loader
Gazipaşa’da İlk Teravih Bu Akşam Kılınacak

Gazipaşa’da İlk Teravih Bu Akşam Kılınacak

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar, hazırlıklara başladı. İslam Alemi’nin en önemli ibadet dönemi olan Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü itibarıyla başlıyor. İslam..

Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınacak.
 
11 AYIN sultanı olan Ramazan, 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. İlk teravih bu akşam kılınacak. Cumayı cumartesiye bağlayan gece ilk sahur yapılacak. Gazipaşa’da bu yılın ilk iftarı saat 19.20’de açılacak. Kadir Gecesi, 27 Nisan Çarşamba’yı 28 Nisan Perşembe’ye bağlayan gece idrak edilecek. 2-3-4 Mayıs tarihlerinde ise Ramazan Bayramı kutlanacak. 
 
Oruçlu Kalınan Süre Artacak
 
Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar, hazırlıklara başladı. İslam Alemi’nin en önemli ibadet dönemi olan Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü itibarıyla başlıyor. İslam aleminde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 27 Nisan’da ihya edilecek. Her yıl 10 gün geri sayan Ramazan ayı bu yıl 1 Mayıs Pazar günü sona erecek. 11 ayın sultanı olan Ramazan, 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. 
 
Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan günde ilk kez sahura kalkacak olan Gazipaşalılar, saat 05.08’de okunacak sabah ezanı ile birlikte oruç tutmaya başlayacak. Gazipaşa’da ilk iftar ise saat 19.20’de yapılacak. Gazipaşalılar, Ramazan ayının ilk günü 14 saat 12 dakika oruç tutacak. 
 
Günler uzadığı için Ramazan ayı sonuna kadar süre her gün biraz daha uzayacak. 1 Mayıs Pazar günü son kez sahura kalkacak Gazipaşalılar, saat 04.22’de okunacak ezan ile oruca başlayacak. İftarlarını ise saat 19.45’de açacak. Ramazan ayının son gününde ise 15 saat 23 dakika oruçlu kalınacak. 
 
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ise, 27 Nisan Çarşamba’yı 28 Nisan Perşembe’ye bağlayan gece idrak edilecek. Ramazan Bayramı, 2-3-4 Mayıs tarihleri arasında olacak. Gazipaşa’da bayram namazı ise saat 06.27’de kılınacak.
 
Fitre 40 Tl
 
Bu yıl için fitre miktarının ne kadar olacağı merak edilmeye başlamıştı. 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı 40 TL olduğu açıklandı. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu tarafından her yıl ramazan ayı öncesi belirlenen fitre miktarları, kurulun yaptığı toplantı sonrası açıklandı. Din İşleri Kurulu tarafından alınan kararla 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 40 TL olarak belirlendi. 
 
Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, belirlenen bu miktarın asgari miktar olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını söyledi.  
 
Erdoğan, bu konuda ideal olanın herkesin kendi hayat standartlarına göre, asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, söz konusu meblağın gıda ve benzeri şekilde ayni olarak verilebileceği gibi para şeklinde de nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceğini kaydetti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler