loader
Avrupa'da Yaşayanlar Parayı Ağaçtan Toplamıyor!!!

Avrupa'da Yaşayanlar Parayı Ağaçtan Toplamıyor!!!

Evet burada arabalar ucuz, çünkü Almanya otomobilin ana vatanı, otomobil sanayinde dünyanın bir numarası. En iyi arabalar burada üretiliyor. Türkiye'de vergi..

Avrupa'da Yaşayanlar Parayı Ağaçtan Toplamıyor!!!Avrupa'da Yaşayanlar Parayı Ağaçtan Toplamıyor!!!
Fatih Yılmaz
 
Türkiye'de belli bir grup var ki onların gözünde Avrupa özellikle de Almanya adeta bir cennet. Burada yaşayanların bir eli yağda, bir eli balda. Parayı ağaçtan topluyorlar.
 
Gurbetten Türkiye'ye gidenler, akrabalarına, dostlarına hava atmak için, "Mercedes, BMW'nin en lüks arabalarına biniyorum, taksiciyim ayda 4 bin Euro kazanıyorum, kamyon sürüyorum maaşım 5 bin Euro" diyerek atıp tutuyor.
 
Evet burada arabalar ucuz, çünkü Almanya otomobilin ana vatanı, otomobil sanayinde dünyanın bir numarası. En iyi arabalar burada üretiliyor.
 
Türkiye'de vergi yükü yüzünden lüks arabalara binmek hayal iken burada herkes rahatlıkla binebiliyor. Ama Mercedes, BMW'ye biniyorlar diyerek Avrupalı Türkler lüks içinde yaşıyor, çok iyi paralar kazanıyor şeklinde bir mantık yürütmek yanlış. 
 
Bir kere Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamaktan vazgeçin. Ekonomik anlamda iki ülke arasında uçurum var. Almanya'nın ekonomisi Türkiye'nin en az 10 katı büyüklüğünde.
 
Tatile gelip Euro harcayan, lüks araçlara binen, Türkiye'den daireler alanlara bakarak "Çok iyi para kazanıyorlar, ayda 3 bin Euro alsa, bizim paramızla 30 bin TL yapar" şeklinde mantık yürütmeyin. 
 
Çok açık söylüyorum eğer burada eşlerden sadece biri çalışıyorsa geçinmekte çok zorlanır. Ancak karı-koca birlikte çalışırsa o zaman biraz da olsa birikim yapma imkanları olur.
 
Euro öncesi Mark döneminde birinci kuşak çok iyi paralar kazandı, çok iyi birikim yaptı. Ancak şundan emin olun şu anda Avrupa'da yaşayan Türklerin yüzde 70-80'i (eğer sadece bir eş çalışıyorsa) bırakın birikim yapmayı sadece geçinir. 
 
Buradakiler maddi anlamda Türkiye'dekiler kadar sıkıntı çekmeyebilir, daha iyi bir yaşam sürebilir, sosyal hakları fazla olabilir ama yaşamın her alanında sürekli ayrımcılık gördüklerinden Türkiye'nin yeri onların gözünde bambaşkadır.
 
Yaşam tarzı, dini hayat, örf, adet ve geleneklerini hiç bilmedikleri bir toplumda kaderleriyle baş başa kaldıklarından bu kısır hayattan memnun değildirler. Birbirinden habersiz, dağınık, sürekli yabancı psikolojisi yaşayan, sadece iş ve ev arasına sıkışmış dar ve anlamsız bir hayat onları çok zorlamaktadır. 
 
Dolayısıyla gurbetçilerin Türkiye ile ilgili düşüncelerini bir de bu gözle değerlendirin.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler