loader
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa

Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa

Gazipaşa’da Şadan Bayar, Fazıl Kaya ve Yaşar Dağtekin’in tropikal meyve bahçelerini ziyaret ederek, bahçe sahiplerinden Mango, Gazipaşada Avakado...

Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ilçe ziyaretlerinin ikincisini Gazipaşa’ya gerçekleştirdi. Yazıcı, Gazipaşa’nın Türkiye’nin en önemli tropikal meyve üretim merkezi olduğunu ve bu başarısını arttıracağını ifade etti.
 
Gazipaşa Havalimanı’na helikopterle inen Vali Yazıcı, Havalimanında incelemede bulunup yetkililerden güvenli seyahat için uyguladıkları Covid19 tedbirleri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Havalimanın ardından Hükümet Konağı’na giden Vali Yazıcı Kaymakam Cemil Öztürk’ü ziyaret etti. 
 
Göreve başladıktan sonra Gazipaşa’ya ilk defa gelen Vali Yazıcı, ilçeyi daha yakından tanıma adına Belediye İş Merkezi’nde, Kaymakam Öztürk’ten ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gazipaşa’daki kamu kurumları tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra ilçenin genel yapısıyla ilgili de kapsamlı bilgiler alan Vali Yazıcı, bilgilendirme sırasında ilgili kurum amirlerine sorular sordu.
 
Validen Başkan Yılmaz’a ziyaret
Vali Yazıcı daha sonra Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı ziyaret etti. Vali Yazıcı, Başkan Yılmaz tarafından kapıda karşılanarak başkanlık makamına geçildi. Yazıcı, Başkan Yılmaz’dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Yılmaz, Vali Yazıcı’ya çiçek ve Gazipaşa’ya isminin veriliş kararnamesinin yer aldığı plaketi takdim etti.
 
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
Vali Şehit ailesi unutulmadı
Belediye ziyaretinden sonra Vali Yazıcı Şehit Astsubay Süleyman Gür’ün ailesini ziyaret etti. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı dileyen Yazıcı, anne ve baba Gür ile sohbet edip hatırlarını sordu. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade etti.
 
Antalya Gazipaşa Haberleri olarak yaptığımız araştırmada 40 çeşitten fazla tropikal meyve yetişiyor;
Gazipaşa’da tropikal meyve yetiştiriciliği yerinde inceleyen Vali Yazıcı, 40’ın üzerinde tropikal meyve üretimi yapılan meyve bahçelerini gezdi.
 
Gazipaşa'da yetişebilen tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olmasının, Gazipaşada ziraat ve tarımda çiftçileri tropikal meyve üretimine yönelttiğini yerinde gözlemleyen Vali Yazıcı, Türkiye’nin en büyük tropikal meyve üretim merkezi olan Gazipaşa’da Şadan Bayar, Fazıl Kaya ve Yaşar Dağtekin’in tropikal meyve bahçelerini ziyaret ederek, bahçe sahiplerinden Mango, Gazipaşada Avakado, Gazipaşada Longan, Gazipaşada Ejder Meyvesi, Gazipaşada Guava, Gazipaşada Liçi, Gazipaşada Muz, Gazipaşada Papaya gibi tropik meyvelerin üretimi konusunda bilgi aldı.
 
“Gazipaşada Tropikal meyveler önemli bir kazanç kapısı”
Antalya’da her türlü meyve ve sebzenin yetiştirebilmesinin çok önemli bir değer olduğunu belirten Vali Yazıcı, Antalya topraklarının çok bereketli olduğunu ifade etti. Tropikal meyvelerin kazanç bakımından daha çok kar getirdiğini ve ülke ekonomisine daha çok katkı sunduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, Gazipaşa ve Alanya bölgesinin dünyayı besleyecek bir potansiyeli olduğuna ve hem üretimin hem de ihracatın daha da artacağına dikkat çekti.
 
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
Çok yakında yeni Emniyet Müdürlüğüne kavuşacak
Eylül ayında tamamlanması planlanan yeni Emniyet Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulunan Vali Yazıcı müteahhitten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
24 Saat Kontroller sürüyor
AntalyaMersin sınırında bulunan Güney Mahallesi yol kontrol noktasını da ziyaret eden Vali Yazıcı Emniyet ve Jandarma personeline görevlerinde kolaylıklar diledi.
 
Gazipaşa ziyaretinde Vali Ersin Yazıcı’ya Kaymakam Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl eşlik etti.
 
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kamu kurum amirlerini, vatandaşlara amirlik yapılmaması konusunda uyardı. Bu konuda çok hassas olduğunu söyleyen Yazıcı, bu tür tavırları affetmeyeceğini dile getirdi.
 
Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Helikopterle Gazipaşa Havalimanı'na inen Vali Yazıcı, Kaymakam Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz tarafından karşılandı. Buradan Hükümet Konağı'na gelen Vali Yazıcı'ya, yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçek takdim edildi. 
 
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
Birim amirleri ile uzaktan selamlaştıktan sonra kaymakamlık makamına geçen Yazıcı, Kaymakam Öztürk ile kısa bir görüşme yaptı. 
Göreve başladıktan sonra Gazipaşa'ya ilk defa gelen Vali Yazıcı, ilçeyi daha yakından tanıma adına Belediye İş Merkezi'nde, Kaymakam Öztürk'ten ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı. Vali Yazıcı, bilgilendirme sırasında ilgili kurum amirlerine sorular yöneltti. 
 
Validen Kurum Amirlerine Sert Uyarı
Vali Ersin Yazıcı, kamu kurum amirlerini, vatandaşlara karşı tutum ve davranışlara dikkat edilmesi konusunda uyardı. Vali Yazıcı, kurum amirlerini vatandaşa değil, kendi maiyetlerinde çalışan memura amirlik yapmaları konusunda net dille uyardı. Yazıcı, şöyle konuştu:
 
"Ben dahil burada bulunan herkes kamu hizmeti veriyoruz. Mart ayı itibarıyla dünyanın başına bela olan, ülkemizi de sıkıntıya koyan pandemi süreci yaşandı. Birçok insan, birçok esnaf aylarca neredeyse hiç para kazanmadı. İşsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği veya bazı krediler alındı, destekler yapıldı. Ama sonuç itibarıyla ayda 5 bin lira, 10 bin lira kazanan kişi, esnaf, tüccar kazanamadı. Kimsenin parasında gözümüz yok, maaşınızı 15'inde alacaksınız. 
 
Hep aldık zaten. Bunun getirdiği rahatlıkla hizmet ettiğimiz insanlara zaman zaman yanlışlar yapmaya devam ediyoruz. Çok üzülüyorum, gerçekten çok üzülüyorum. Ben de bir Anadolu çocuğuyum. Ailem, sülalem zengin ya da sosyal statüsü yüksek insanlar değil. Ortalama bir gelire sahip, kendi halinde bir aile. Biri bir makama gelip müdür, şef ya da memur oluyor. 
 
Karşısında kendisinden hizmet almaya gelen kişiye tırnak içinde 'artistlik' yapmayı bir hak, ya da tanımlayamadığım, adını koymakta zorlandığım bir davranışta bulunuyor. Hangi yetkiyle? Sen kimsin. Nüfusta şef olman, Ahmet amca geldiğinde yanlış bir şey istediğinde, olabilir. Bağırma hakkını sana kim veriyor?"
 
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
'Amirlik Yapan Hiçbir Memuru Affetmem'
Kendisi dahil bütün yetkileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndan ve diğer mevzuattan aldıklarını aktaran Vali yazıcı, uyarılarını şöyle sürdürdü:
 
"Birey olarak hiçbir yetkiniz yok sizin. Birey olarak anayasadan kaynaklı vatandaşlık haklarınız olabilir. O da bir başka vatandaşa üstünlük sağlayacak hak değil. Sizler maiyetinizde çalışan kişilerin amirisiniz. Vatandaşın amiri değilsiniz. Polis de değil, tarımdaki hayvan, sağlık teknisyeni de değil, hastanedeki hemşire de değil. Siz vatandaşın amiri değilsiniz, vatandaşa amirlik yapmayacaksınız. Yapılmasına da müsaade etmeyeceksiniz. Ben kendi adıma bu konuda, böyle bir tavırda bulunan hiçbir memuru affetmem. Anında açığa alırım. Görevden uzaklaştırırım. Onun orada oturmaması lazım. En azından soruşturma bitinceye kadar. 
 
Siz maiyetinizde çalışan arkadaşların amirisiniz. Orada da lütfen amirliğinizi adam gibi yapın, gerektiği gibi yapın. Buna çok üzülüyorum. Kendi maiyetindekilere amirlik yapmaya aciz hanımefendi, beyefendi, vatandaş geliyor süklüm püklüm. Zannediyor ki bana saygı gösteriyor. Kusura bakma hanımefendi, beyefendi o, Türkiye Cumhuriyeti devletinin makamına saygı gösteriyor. 
 
Devlete olan bağlılığı sende vücut buluyor. Sen o an bir devlet makamını işgal ediyorsun, o devletine saygısından bütün düğmelerini ilikliyor. 'Efendim' diye hitap ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletine saygı gösteriyor, kendinizi aldatmayın. Bu konuda çok ilerledik. Ama zaman zaman oluyor, bunlar lütfen olmasın."
 
Türkiye’nin Tropikal Meyve Üretim Merkezi Gazipaşa
Brifingin ardından esnafı selamlayan Vali Yazıcı, Gazipaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Yazıcı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz'dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Yılmaz, Vali Yazıcı'ya çiçek ve Gazipaşa'ya isminin veriliş kararnamesinin yer aldığı plaketi takdim etti. Belediye ziyaretinden sonra Şehit Astsubay Şehit Süleyman Gür'ün ailesini ziyaret eden Yazıcı, daha sonra Beyobası Mahallesi'ndeki avokado bahçesine geçti. Ardından yeni emniyet binasında incelemede bulundu. 
 
Macar Mahallesi'nde bulunan tropikal meyve bahçesini ziyaret eden Vali Yazıcı, Güney Mahallesi yol kontrol noktasına uğradıktan sonra Mersin il sınırında bulunan Yakacık Mahallesi'nde tropikal meyve bahçelerini gezip üreticiden bilgi aldı. Yazıcı, daha sonra ilçeden ayrıldı.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler