loader
Gerçekten Adaletin Yokmuş Yalan Dünya

Gerçekten Adaletin Yokmuş Yalan Dünya "Fatih Yılmaz"

Ekonomik olarak, askeri olarak, siyasi olarak güçlü olan haydut devletler yüzde yüz haksız da olsa, karşılarındaki yüzde yüz haklı da olsa kimseyi dinlemiyor, ezip geçiyor. Demokrasi, insan hak..

Gerçekten Adaletin Yokmuş Yalan DünyaGerçekten Adaletin Yokmuş Yalan Dünya
Fatih Yılmaz
 
Ukrayna savaşı gösterdi ki bu dünyada adalet diye bir kavram yok. Güçlüler ve zayıflar var. 
 
Ekonomik olarak, askeri olarak, siyasi olarak güçlü olan haydut devletler yüzde yüz haksız da olsa, karşılarındaki yüzde yüz haklı da olsa kimseyi dinlemiyor, ezip geçiyor.
 
Demokrasi, insan hakları bunlar için hikaye, her ortamda kullanabilecekleri birer araç. Haydut devletlerin tek düşündüğü şey çıkarları. Çıkarları için her şeyi yapıyorlar. Bunu Afganistan'da, Libya'da, Suriye'de, Irak'ta gördük. 
 
Bugün tüm dünya Ukrayna'daki insanlık dramını sadece izliyor. Karşısındaki ordudan 10 misli daha güçlü bir ordu, canlı yayında koca bir ülkeyi adım adım işgal ediyor, önüne çıkanı yok ediyor. 
 
Ekonomik olarak, askeri olarak güçlüysen kralsın, seni kimse durduramaz. Rusya'nın, ABD'nin yaptığı gibi herkese posta koyarsın. 
 
İşine geldiğinde demokrasi dersin, işine geldiğinde insan hakları. Aksi takdirde şamar oğlanı olursun, evini, barkını, yurdunu elinden alırlar, sesini bile çıkaramazsın.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler