loader
Tüm Doğancalılar Ve Çevre Köylülere Çağrı!

Tüm Doğancalılar Ve Çevre Köylülere Çağrı!

Ancak tehlikesine rağmen 1980-2010 yılları arası köylülerimizin neredeyse tamamı ağaç işinde çalıştı ve maalesef çok sayıda insanımız tomruk altında kalarak yaşamını yitirdi.

Tüm Doğancalılar Ve Çevre Köylülere Çağrı!Tüm Doğancalılar Ve Çevre Köylülere Çağrı!
Fatih Yılmaz
 
Değerli dostlar, bir süredir aklımda olan bir proje var. Malum Doğanca Köyü bir dağ köyüdür, ormancılık ve ağaç kesimi uzun yıllardır ana geçim kaynağımız olmuştur. Ağacı kesmek, onu tomruk haline getirmek, onları kamyonlara yüklemek zor bir o kadar da tehlikeli bir işti. 
 
Ancak tehlikesine rağmen 1980-2010 yılları arası köylülerimizin neredeyse tamamı ağaç işinde çalıştı ve maalesef çok sayıda insanımız tomruk altında kalarak yaşamını yitirdi. 
 
Tabi o zamanlar iş ve işçi güvenliği gibi kavramlar henüz bilinmiyordu. Ağaç altında kalarak hayatını kaybedenler için 'ne yapalım, kader' denildi, yakınları acılarıyla başbaşa bırakıldı. 
 
Doğancalıların geçim kaynağı ağaç işini ve ekmeklerinin peşinde koşarken tomruk altında kalıp hayatını kaybedenlerin hikayesini belgesel yapmak istiyorum. Elinde o dönemlere ait video görüntüsü, fotoğraf olanlardan benimle irtibata geçmesini rica ediyorum. 
 
Özellikle ağaç kesen işçilerin, tomruk çeken kamyonların, o dönem Doğanca köyünün video ve fotoğrafları büyük önem arz ediyor. Herkesten bu konuda yardım bekliyorum. 
 
Geçenlerde Mustafa Gazioğlu hocam ile konuşurken yine Doğanca'da iki ilkokul öğrencisinin de ağaç altında kalarak yaşamını yitirdiğini anlattı. Bu iki öğrencinin hikayesi de çok trajik. 
 
Bu olayın da ayrıca bir belgeselini çekeceğiz. Çektiğimiz bu belgesellerin ulusal kanallarda yayınlanması için de elimden geleni yapacağım. 
 
Desteğinizi bekliyorum...
 
Gazipaşa haberler not:
Sn. Fatih Yılmaz'ın sosyal bağlantısı için tıklayınız.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler