loader
Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi  Hakkında Suçlamalara Açıklama

Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi Hakkında Suçlamalara Açıklama

Gazipaşa'da köylerde oturan halkın büyük çoğunluğu yemeklik yağa para vermiyor, kendi yetiştirdiği zeytinleri fabrikada sıktırarak yağ ihtiyacını karşılıyor, artanı da satıyor. Büyükakça Zeytincilik firması..

Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi Suçlamalara Açıklama
Gazipaşa'lı Zeytinyağı Üreticisine Bu Yakışmadı!
Fatih YILMAZ
 
Gazipaşa'da köylerde oturan halkın büyük çoğunluğu yemeklik yağa para vermiyor, kendi yetiştirdiği zeytinleri fabrikada sıktırarak yağ ihtiyacını karşılıyor, artanı da satıyor. 
 
Ancak Tarım Bakanlığı'nın hileli üretim yapan şirketlerin yer aldığı listeye Gazipaşa'dan da bir şirket girdi. 
 
Çobanlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Büyükakça Zeytincilik firmasına ait yağ fabrikasında yeni yağa eski yağ karıştırıldığı belirlendi.  
 
Bakanlığın açıklamasında, "Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği (oleik asit cinsinden), Yağ Asidi Etil Esterleri (FAEE) (daha düşük kaliteli zeytinyağı karıştırılması) denildi. 
 
Bu şirketin böyle işler yapması ilçede gerçekten şok etkisi yarattı. 
 
Zira Büyükakça Zeytincilik yıllardır bu işi yapan, bir marka haline gelmiş, ürettiği yağlar ile ödüller kazanmış önemli bir şirketti. Umarım bu yanlışı ve hileli davranışı bir daha yapmazlar.
 
Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi Suçlamalara Açıklama
Tüm listeyi görmek için linke tıklayınız;
https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1556/Kamuoyu_Duyurusu.pdf
 
Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi Suçlamalara AçıklamaZafer Tan’dan Açıklama Var....
Fatih YILMAZ
 
Dün buradan Tarım Bakanlığı'nın yaptığı zeytinyağı denetimlerinde taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen şirketler listesinde Gazipaşa’dan Büyükakça Zeytincilik Gıda şirketinin de yer aldığını belirtmiş, "yıllardır bu alanda marka olmuş, ödüller kazanmış bir şirkete bu yakışmadı" demiştim. 
 
Öncelikle şunu belirteyim; benim bir gazeteci olarak hiç kimse ile menfaate dayalı bir ilişkim yoktur. Dolayısıyla yanlış gördüğüme yanlış, doğruya doğru derim. Bu konuda kimseden çekinmem. Eleştiri yaparken de üslubuma dikkat ederim.
 
Bugün Büyükakça Zeytincilik sahibi, işadamı Zafer Tan ile konuştum. Kendisiyle daha önce hiç tanışmadım. Öncelikle yapıcı eleştirilerim dolayısıyla teşekkür etti. Ancak sosyal medyada bakanlığın yaptığı standart bir uygulamanın çarpıtıldığını, şirketi yıpratma kampanyasına dönüştüğünü söyledi. 
 
İşte Zafer Tan'ın açıklamaları: 
 
“2020 yılı Ağustos ayında Tarım Bakanlığı’nın rutin gıda denetlemesinde Antalya Murat Paşa ilçesinde ürün verdiğimiz şarküteriden bize ait olan sızma naturel zeytin yağı ambalajından numune alınmış, akreditif laboratuvara gönderilerek tahlil yaptırılmıştır. 
 
Alınan numunenin son kullanma tarihinin bitmesine kısa bir süre vardır. Yapılan tahlil sonucunda numunede belirtilen asit oranı yüksek çıkmıştır.
 
Bakanlığın tespit ettiği kusur sadece yüksek asitli zeytinyağ olmasıdır başka bir kusuru yoktur.
 
İşletmemiz 1987 yılında ilçede zeytin yağ imalat atölyesi olarak başlamış olup Antalya’da beşinci zeytinyağ fabrikasıdır. İlçemizde zeytin üreticiliğinin gelişmesinde firmamızın çok büyük katkısı vardır.
 
35 yıldır bu sektördeyiz, zeytin yağı imalatı konusunda eğitim ve sertifika almış olan bir insanım. Antalya Ticaret Borsa’sında dördüncü grup zeytincilik bölümünün meslek komitesi üyesiyim. 
 
Antalya tavşan yüreği zeytininin coğrafya işareti alınmasında komite başkanıyım. Antalya’nın bir başka zeytini olan Beylik Zeytini için coğrafi işaret çalışmalarımız devam etmektedir. Firmamız bu yıl Antalya Beylik Zeytini’nden soğuk sıkım zeytin yağı yaptı, bunu yurtdışı ve yurtiçi yarışmalara gönderip Antalya Gazipaşa ilçesinin marka çalışmasını devam ettirecek.
 
Zafer Tan’dan Zeytinyağı Kalitesi Suçlamalara Açıklama
Mesleki anlamda yapılacak tüm olumlu eleştirilere açığım ancak son dört gün içersinde sosyal medyada bazı kişiler tarafından sektörde büyük emeklerle bir marka haline getirdiğimiz Büyükakça Zeytincilik’in yıpratılmasına, imajımıza zarar verilmesine müsaade etmeyeceğim, hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum.
 
Şunu tekrar söylüyorum; bizim yağımızda  tohum yağı yoktur. Bizim yağımızda yüksek asit kusuru gözükmüştür bu da bir suç değildir.”
 
Evet Zafer Tan'ın açıklamaları yukarıda. Gazipaşa'mıza, ülke ekonomisine katkıda bulunan, bir marka oluşturan insanları yanlışlarında elbette eleştirelim ancak bunu yaparken ölçüye dikkat edelim.
 
Gazipaşa haberler not:
Resmi kurumların web sayfalarındaki kamu oyu açıklamasında belirtilen Konu hakkında haberde ismi geçen kişi ve kuruluşlar "iletişim bilgilerimizden" mail adresimize gerekçeleri (görsel ve açıklama yazısı) ile birlikte itirazlarını haberini paylaş sayfamızdaki kriterlerimize uygun bir şekilde "söz hakkı" kullanmak şeklinde "Gazipaşa haberler" web sitemizde söz hakları saklıdır. (sadece mail üzerinden yazılı olarak doğrulanmış hesaplar dikkate alınır)
 
İlgili suçlamalara neden olan konu ile alakalı 54 sayfalık orijnal belgenin 17. sayfası 2. sırasında yer alan tarım orman bakanlığının kamu oyu duyurusunun tam hali.  https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1556/Kamuoyu_Duyurusu.pdf



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler