜLDE GEL” . Ve  biz , o şarkıyı yılardır dinleriz bıkmadan. Çünkü büyümemişliğimiz ve yazdan kalma çocukluğumuzdur kulağımıza fısıldanan.
 
Yaz geçer, sızısı kalır. Kıpkırmızı bir sardunya, genzimizi yakan fesleğen kokusu, dere boylarının hayıt moru yazda kalır.akşamüstü bir türlü evlere girmeyen çocuklar, kadınlığını keşfeden kadınlar yazda kalır; her şey yazda kalır. 
 
Bizse, yıldızları saymaktan yorgun düşmüş çocukluğumuzu yanımıza alır ve devam ederiz yola. Yol uzundur ve biz,  yazdan çıkan her şey gibi biraz yorgunuzdur. Ne gam! Yanımızda çocukluk , tenimizde yaz vardır.
 
Ve eylüldür her yazın sonu. Bütün güzel çocuklar gibi yaz çocuğu da arkada kalır. Bir gün terk ederiz onu ; çünkü yaz çocuğu, eylüle yakışmaz, eylüle yani ölüme...
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşa Restoranları ve Gazipaşa Turizm Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler