Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşar Yediemin Deposu’na çekilen yüzlerce motosiklet ve araçlar sahipleri tarafından alınmıyor
GAZİPAŞ’DA trafikten men, yakalama, rehin, kaza, açık egzoz ve haciz gibi çeşitli nedenlerden dolayı yediemin deposunda bulunan yaklaşık 700 motosiklet ve 350’den fazla araç, sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Yediemin deposundaki sayının giderek arttığını söyleyen otopark görevlisi araç sahiplerinin duyarsızlığından yakındı.
BORÇLARI HERGÜN ARTIYOR
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşar Yediemin Otoparkı’na çekilen motosikletler ve araçlar kaderine terk edildi. Alınmayan motosiklet ve otomobillerin yediemin kiralarının her gün arttığını kaydeden Yaşar Yediemin Otoparkı görevlisi, araçların bandrol borçlarının da katlandığını ve otoparktan çıkarma bedelinin servete mal olduğunu ifade etti. Yaşar Yediemin Otoparkı’na ilçede icradan yakalanan, maliyeye borcu olan ve trafik kazasına karışan otomobil, motosiklet ve kamyonetler çekilmeye devam ediyor.
Buraya çekilen araçlar, belli bir süre sonra icra yoluyla satılıyor ya da kişiye bağlı olarak icraya çıkmadan bekliyor. Otoparkta şu anda yaklaşık 700 motosiklet ve 350’ye yakın otomobil ile kamyonet bulunuyor. Otoparka çekilen ve sahibi tarafından geri alınmayan araçların borcunun her gün katlandığını kaydeden Yaşar Yediemin Otoparkı görevlisi, bu araçlara yılda 2 defa bandrol borcunun da eklendiğini ve otoparktan çıkarma bedelinin neredeyse servete mal olduğunu ifade etti.
Otopark görevlisi, ”Özellikle motosikletler burada yıllarca kalıyor, sonra mecburiyetten avukat icra gönderiyor. Normalde motosiklet bağlandığında 1 gün sonra gelse vatandaş 100-150 TL verip çıkarabilir. Burası resmi otopark, UKOME’nin bize verdiği bir para var. Araç 2-3 sene kalıyor. 100 TL otopark ücreti çıkıyor 10-12 bin liraya. Vatandaşlar mağdur oluyor ve araçlar burada kaldıkça bandrolü de binmeye devam ediyor üzerine” dedi.
İcraya Vermek İstemiyoruz
Yediemin otoparkı olarak kimseyi icraya vermek istemediklerini belirterek araç sahiplerine çağrıda bulunan görevli, "Otoparkta bekleyen araçları sattırma hakkı 6 ay dolduğunda bize geçiyor. Bunlar aslında haciz yoluyla tahsil edilebiliyor ancak kimseyi icraya vermek istemiyoruz.
Gelsinler, yardımcı olalım. Bir an önce arabalarını, motosikletlerini çıkarsınlar. Bizim isteğimiz budur. Ruhsat sahibi de resmiyette düşmüyor zaten. Aracın, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki tarihi belli, bizde ki tarih de belli. Biz bu araçları bir yere de bırakamıyoruz. Toplu satış yapıyoruz ama prosedür çok. Araç az olunca o da bizi kurtarmıyor” diye konuştu.