loader
Susuzluk Doğanca Köyü'nü De Vurdu.

Susuzluk Doğanca Köyü'nü De Vurdu.

Tüm dünyayı etkileyen kuraklık bizim köyümüzü de vurdu, köyde şu an ciddi bir su sıkıntısı var. Sadece tarlaları sulamak için değil içme suyu bakımından da sorun..

Susuzluk Doğanca Köyü'nü De Vurdu. Vatandaşın İçme Suyu Bile KalmadıSusuzluk Doğanca Köyü'nü De Vurdu. Vatandaşın İçme Suyu Bile Kalmadı
Fatih YILMAZ
 
Hiç abartısız söylüyorum, Gazipaşa'nın en güzel köyüdür Doğanca. Toprağı çok bereketlidir, her türlü sebze, meyve, ne ekersen olur.
 
Son 5-6 yıldır bu bereketli topraklar  köylümüz tarafından daha çok işlenmeye özellikle bol bol kiraz, avokado meyve fidanları dikilmeye başlandı.
 
Halihazırda en çok kiraz üreten köylerden biri. Ancak suyu olan da olmayan da dağı taşı devirip tarla yaptırdı, fidan dikti. 
 
Tüm dünyayı etkileyen kuraklık bizim köyümüzü de vurdu, köyde şu an ciddi bir su sıkıntısı var. Sadece tarlaları sulamak için değil içme suyu bakımından da sorun büyük. 
 
Bu konuya nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum ama vatandaş bireysel olarak tapulu arazisi üzerinde kendi imkanlarıyla sondaj vurduruyor. Bazıları su buluyor, bazılarının ise emekleri boşa gidiyor. 
 
Gelecekte bu su sıkıntısı daha da büyüyecek.
 
Su kıtlığı yüzünden kavgalar bile çıkacak. Köy içinde su sorunu yaşayan, hali hazırda mevcut olan ancak iyice azalan su yüzünden ciddi gerginlikler yaşayan birçok aile var. 
 
Ne yapıp, edip bu su sıkıntısına çözüm bulmak için şimdiden bir şeyler düşünülmeli. Aksi takdirde hiç hoş olmayan bir tablo ile karşılaşabiliriz.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler