loader
Uzaktan Eğitim Başladı

Uzaktan Eğitim Başladı

Uzaktan eğitimin başlamasının ardından Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, yardımcıları Hayri Sertgöz ve Mustafa Gül ile birlikte dersleri takip ...

Uzaktan Eğitim Başladı...
 
GAZİPAŞA’DA 1 haftalık tatilin ardından uzaktan eğitim süreci dün sabah itibariyle başladı. Koronavirüs nedeniyle okullara ara verilmesinin ardından Gazipaşa’da 9 bin 550 öğrenci evlerinde ilk derslerini yaptı. Gazipaşa’daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Cuma gününe kadar TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek. 
 
Uzaktan eğitimin başlamasının ardından Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, yardımcıları Hayri Sertgöz ve Mustafa Gül ile birlikte dersleri takip etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, gereken tüm önlemlerin alındığını belirterek öğrenci ve velilerin rahat olmalarını istedi. Müdür Kocagöz, öğrenci velilerin, TRT-EBA TV ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarının hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenmelerini istedi.
 
Dersler 09.00’Da Başlıyor
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kocagöz, derslerin sabah saat 09.00’da başladığını belirterek, “Bakanlığın seçtiği, alanında başarılı öğretmenler tarafından hazırlanan ders anlatım videoları aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. 
 
Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT’nin internet sitelerinden öğrenilebilecek. Ayrıca EBA’nın internet sitesi eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek. Ayrıca uzaktan eğitim süreci bittiğinde tüm sınıflarda telafi eğitimi de yapılacak.
 
Çocuklarımız, derslere başlamadan önce mutlaka kahvaltılarını yapmış olsun. Evde küçük kardeş varsa lütfen ders dinleyecek olan çocuğunuzun evin başka bir odasında olmasına özen gösterin. 
 
Çocuğunuzun uzaktan eğitimdeyken temizlik yapmak, müzik dinlemek, başka bir televizyonu açmak gibi dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durun. O dersini dinlerken meyve, süt gibi ikramlardan kaçının lütfen. Bunlar için zaten vakitleri var. 
 
Uzaktan eğitimde dersler elbette ki okuldakiler kadar uzun olmayacak.
Bizler bu açığı en iyi çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını sağlayarak kapatabiliriz. Dersler, TRT-EBA TV İlkokul ve TRT-EBA TV Ortaokul’da sabah saat 09.00’da başlayıp 13.30’a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30’da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler