loader
Gazipaşa'da fırıncılar isyanda

Gazipaşa'da fırıncılar isyanda

Bazı fırıncı esnafları, artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğin 5 liradan satılması gerektiğini söyleyen fırıncılar şunları söyledi, “Daha önce 400 lira olan 50 kil

TÜRKİYE’NİN birçok yerinde olduğu gibi Gazipaşa’da da un fiyatlarına gelen son zam fırıncıları isyan ettirdi. Gazipaşa’daki fırıncılar artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor.
 
Bu konuda görüştüğümüz bazı fırıncı esnafları, artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğin 5 liradan satılması gerektiğini söyleyen fırıncılar şunları söyledi, “Daha önce 400 lira olan 50 kilogram un çuvalı, şu anda 480-525 lira arasında değişiyor. 
 
Buna birde çuval başına 40 lira nakliye ücreti eklenince unun çuvalı fiyatı 540-565 lirayı buluyor. Ekmek üretiminde kullanılan maya fiyatları da zamlandı. Elektrik ve mazot fiyatları her geçen gün artıyor. 
 
Buda ekmek dağıtım işimizi çok zorlaştırıyor. Biz ekmek satış yerlerimize yüzde 15 iskonta uyguluyoruz. Bu nedenle ekmek 4 lira olsa bile bize 3.40 liraya geliyor. Buna birde ekmek dağıtım ücreti eklenince ekmeğin fiyatı 3 liranın altına düşüyor. Artan maliyetler nedeniyle fırıncılar, son birkaç yıldır para kazanmıyor, zarar ediyor. 
 
Son zamların ardından işimiz biraz daha zorlaştı. Zamlar karşında fırıncıların para kazanması için ekmeğin en az 5 lira olması gerekir” dedi.
 
Fırıncılar, vatandaşlara da seslenerek, “Herkes yiyeceği kadar ekmek alsın. Çok fazla ekmek alarak hem israftan kaçınsınlar hem de ekonomik yönden tasarruf etsinler” diyerek tavsiyelerde bulundular.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler