loader

sakalar

Sakalar-İskitler-İskit Altınları-39

Sakalar-İskitler-İskit Altınları-39

İskitler kökenlerini şöyle gösterirler. Bu ülke boştu, burada ilk önce Targiatos adında bir adam doğdu. Bu Targiatos’un babası Zeus, anası da Borystenes ırmağının kızıymış. Bunun üç çocuğu..

Sakalar-38

Sakalar-38

Sakalar kendilerinden sonra gelen hangi kavimlere benzemektedir? Bu benzerliklerin etnik veya sosyolojik bir sürekliliği var mıdır? İşte buradan başlayarak Sakaları nasıl bilirdiniz sorusuna cevap arayacağız. Toplumun kimliğini..

Sakalar-36

Sakalar-36 "Ali YILDIZ"

Buna göre destani şahsiyet İran Hükümdarı Minuçihr ölmeden önce oğlu Nevzer’e bazı nasihatlerde bulundu. “Ey oğul, başın sıkışınca Zal’den ve Sam’dan yardım iste. Zal’in kökünden çıkacak genç ağaçtan dallar ve budak..

Sakalar- 35

Sakalar- 35

MÖ.989 senesine ait bir Çin kaydına göre “Sü’lerden ve Jong’lardan bahsedildiği görülmektedir. Çinlilerden Jin sülalesinin hükümdarı bu Sü-Jong’larla (Xu-Rong)savaştı. Aynı Çin kaynaklarına göre MÖ...

Sakalar-Gen Grupları-Türkler-26

Sakalar-Gen Grupları-Türkler-26

En eski Türk kavmi Sakalar nasıl oluştu? Bu soruyu cevaplandırmak için iki yol var; birincisi teoriler, ikincisi kayıtlar ve yazılı kaynaklar. İkinci yolu, yani yazılı kaynaklar kısmını iyi kullanabilmek için teorilerden hareket edeceğiz..

Saka-Sak-İskit Türk- 7

Saka-Sak-İskit Türk- 7

Osmanlı Devleti’nde meydana gelen iç karışıklıklar ve ihtilaller sonucunda 200 yıl önce klasik saray yönetimi yerini Tanzimat’a bırakmış ve 1839 da resmen ilan edilmişti. Bundan 180 yıl önce Mustafa Reşit..

Sakalar-Saklar-İskitler-6

Sakalar-Saklar-İskitler-6

Bozkırın ortasında Türk Milleti’nin yeniden diriliş mücadelesini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Tarihini iyi okuyordu. Cumhuriyeti ilan ettikten sonra bir yandan halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak

Sakalar-Saklar-İskitler- 05

Sakalar-Saklar-İskitler- 05

Yıllar sonra bir Burdur dönüşünde Gravgaz’a uğradım ve orayı tanıdım. Aslında Gravgaz güneyindeki tepenin adıymış. Anacak yerleşime de tepeyle beraber Gravgaz adı verilmiş..

Sakalar-Saklar-İskitler- 04

Sakalar-Saklar-İskitler- 04

Bir zamanlar bilinen dünyanın yarısını etki altına alan Sakalardan bize ne kaldı sorusu, belleğimizin karanlıklarında kalan sözcük anı ve bilgileri gün ışığına çıkarıyor. Saka ve su arasındaki..

Sakalar-Saklar-İskitler- 03

Sakalar-Saklar-İskitler- 03

Sakalardan kalan bu hatıra ad ile bu günün modern Türkiye’sinde İstanbul’da İSKİ, Ankara’da ASKİ ve Antalya’da ASAT’IN temeli Sakalara dayanır.. Veya ben böyle bir zincir kurdum.

Sakalar-Saklar-İskitler- 02

Sakalar-Saklar-İskitler- 02

Saka kuşunun doğada birkaç küçük çalı çırpı ile çok kolay yuva kurduğu hızlı ve doyumlu (mutmain-kanaatkâr-kahırkeş) olduğu bilinir. En sert dikenlerin üzerinde yaşam ve beslenmesini..

Sakalar-Saklar-İskitler -01

Sakalar-Saklar-İskitler -01

Ne kaldı rüzgâr kanatlı atlardan, deri çizmelerden, gön kalkanlardan, Ne kaldı gümüş eğerlerden, gemlerden, Ne kaldı kolanlardan, kulanlardan, topak evlerden? Ne kaldı kurganlardan?