loader
Kurbanlıklar Cep Yakacak!

Kurbanlıklar Cep Yakacak!

Bir zamanlar hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Gazipaşa’da de hayvancılık ile uğraşan kişilerin sayısı da hayvan sayısı da azaldı. Son dönemlerde fahiş oranda artan maliyetler sonrası yetiştiricilikten vazgeçen üreticilerin de sayı..

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşları kurbanlık telaşı sardı. Fiyatların ikiye katlanması bekleniyor
 
KURBAN Bayramı yaklaşırken, kurbanlık fiyatları da her yıl olduğu gibi gündemdeki yerini aldı. Et fiyatlarındaki artışın kurbanlık fiyatlarını da etkileyeceği öngörülürken geçen yılki fiyatların ortalama olarak ikiye katlanacağı düşünülüyor. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen yıl ortalama 2 bin liraya alınan kurbanlık hayvanın bu yıl 4-5 bin lira civarında olması bekleniyor.
 
Bir zamanlar hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Gazipaşa’da de hayvancılık ile uğraşan kişilerin sayısı da hayvan sayısı da azaldı. Son dönemlerde fahiş oranda artan maliyetler sonrası yetiştiricilikten vazgeçen üreticilerin de sayısı arttı. Artan maliyetler nedeniyle hayvanların kesime gönderilmesi ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarında yükselişe neden oldu. Söz gelimi bu Kurban Bayramında küçükbaş kurbanlıkta fiyatların 3-4 bin TL’ye, büyükbaş kurbanlıkta ise 40-50 bin TL’nin üzerine çıkacağı öne sürüldü.
 
MALİYETLER ARTIYOR
 
Türkiye’de her geçen gün artan pahalılık üreticileri de mağdur etti. Ülke genelinde mera alanlarının imara açılması, artan yem fiyatları sonrası ülke genelinde kesime gönderilen hayvan sayısı da arttı. Kesime gönderilen hayvan sayısındaki artışın ardından küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının azaldığını, vatandaşların ise Kurban Bayramında uygun fiyata kurban bulamayacağı iddia ediliyor. 
 
Hayvan yetiştiricileri, et ve süt krizinin kapıda olduğunu söyledi. Yem ve saman maliyetlerinin arttığını belirten üreticiler, kurbanlıklarını satıp satama konusunda kara düşünüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten hayvan üreticileri, “Yem ve saman fiyatları arttı. Veterinerlik ücreti de ikiye katladı. Maliyetlerimiz her geçen gün biraz daha artıyor. 
 
Et ve süt fiyatları yükseliyor. 70-80 liraya aldığımız 50 kilogram bir torba yem 300-400 lira oldu. Dolayısıyla bu şartlar altında artan girdi maliyetleri karşısında para kazanmamız zor. Bu yıl kurban satışlarının geçen yıla göre azalacağını tahmin ediyoruz” diye konuştular.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler