loader
Gazipaşa Asat Şube Müdürü; Bu Devir İşlemi Tamamen Usulsüz

Gazipaşa Asat Şube Müdürü; Bu Devir İşlemi Tamamen Usulsüz

Sıtma su kaynağının bu yasa ile kurumumuza devredilmesi gereken tüm hak ve hisselerinin devir kararına rağmen usulsüz bir şekilde tek ortaklı Hüseyin Ayan A.Ş'ye...

Gazipaşa Asat Şube Müdürü; Bu Devir İşlemi Tamamen Usulsüz !!!
 
Gazipaşa ASAT Şube Müdürü Erhan Özbudak, "Sugözü (Sıtma) su kaynağı ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Devir işlemi tamamen usulsüz ve mevzuata aykırı bir şekilde yapılmıştır" dedi.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre ERHAN Özbudak, açıklamasında şu bilgileri verdi: 
"ASAT Genel Müdürlüğü olarak bizler Gazipaşa’mız için olmazsa olmaz Sugözü (sıtma) su kaynağı ile ilgili mücadele etmekteyiz. Bu mücadelenin önemini kamuoyuna anlatmak ve herkesi yanımızda görmek için bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir. 
 
6360 sayılı yasanın 30 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe girmesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları, il sınırları olmuş olup, su ve kanalizasyon hizmetleri kurumumuza devredilmiştir. 
 
Sıtma su kaynağının bu yasa ile kurumumuza devredilmesi gereken tüm hak ve hisselerinin devir kararına rağmen usulsüz bir şekilde tek ortaklı Hüseyin Ayan A.Ş'ye devredildiği görülmüştür. Bu devir işlemi tamamen usulsüz ve mevzuata aykırı bir şekilde yapılmıştır. 
 
İtirazımız üzerine kaynağın bulunduğu 101 ada 174 parsel ve 107 ada 24 parselin tapusu kurumumuz adına tescillenmiş olup mülkiyeti kurumumuzdadır. 
 
Antalya Gazipaşa Güncel Haberlerindeki Acıklamasının devamında;
Fakat Sugözü, Çamlıca, Karatepe, Şahinler köyü tüzel kişilikleri tarafından kurulan HES Birliğinin ve GÜÇBİR A.Ş'nin hisselerinin hiçbir bedel ödenmeden usulsüz bir şekilde Hüseyin Ayan A.Ş'ye devredildiği ve kurumumuza devrin yapılmadığı görülmüştür. Genel Müdürlüğümüzce her türlü itirazlar yapılmış ve konu mahkemeye taşınmıştır. 
 
Yürütmeyi durdurma kararı aldırılmış ve dava süreci Danıştay’da devam etmektedir. Geç olmadan ilçemize ait bu hakkı almamız gerekiyor. 
 
Lisansın iptali ve kaynağın içme suyu amaçlı tahsisi için yapmakta olduğumuz hukuk mücadelesine ilgili her platformda kamuoyu oluşturmak amacıyla desteklerinizi bekliyoruz. 
 
Belediyemizin, siyasi partilerin, odaların, sivil toplum örgütlerinin, vatandaşlarımızın yani Gazipaşa’ya sevdası olan herkesin en yüksek sesle, her yerde, her platformda mücadeleye katılacağından kuşkumuz yoktur. Gazipaşa bizimdir, Sugözü su kaynağı Gazipaşa’nındır.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler