loader
Hepimiz Fırsatçıyız!

Hepimiz Fırsatçıyız!

Döviz kuru fırlayıp giderken birileri siyasi rant uğruna, 'oh ülke batıyor, bu ekonomik kriz hükümeti götürür' diye ellerini ovuşturuyordu. Ben şahsen olayın siyasi yanını bir kenara bırakıp TL'nin yüzde 60'lara varan oranlarda değer kaybet..

Hepimiz Fırsatçıyız!Hepimiz Fırsatçıyız!
Fatih YILMAZ
 
Hiç kimse birbirini kandırmasın. İçimizde bir fırsatçılık var, kolay para kazanma bizi cezbediyor, hele hiç çalışmadan para kazanmanın hayali bile yetiyor.
 
Döviz kuru fırlayıp giderken birileri siyasi rant uğruna, 'oh ülke batıyor, bu ekonomik kriz hükümeti götürür' diye ellerini ovuşturuyordu. Ben şahsen olayın siyasi yanını bir kenara bırakıp TL'nin yüzde 60'lara varan oranlarda değer kaybetmesine kahrolanlardanım. 
 
'Almanya'da yaşıyorum, ben Euro kazanıyorum, bana ne TL'den. 1 Euro 30 TL olsa benim işim gelir' diyemeyenlerdenim. 
 
Evet TL'nin değer kaybetmesi beni pek etkilemiyor ama ülkemi, insanımı, asgari ücretle geçinen milyonları etkiliyor. Ben burada Euro kazanıyorum ama annem, kardeşlerim, akrabalarım, milyonlarca emeklinin geliri Türk Lirası. Ülkem fakirleşirken, benim birkaç kuruş Euro'm değerlenecek diye sevinemem. 
 
TL hızla erirken ellerindekini korumanın gayreti içine giren, dövize, altına yatırım yapan insanları da eleştiremem. Asıl sorun gelir dağılımındaki eşitsizlik, ekonomimizin bu kadar dalgalanmaya, müdahaleye açık olması. Kurda yaşanan bu son gelişmelerden anladık ki bu dalgalanma bir köpükmüş. 
 
Peki bir gecede doları 18 TL, Euro'yu 20 TL'den bozduranlar kimler? Bu şahıslar yüksek kurdan ne kadarlık döviz bozdurdular? Bu işten ne kadar para kazandılar? Benim asıl cevabını merak ettiğim sorular bunlar...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler